HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
HCK szabályváltozások 2015

HCK szabályváltozások 2015

hckFelkerült a 2015-ös HCK szabályzat az oldalra, az alábbiakban azokat a pontokat találjátok, ahol változás történt az előző évhez képest. Ettől függetlenül mindenki számára a szabályzat teljes ismerete szükséges, így kérjük, hogy a futam előtt olvassátok át a teljes szabályzatot.

 

 

A változások:

1. 2 éve Ariel Atom, tavaly pedig Suzuki Swift tesztet nyerhettek a versenyzők. Idén lehetőséget szeretnénk nyújtani, hogy 5 fő egy 28 LE Rotax Max versenygokartot tesztelhessen.

Tervezett díjak a 2015-ös évre:

– A 2015-ös év bajnokai részt vehetnek az év végén megrendezésre kerülő Bajnokok tornáján

– Az év során 5 versenyző egy Rotax Max versenygokart tesztelésen vehet részt (a változás jogát fenntartjuk)

2. Tovább korlátozzuk a HCK-ban indulókat. Szeretnénk a Hobby Cart Kupának azt a szellemiségét megőrizni, hogy ez a kezdők, vagy a feltörekvőben lévő versenyzők bajnoksága legyen, ezért azok, akik 2013-ban vagy utána dobogós helyen végeztek a Hobby Cart Kupa év végi összesítésében, nem indulhatnak többet HCK futamon. Továbbra is kivétel ez alól a Light és a Lány kategória.

5. A nevezés korlátozása:

5.1. Nem indulhatnak azok a versenyzők, akik az Országos Amatőr Gokart Bajnokság sorozatban – fennállása, azaz 2001 óta – 3, vagy annál több győzelmet szereztek.

5.2. Nem indulhatnak azok a versenyzők, akik a Hobby Cart Kupában bajnoki címet szereztek a korábbi években. Kivétel ez alól a Light és a Lány kategória bajnokai.

5.3. Nem indulhatnak el azok a versenyzők, akik 2013 óta dobogós helyen végeztek a Hobby Cart Kupa éves összesítésében. Kivétel ez alól a Light és a Lány kategória bajnokai.