HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

HCK 6. futam – Kiskunlacháza

A 2012-es esztendő feléhez érkezve a nyári szünet előtti megmérettetésnek a Kiskunlacházai Gokart Speedway adott otthont. A versenyzők által igen kedvelt, tempós pályán szoros küzdelem alakult ki a versenyzők között. A szervezők és a szerelők dolgát a magas kerékvetők okozta műszaki problémák nehezítették, ám minden akadályt leküzdve gondtalan versenyeket láthattunk. A nagy hőségben szükség volt mindenki kitartására, ebben sokat segített Rozvadszky Csabi újabb kiváló főztje.

Hobby Cart Kupa 2012 / 6. forduló – Kiskunlacháza

 

Light kategória

A Light kategóriában Fühl Zoli szerezte meg a pole-pozíciót, míg a második helyről Halász Péter, a harmadikról pedig a bajnokság éllovasa, Balázs Gergő rajtolhatott. A rajtnál Fühl Zoli jól rugaszkodott el, a második helyen haladó Halász Petit pedig Balázs Gery támadta, és az első kör végén össze is koccantak, amiből kiforgás lett. Így új rajtot vett a mezőny. Az élen Zoli azonnal meglógott, a második helyen Peti fogta a mezőnyt. Nem volt könnyű dolga, de segítségére vált, hogy minden üldözőnek figyelnie kellett hátrafelé is, ezért nem tudtak támadni szabadon. Balázs Gery az utolsó körig püfölte Petit, de nem sikerült előzést bemutatnia, hiszen Peti remekül védekezett. A rajtsorrend nem változott túl sokat a verseny végéig. Fühl Zoli megnyerte a Light kategória futamát, meggyőző fölényt kiépítve. A második helyen Halász Peti végzett, a harmadik Balázs Gergő lett. A negyedik helyen Naményi Gergely ért célba, Virágh Péter (5) előtt. A hatodik Zsigri Marci, a hetedik Vincze Balázs lett. A verseny legjobb körét a győztes futotta. A bajnokság teljesen nyitott maradt, Balázs Gergőnek van lélegzetvételnyi előnye a többiek előtt.

Dobogósok, nyilatkozatok:

1. helyezett – Fühl Zoltán

2. helyezett – Halász Péter

3. helyezett – Balázs Gergő

 

Lány kategória

Garamvölgyi Niki nyerte meg a lányok időmérő edzését, egészen elképesztő fölénnyel. A második helyről Csáki Tímea, a harmadikról Ungi Anette indulhatott. Simán jöttek el a lányok a rajtnál, nem volt semmilyen fennakadás. A sorrend változatlan maradt az első kört követően. A harmadik körben Gaál Zsófia hibázott egyet a negyedik helyen, de volt akkora előnye a mögötte haladóval szemben, hogy nem veszített ezzel pozíciót. Az első helyen Niki teljesen elszakadt az üldözőktől. A dobogós helyekért nem alakult ki komolyabb harc, tisztes távolságban követték egymást a versenyzők. A mezőny második felében annál több volt a kakaskodás, de a végső sorrendet nem befolyásolta. A győztes tehát Garamvölgyi Niki lett, aki magáénak tudhatja a leggyorsabb kört is. A bajnokságban harminc pontos előnyre tett szert. A második helyen Csáki Tímea szelte át a célvonalat, a harmadik, Ungi Anette előtt. A negyedik helyen Gaál Zsófia érkezett, majd őt követte György Anett (5), Fazekas Kitti (6), Fehér Viktória (7) és Sotus Ágnes (8).

Dobogósok, nyilatkozatok:

1. helyezett – Garamvölgyi Niki

2. helyezett – Csáki Tímea

3. helyezett – Ungi Anette

 

I-es kategória

A Light kategóriához hasonlóan Fühl Zoltán szerezte meg a rajtelsőséget az egyes kategóriában is. A második helyről Raffay Kristóf vághatott neki a versenynek. A második sorból Balázs Gergő és Miklósi Tibor rajtolhattak. Az első rajt nem alakult balesetmentesen, ám másodjára már gond nélkül fogott tempót a mezőny. Az első körben, akár csak az első rajt után, Balázs Gergő a hosszú egyenest követő kanyarkombinációban megelőzte Raffay Kristófot, ezzel felzárkózva a második helyre. Ezzel az előzéssel lavinát indított el hátrafelé, összesűrűsödött a mezőny, ami miatt néhányan hibáztak, néhányan pedig jól jöttek ki a dologból. A helycseréket követően újra libasorban haladtak tova a versenyzők. Gery körről körre közeledett Fühl Zolihoz, Raffay Kristóf mögött pedig felsorakozott a mezőny többi része. Később három részre szakadt a mezőny. Az első két helyen Zoli és Gery centiméterekre egymástól, a harmadik és negyedik helyen Kristóf és Tibike ugyanilyen felállásban, majd az őket követők egy csapatként. A verseny közepe felé haladva annyit változott a helyzet, hogy Raffay Kristóf magára talált, és felzárkózott az első duóra, majd Tibike volt az, aki védekezett a mezőny többi része ellen, a negyedik helyen. Bő öt körrel a verseny leintése előtt Gery egy kitűnő manőverrel beszúrt Fühl Zoli mellé, ahonnan már nem volt visszaút, így sikeresen jött fel az első helyre. Azonban elszakadni nem tudott, így Zoli és Kristóf a leintés pillanatáig ott volt lesben, előzési pozícióban, de a helyzet már nem változott. Balázs Gery értékes győzelmet aratott fő riválisa, Fühl Zoli előtt. A harmadik helyen Raffay Kristóf ért célba. A sorrend a negyedik helytől: Miklósi Tibor (4), Virágh Péter (5), Véghelyi Ádám (6), Zsigri Márton (7), Naményi Gergely (8), Csóka Ferenc (9), Vincze Balázs (10). A verseny leggyorsabb köre Véghelyi Ádám nevéhez fűződik. A bajnokság a félidőt követően úgy tűnik, hogy Balázs Gergő és Fühl Zoltán között fog eldőlni. Az egyes kategória „B” döntőjét Bozzai Dávid (11) nyerte Halustyik Ferenc senior (12) előtt.

Dobogósok, nyilatkozatok:

1. helyezett – Balázs Gergő

2. helyezett – Fühl Zoltán

3. helyezett – Raffay Kristóf

 

II-es kategória

A kettes kategóriában Molnár György szerezte meg a rajtelsőséget, Molnár Tibor előtt. A második sorból Csizmadia Tamás és Bubnó Márk rajtolhattak. A rajtnál a hetedik helyről induló Vincze András tudott javítani egy pozíciót. Molnár Gyuri mindjárt az elején jó tempót fogott, majd néhány kör alatt kényelmes távolságot alakított ki magának. Az első látványos előzést Porcs-Makkay Ákos mutatta be, ahogyan Bubnó Márk mellett ment el. Ezt követően körről-körre zárkózott fel a harmadik helyen autózó Csizmadia Tamásra. Több részre szakadt a mezőny. A legizgalmasabb meccset a Csizmadia-Porcs-Makkay duó nyújtotta. Miközben Tamás támadta Tibit, megérkezett mellé Ákos, így a tervezett előzés helyett majdnem veszített egy pozíciót, ám nagyon szemfülesen védte az ívet, majd minden kanyarban a helyes oldalon maradt, így meg tudta tartani harmadik helyét. Ákos ezt feledve visszafoghatatlanul támadta Tamást, hiszen még a második hely sem tűnt távoli célnak. Ám csatájuk következtében Tibi kicsit meglógott. A heves harcban Bubnó Márk is megérkezett, olyannyira, hogy vissza is előzte Ákost néhány kanyar erejéig. A verseny második fele a két Molnár fiúnak kevésbé, de a többieknek annál inkább izgalmasnak bizonyult. A futamot Molnár Gyuri megnyerte, Molnár Tibi előtt. A harmadik helyét végül meg tudta tartani Csizmadia Tamás, aki ezzel megszerezte idei második dobogós helyezését. A negyedik helyen Porcs-Makkay Ákos ért célba, Bubnó Márk (5) előtt. A további sorrend: Csáki Roland (6), Klenovszki András (7), Vincze András (8), Katona Kristóf Győző (9) és Balogh Hungit István (10). A leggyorsabb kört Molnár Gyuri futotta. A „B” döntőben Riba Gábor (11) győzedelmeskedett, Halustyik Ferenc junior (12), Lajos József (13) és Györgyey Tamás (14) előtt. A bajnokságban Molnár György húsz pontos előnyre tett szert.

Dobogósok, nyilatkozatok:

1. helyezett – Molnár György

„Egy nehéz hét után egy kemény verseny előtt, sikerre éhesen, súlyhatárra lefogyva vártam a megmérettetéseket. Sikerült megszereznem a kettes kategória rajtelsőségét, valamint húztam egy jó gépet. A rajttól kezdve uralni tudtam a versenyt, majd a második félidőben már spórolhattam is az energiámmal. Kellemes érzés volt újra az élen körözni, remélem, hogy sokat fogok még… Szeretném megköszönni a szervezőknek az egész napos kitartást, tudom, hogy nem volt könnyű dolguk, ám mégis sikerült kiváló versenyeket lebonyolítani. Köszönöm Vincze Balázsnak a kölcsön-ülésbetétet is. Szeretnék gratulálni Tibinek a második helyhez, Csizmadia Tominak a harmadikhoz, ami igazán remek eredmény. Ezen kívül szeretnék gratulálni Balázs Gerinek a kiváló eredményeihez, és Dergez Bercinek, aki példás versenyekkel búcsúzik sorozatunktól.”

2. helyezett – Molnár Tibor

3. helyezett – Csizmadia Tamás

 

III-as kategória

Kocsi Viktor nyerte a 85 kg-osak időmérő edzését, szoros küzdelemben Molnár Gyurival és Kocsi Zsolttal, akik végül a második és harmadik helyet tudták megkaparintani a rajtrácson. Rátkai Jani tudott ugrani egy pozíciót mindjárt a rajtnál, majd zárkózott fel a harmadik helyen haladó Kocsi Zsoltra. Viktor az élen valamelyest gyengébb tempót autózott, mint amit a mögötte lévők, ezért kialakult mögötte egy lánc. Rátkai Jani volt az, aki ezt is megtörte, már a verseny első negyedében a harmadik helyen haladt, megelőzve Kocsi Zsoltit is. Az első hármas kicsit elnyúlt, de a versenyzők tapadtak egymásra. Kocsi Zsolti visszaérkezett mögéjük, majd négyen haladtak tovább. A mezőny következő része is egyben maradt Nagy Koppány vezetésével. A futam feléig változatlan maradt a helyzet. Ezután Molnár Gyuri törte meg a csendet és szinte meglepetésszerűen érkezett meg Viktor mellé, aki már nem tudta védeni az ívet, így Gyuri átvette tőle az első helyet. Egészen a leintésig Viktor előtt tudott maradni, ha nem túl nagy távolságban is. A versenyt tehát Molnár Gyuri megnyerte, Kocsi Viktor előtt, akit Rátkai Jani követett, a dobogó harmadik fokára felküzdve magát. A negyedik helyet Kocsi Zsolt szerezte meg Porcs-Makkay Ákos (5) előtt, aki két helyet javított a rajthoz képest. A kilencedik helyről rajtolva Balogh Hungit István lett a hatodik, Nagy Koppány (7) előtt. A többiek sorrendje: Klenovszki András (8), Kovács György (9), Vincze András (10) és Stenger Zsolt (11). A verseny leggyorsabb körét Kocsi Viktor futotta. A bajnokságot továbbra is Molnár Gyuri vezeti, Viktor feljött a második helyre, közvetlenül Porcs-Makkay Ákos elé.

Dobogósok, nyilatkozatok:

1. helyezett – Molnár György

„Hajszállal, de lecsúsztam a pole-ról a hármas kategóriában. Valamelyest frusztrált a dolog, de miután láttam, hogy keményen támadnak hátulról, kezdtem belenyugodni a második helybe, ezért ezt akartam megvédeni. Közben azért óvatosan keresgéltem, hogy hol lehetne beszúrni Viktornak úgy, hogy esetleges sikertelen manőver esetén ne bukjak pozíciót. Nem találtam meg ezt a helyet, de végül egy spontán kísérlet során mégis ráleltem, és kicsit agresszíven, de el tudtam menni mellette. Elszakadni csak kicsit tudtam, de éppen elég volt ahhoz, hogy én szerezzek huszonöt pontot. Ez véleményem szerint nagyon fontos volt a bajnokság szempontjából. Gratulálok a Viktornak és Janinak a dobogóhoz!”

2. helyezett – Kocsi Viktor

3. helyezett – Rátkai János

 

IV-es kategória

A legnehezebbek időmérőjén Szatory Józsi jeleskedett a legjobb köridővel, Kocsi Viktort megelőzve. A második sort az előző két verseny győztesei, Kádas Zsolt és Kocsi Zsolt bérelték ki. Józsi az élen pár kör alatt kiautózott egy kis előnyt, majd saját ívein körözhetett. A negyedik helyen Kocsi Zsoltnak nem volt könnyű dolga, hiszen Kovács György és Balogh Hungit István párban püfölték őt. Kettejük közül Pisti volt a nyerő pozícióban, feljött az ötödik helyre, Gyuri elé. Mivel védekeznie kellett Gyurival szemben, ezért megérkezett rájuk a mezőny második fele, Kocsi Zsolti pedig meg tudott lógni. Néhány kör telt el csak, és Kovács Gyuri visszavette a helyét. Az élen Szatory Józsi magabiztosan körözött, Kocsi Viktor előtt. Miközben Viktor védekezett Kádas Zsolti ellen, hirtelen lelassult a gokartja, ezért kiállni kényszerült a versenyből. Az élmezőnyben ezután már nem történt változás. Szatory Józsi megnyerte a versenyt, ezzel fontos pontokat szerezve a bajnokságban. A dobogó második fokára Kádas Zsolt állhatott fel. A harmadik helyet Kovács György szerezte meg. A negyedik Kocsi Zsolt lett, az ötödik Balogh Hungit István, a hatodik Balla Gábor. A befutók további sorrendje: György Gábor (7), László Attila (8) és végül a kieső Kocsi Viktor (9). A leggyorsabb kör Kovács György nevéhez fűződik. A bajnokságot továbbra is a Kocsi testvére uralják, de Szatory Józsi és Kádas Zsolt lőtávolban vannak.

Dobogósok, nyilatkozatok:

1. helyezett – Szatory József

„Ez volt a leghangulatosabb versenyhétvége az idényben, eddig. Mentem 3 vagy 4 szabadedzést. Hogy őszinte legyek nem akartam pályacsúcsot menni csak élveztem a gokartozást. Élveztem a pálya adottságait és visszaemlékeztem az eddigi versenyeimre, amit itt mentem. Csak kellemes jó emlékem van erről a pályáról. Itt ültem először gokartba. Itt mutatkoztam be, mint HCK versenyző. Kevésen múlt a pole-pozíció de sikerült. Jó gokartot is húztam. Pontosabban jobbat húztam, mint a mögöttem induló Kocsi Viktor és Kádas Zsolti.

A rajt nehezen indult egy kis javítgatás miatt, de amint felemelték a kockás zászlót tudtam, hogy itt most nyernem kell. Viktor feltartotta Zsoltit majd egy technikai hiba miatt kiesett. Zsolti nagyon lemaradt, hogy támadhasson, és lásuk be nem volt egy rakéta a gépe, hogy utolérjen. Könnyed kocogással értem célba az első helyen. Ezt az első helyet Édesapámnak és a kisfiamnak ajánlom. És rendkívül köszönöm Szerelmemnek és Dávidnak, hogy kijött és támogatott ezen a versenyen. Sok értékes pontot gyűjtöttem a bajnokságba. Még mindig a bajnoki cím megszerzése motivál. Kérek minden sporttársamat, hogy adjon bele mindent, hogy minél izgalmasabb legyen ez az évad! Hajrá fiúk! Köszönöm Attys és Karesz!”

2. helyezett – Kádas Zsolt

3. helyezett – Kovács György

 

A következő megmérettetés öt-hetes szünetet követően a Hangár utcában fog zajlani. Szeretettel várunk minden kedves résztvevőt!

Szerző: Molnár György