HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

HCK 2011/09. verseny – Hungaroring

A Hobby Cart Kupa idei legnépszerűbb futamai a Hungaroring gokart pályáján kerültek megrendezésre, szeptember első hétvégéjén. Idén először fordult elő, hogy a lányok kivételével a nevezők száma minden kategóriában meghaladta a 10-et. A legkedveltebb kategória ezúttal az I-es volt, tizenhét nevezővel. Finom sült kolbász, remek hangulat és izgalmas, fordulatos futamok várták a kilátogatókat. Négy kategóriában is új győztest ünnepelhettünk.

Hobby Cart Kupa – Hungaroring

Light kategória

Időmérő: Az egyes kategóriából már jól ismert Dudás Bence 2 hónapos kihagyás után visszatért a Hobby Cart Kupa mezőnyébe. Súlyveszteség miatt a fő kategóriája mellett a Light kategóriát választotta, ahol rögtön meg is szerezte a pole-pozíciót. Sövér László indulhatott mellőle az első sorból. A második sorból Fühl Zoltán és Vincze Balázs rajtoltak.

Futam: Az első hármas remekül kapta el a rajtot, ezért azonnal leléptek a többiektől. A negyedik helyről rajtoló Vincze Balázs ragadt meg egy pillanatra a rajtrácson, ezt Halász Péter ki is használta, rögtön az első kanyarban megelőzte. Segítségére vált, hogy a páratlan, azaz az ideálisabb oldalról rajtolhatott. A mezőny elején kényelmes távolságot tartva egymás mögött autóztak a versenyzők, de hátrébb nagy volt a csata a jobb pozíciókért. A verseny feléig sem jutottak a pilóták, máris elkezdődtek a lekörözések. Fühl Zoltán lassan leszakadt a Dudás Bence – Sövér Laci párosról, majd Halász Péter érkezett meg szépen lassan mögé, de komoly előzési pozícióba nem jutott. A versenyt a kategóriában vendégnek számító Dudás Bence nyerte meg, Sövér Laci előtt. A harmadik helyért járó trófeát Fühl Zoltán szerezte meg. A negyedik helyen Halász Péter végzett, majd Balogh Zoltán érkezett, akit később visszasoroltak Vincze Balázs mögé. Így Virágh Péter lett az ötödik, Balázs Gergő (6) előtt, akinek nem igazán úgy alakult a versenye, ahogy általában szokott. További sorrend: Zsigri Márton (7), Vincze Balázs (8), Balogh Zoltán (9), Nagy Levente (10). A Light kategória „B” döntőjét Walter Gergő (11) nyerte, Naményi Gergely (12), Piros Ádám (13) és Vincze Ádám (14) előtt. A versenyben futott leggyorsabb kört a nap legjobb versenyidejével Sövér Laci futotta. Laci a második helyének köszönhetően akkora előnyre tett szert üldözői előtt, amit már matematikailag sem lehet behozni a hátralevő három futam alatt. Gratulálunk neki a bajnoki címhez!

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Dudás Bence

„Most indultam először csak a Light-ban. Három dolog miatt indultam a kategóriába. Első hogy a súlyvesztés miatt csak itt tudtam most indulni az egyes kategórián kívül. Második, hogy le akartam nyomni a fiatal tehetséges fiatalokat, akik könnyebbek voltak nálam. A harmadik pedig, hogy legyen egy Light-os kupám meg, hogy egy jót versenyezek ellenük. Egyszer még régen tudtam menni ezen a pályán. Nagyon tetszett nekem ez a pálya, mert technikás és gyors egyben! A szabad edzéseken futott köreim megmutatták, hogy jól megyek és fekszik a pálya. Már vártam az időmérőt, sajnos most csak utolsónak mehettem. Csak a várakozás volt picit rossz. Egyáltalán nem izgultam a volánnál tudtam, hogy meg tudom csinálni. Így is lett, sikerült megszereznem az első rajtkockát. A futamon a rajtom jól sikerült, magam mögött tudtam tartani Lacikát. A versenyen egy valami zavart csak, hogy szemembe sütött a nap és nem volt kellemes úgy menni. Lacika nagyon jól jött mögöttem és nyomás alatt tartott. A verseny feléig tartotta velem a lépést és ott volt a sarkamba. De szerencsére sikerült lehagynom a verseny további részében és így megszereztem életem első futamgyőzelmét a Light kategóriában. Nagyon jó verseny volt, és sok jó versenyző közül sikerült nyernem. Gratulálok dobogósoknak! Ez volt az első és egyben az utolsó versenyem Light-ban.”

2. helyezett – Sövér László – Hamarosan…

3. helyezett – Fühl Zoltán – Hamarosan…

 

Lány kategória

Időmérő: Garamvölgyi Niki a Hangár utcai siker után folytatta a remek szereplést, újabb rajtelsőséget szerzett. Hagyáné Kriszti és Fehér Viktória rajtolhattak mögüle. A lányoknál is magasabb volt a nevezők száma a szokásosnál, heten indultak ezen a futamon.

Futam: A rajt után Garamvölgyi Niki és Hagyáné Kriszti rögtön elszakadtak a többiektől. Mögöttük változatlan sorrendben haladtak a versenyzők. Pár kör után Gaál Zsófinak sikerült megelőznie Fehér Viktóriát, így a harmadik helyen folytathatta a körözést. Viki mögé Balázsi Dia érkezett, aki nem volt túl türelmes, szó szerint letolta a pályáról Vikit, aki a gumifalba csapódva be is fejezte versenyét. Diát a manővere miatt kizárták a versenyből. Hagyáné Kriszti nyomás alatt tartotta az élen haladó Nikit, de komoly előzési pont nem volt a pályán, főleg úgy, ha az elöl haladó jól védekezik. Niki ezzel duplázott, Kőbánya után a Hungaroringen is győzedelmeskedni tudott. A második helyen Hagyáné Kriszti érkezett, harmadik pedig Gaál Zsófia lett. A negyedik helyet Fazekas Kitti, az ötödiket pedig Ungi Anett szerezte meg. Fehér Viktóriának a balesetet követően a hatodik hely jutott. A verseny legjobb körét Garamvölgyi Niki futotta. Hagyáné Kriszti stabil teljesítményének köszönhetően már akár Csömörön is megnyerheti a lányok bajnokságát.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Garamvölgyi Niki

„Kellemes emlékeim fűződnek a hungaroringi pályához, mivel tavaly itt szereztem meg első, és máig egyetlen AGB-s futamgyőzelmemet, ráadásul HCK-ban is sikerült nyernem. Emiatt örömmel neveztem be mindkét napra, ahol a HCK lány kategóriájában jött ki a legjobban a lépés. Sikerült több jó kört is összeraknom a kvalifikáció alatt, bár a Többiek is remekül mentek, ezért nem volt könnyű pole-t futni. A versenyen aztán sikerült egy jó rajttal és higgadt versenyzéssel győzedelmeskednem, bár ehhez Kriszti korrektsége is nagyon kellett. Jó futam volt és gratulálok Mindenkinek!”

2. helyezett – Hagyáné Kriszti

“Izgatottan vártam ezt a pályát, hisz tavaly itt versenyeztem először. Ráadásul örültem, hogy több lány versenyző is összejött. Szabadedzésen is éreztem hogy jól megyek, de az időmérőre nagyon készültem, mert mindig érnek az utolsó pillanatban meglepetések. Sikerült 2. helyre kvaliznom magam és nagyon izgultam, hogy a rajtál jól eltudjak jönni, hisz nem az erősségem. Nikivel sikerült elhúznunk az első körökben, így sikerült megtartanom a poziciómat a verseny végéig. Gratula mindenkinek, találkozunk Csömörön!”

3. helyezett – Gaál Zsófia

„A nagy meleg ellenére nagyon jól éreztem magam a versenyen, tetszett a pálya is. Az időmérő után a 4. helyről indulhattam, amit az első rajtnál rögtön el is buktam. De szerencsémre a versenyt az első kör után valami miatt újraindították, és másodszorra már sikerült elkapnom a rajtot. Viszonylag hamar sikerült megszereznem a 3. helyet, de addigra a többieket már nem láttam magam előtt. Ezután egy darabig magányosan körözgettem, majd éreztem, hogy valaki jön mögöttem elég gyorsan. Jó néhány körbe telt mire rájöttem, hogy nem csak lányok vagyunk a pályán, ezt az apróságot nem vettem észre a rajtnál. A verseny vége fele Kitti jött mögöttem, próbáltam nem rontani, végül a 3. helyen végeztem. A győzteseknek gratulálok!”

 

I-es kategória

Időmérő: Dudás Bence stílusos visszatérést produkált, hisz megszerezte az első rajtkockát, Balázs Gergő és Sövér Laci előtt. Legfőbb kihívói, Miklósi Tibor és Nagy Levente csak a hatodik és tizenkettedik rajthelyet tudták megszerezni.

Futam: Annak ellenére, hogy a 60 kg-osak mezőnyébe nevezett a legtöbb versenyző, nem mondhatni, hogy ők futották a nap legizgalmasabb versenyét. A rajtot követően Dudás Bence lassú ütemben elnyúlt a mögötte haladó Balázs Gergőtől, aki fogta a mezőny többi részét. Remekül védekezett, amikor erre szükség volt, ezért túl sok esélyt nem adott a többieknek, hogy megelőzzék őt. A mögötte haladó négy versenyző a rajthoz képest változatlan sorrendben vonatozott. Akadtak előzési kísérletek, de sikeres egy sem. A mezőny hátsó részében Halustyik Ferenc junior javított két helyet, az első hetes viszont ugyanabban a sorrendben érkezett a célhoz, amelyben elrajtolt 30 körrel azelőtt. A versenyt tehát Dudás Bence megnyerte, ezzel három futammal az idei bajnokság vége előtt 41 ponttal vezeti a tabellát Miklósi Tibor és Nagy Levente előtt, ha figyelembe vesszük az eldobásokat. A második helyen Balázs Gergő futott be, a harmadik pedig Sövér Laci lett. A negyedik helyen Garamvölgyi Niki végzett, az ötödik Sebestyén Róbert. Miklósi Tibor csak a hatodik helyen végzett, ezzel a bajnoki esélyei jelentősen csökkentek. További sorrend: Véghelyi Ádám (7), Halustyik Ferenc junior (8), Vincze Balázs (9), Csóka Ferenc (10). A „B” döntőt Zsigri Márton (11) nyerte, Katona Kristóf Győző (12), Raffay Kristóf (13), Naményi Gergely (14), Halustyik Ferenc senior (15) és Vida Zoltán (16) előtt. A leggyorsabb kört Sebestyén Róbert futotta.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Dudás Bence

„Hála a jó istennek, hogy már két hónapos ki hagyás után visszatérhettem a HCK mezőnyébe. Nagyon vártam már a versenyt és tudtam, hogy győznöm kell, vagy dobogón kell végeznem. Nagyon elszánt voltam, mindenkinek meg akartam mutatni, hogy semmit sem lassultam és ott folytatom ahol abba hagytam. Már nagyon vártam az egyes kategóriát, hogy újra versenyezhessek az ellenfeleimmel. Egyszer még régen tudtam menni ezen a pályán. Nagyon tetszett nekem, mert technikás és gyors egyben! A szabadedzéseken futott köridőim megmutatták, hogy jól megyek és fekszik ez a pálya. Az időmérőn én kezdtem szokásosan és sikerült meg szereznem az első rajtkockát. A futamot már nagyon vártam, mert nyerni akartam és tovább növelni a bajnokságban az előnyömet. Aztán jött a futam a rajtom jól sikerült és meg tartottam az első helyet. Utána pár körön át még mögöttem volt a Geri, de utána szerencsére el tudtam szakadni tőle és az őt követőktől. Ki autóztam vele szemben egy nagy előnyt és egy sima győzelmet arattam! Sikerült nyernem és rajt cél győzelmet szereznem, nagyon jó érzés volt újra áthaladni elsőként a célvonalon! Nagyon örültem ennek a győzelemnek, mert két verseny kihagyás után jól jöttek nekem ezek a pontok. Sikerült növelnem az előnyömet a bajnokságban és nagyon közzel kerültem a bajnokság megnyeréséhez. Gratulálok a versenyzőknek! Jó volt újra versenyezni és a régi arcokat látni! Már várom a következő futamot A kettes kategóriában is szeretnék ilyen szép eredményeket elérni a jövőben. ”

2. helyezett – Balázs Gergő

„Az időmérőn az első körömben sikerült megszereznem a második rajtkockát, de a többiben már nem sikerül javítani. A versenyen jó tempót tudtam tartani, így sikerült a dobogó második fokára felállnom. Jobban örültem volna, ha a Light kategóriában sikerült volna ez az eredmény.”

3. helyezett – Sövér László – Hamarosan…

 

II-es kategória

Időmérő: Az előző versenyen bemutatkozó Balogh Hungit István meglepte a 75 kg-osak mezőnyét, hiszen másfél tizedes előnnyel megszerezte a pole-pozíciót. A második Klenovszki András, a harmadik pedig Dévényi Zoltán lett. A bajnokság éllovasa, Propszt Roland csak a hetedik helyről kezdhette a 30 körös megmérettetést úgy, hogy közvetlen riválisai mind előrébb végeztek.

Futam: Fegyelmezett rajtot követően Balogh Hungit István és Klenovszki András lélegzetvételnyi előnyt kiépítve versenyeztek a többiek előtt. A harmadik helyen haladó Dévényi Zoltán fogta kicsit a mögötte haladókat, a védekező ívek miatt, amiket Dergez Berci támadásai ellen használt fel. Berci próbált fogást találni Zolin, de a nagy igyekezetben az egyes kanyarban leszélesedett és a gumifalba hajtott. Dévényi Zoli saját tempóját autózva kiváló ütemben zárkózott vissza a második helyen haladó Klenovszki Andrásra. Nagy szünetet követően Gál Tomi haladt mögöttük, aki mögött Molnár Gyuri, Propszt Roland és a gumifal fogságából kiszabadult Dergez Berci torlódtak. Néhány kör után Roland elégelte meg a bolyban való körözést, majd támadást indított Gyuri ellen, de sikertelenül. Gál Tomi ennek köszönhetően meglépett. Pár kör alatt Gyuri utolérte, majd jó pár kör után bár, de meg tudta előzni őt. Eközben az első hármas már nagyon messze járt, de még mindig egymás nyakán. Balogh Hungit István szenzációs győzelmet aratott, Klenovszki Andrással és Dévényi Zoltánnal a nyakán. A negyedik Molnár György lett, az ötödik Gál Tamás. Propszt Roland, a bajnokság éllovasa csak a hetedik lett, Dergez Berci (6) mögött. A nyolcadik Vincze András, kilencedik Jókay Attila, tízedik pedig Porcs-Makkay Ákos lett. A „B” döntőt Katona Kristóf Győző (11) nyerte Riba Gábor (12), Beke Olivér (13) és Csibi Kristóf (14) előtt. A leggyorsabb kört Molnár György futotta. A kettes kategóriában egyedülállóan még hat versenyzőnek van esélye meghódítani a bajnoki címet. Propszt Roland 12 pontos előnnyel áll az első helyen Gál Tamás előtt.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Balogh Hungit István

„A lehető legjobb forgatókönyv íródott számomra a szombati napon. A reggeli 30 perces szabadedzésen jó időket mentem, úgy éreztem, hogy sikerült felvenni a pálya ritmusát, így az első célom az volt, hogy az “A” döntőben bent legyek. Az időmérőn a lehető legjobban alakult a dolog, sikerült egy nagyon jó kört összeraknom, így nekem is óriási meglepetésre a legjobb időt futottam. A versenyre a 10-es gokartot húztam, ami gyakorlatilag reggeltől a futamunk kezdetéig szerelés alatt állt, emiatt egy picit aggódtam a futam előtt, de szerencsére jól muzsikált a gép. A kigyorsításoknál erős volt, a végsebessége azonban nem volt elég ahhoz, hogy a mögöttem lévő Andristól meglépjek, így ezt a helyzetet gyakorlatilag pár kör után borítékoltam. Szerencsére a pálya nem adott lehetőséget előzésre, csak valami végzetes hiba esetén, így kizárólag arra koncentráltam, hogy ne hibázzak nagyot. Végül nekem sikerült átlépni a célvonalat elsőként. Nagyon jó nap volt ez, és az, hogy életem második versenyén az első helyért járó kupát vihettem haza, egyszerűen kimondhatatlanul jó érzés! Köszönöm a lehetőséget!”

2. helyezett – Klenovszki András

„A szabadedzések során nem éreztem, hogy különösebben ráéreztem volna a pályára. Az időmérőn viszont sikerült jó köröket futnom. Sokáig reménykedtem, hogy meglesz a pole, de aztán István a “semmiből” beelőzött. Az előző futam tapasztalatai alapján tudtam, hogy ha az elöl autózó nem hibázik, akkor szinte lehetetlen az előzés. Ez nagy sajnálatomra be is igazolódott. Bár végig beugrásra kész voltam, István nem hibázott akkorát, hogy alkalmat adjon az előzésre. Abban pedig csak reménykedtem, hogy nem ismétlődik meg az előző kategória futama és a mögöttem jövő sem segít hozzá pozícióvesztéshez. Végül maradt a sorrend és az ezüst.”

3. helyezett – Dévényi Zoltán

„Még soha nem mentem itt, így nyomozásba kezdtem, találtam pár videót és úgy próbáltam memorizálni a pályát. Arra a következtetésre jutottam, hogy jó kanyargós, kemény fékezésekkel, szóval talán feküdhet. Az első szabadedzés nem ezt igazolta, de mint később kiderült az 1-es gép nem igazán állt a helyzet magaslatán. A maradék két edzést a 4-es illetve az új tűzpiros csodával, a 6-os géppel abszolváltam és itt már bíztató köröket sikerült produkálnom. Az időmérőn jó kört raktam össze és vezettem is, de sajnos Andris és István meg tudtak előzni, így maradt a 3. hely. Egy számomra eddig nem igazán fekvő gépet húztam (7-es) és mögöttem pedig ott volt a Berci, Tomi, Gyuri, Roland négyes. Bár az előző futamon volt alkalmam sikeresen védekezni, azért nem voltam túlzottan nyugodt. A rajt után Berci folyamatosan támadott, majd egyszer csak eltűnt mögülem. Onnantól kezdve csak előre figyeltem. Végig tudtam tartani István és Andris tempóját, de komoly támadásba nem tudtam lendülni, így maradt a 3. hely, amivel összességében nagyon elégedett vagyok.”

 

III-as kategória

Időmérő: Már az előző versenyen is látszódott, hogy Miklósi Tibi remek formában van, ezért nem is annyira meglepő, hogy a Hungaroringen ő állhatott a pole-pozícióban. Dévényi Zoltán és Klenovszki András követték őt a rajtrácson.

Futam: Molnár Tibor kapta el legjobban a rajtot, azonnal meg is előzte az előtte haladó Kocsi Viktort. A második kör után Nagy Koppány előzte meg Molnár Gyurit, aki nem számított az érkezésére. Miklósi Tibi meglógott az élen, a mögötte haladók sorrendje változatlan. Dergez Berci indított támadást az ötödik helyen autózó Kocsi Viktor ellen, majdnem meg is előzte, de végül nem sikerült. A következő kanyarban viszont előnyösebb pozícióba került, ezért el tudott menni mellette. Ezt akarta kihasználni Balogh Hungit István is, ám neki már nem maradt elég hely a belső íven. Az áldozat Kocsi Viktor lett, István kiforgatta őt. A verseny feléhez közeledve Dergez Berci egy szép manőverrel megelőzte Molnár Tibort, majd Klenovszki Andrást kezdte el üldözni. Néhány körön keresztül vonatoztak egymás mögött a versenyzők, miközben Miklósi Tibi biztonságos előnyre tett szert, ahonnan már csak egy karnyújtásnyira került hozzá a győzelem. Dergez Berci megpróbálta megelőzni Klenovszki Andrást, de sikertelenül. Ennek mindketten áldozatai lettek, mert Molnár Tibor elment mellettük, és feljött a harmadik helyre. A helyzet változatlan maradt a verseny végéig. Miklósi Tibor első győzelmét aratta a hármas kategóriában, Dévényi Zoltán lett a második, Molnár Tibor a harmadik. A befutók sorrendje a negyedik helytől: Klenovszki András (4), Dergez Bertalan (5), Nagy Koppány (6), Molnár György (7), Balogh Hungit István (8), Kocsi Viktor (9) és Balogh István (10). Gál Tamás (11), a bajnokság második helyezettje nem jutott be az „A” döntőbe, viszont a „B” döntőt megnyerte. Ez az eredmény Dergez Bercinek kedvezett, hiszen a IV-es kategória után bezsebelte a III-as kategória bajnoki címét is. Gál Tomit Vajna Attila (12) és Stenger Zsolt (13) követték. A verseny leggyorsabb körét Gál Tomi futotta.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Miklósi Tibor – Hamarosan…

2. helyezett – Dévényi Zoltán

„Itt egy tényleg kiváló kört sikerült összerakni, de Miklósi Tibi sajnos meg tudott verni 37 ezreddel. A sufni-tuningos 10-es gépet húzta, így reménykedtem, hogy az én 1-es gépem (amivel Berci a tesztelés alatt nagyon erős időt futott) alkalmas lesz a támadásra és harcolhatok a győzelemért. Sajnos nem így lett, a futam teljes része a védekezésről szólt, hol Klenót, hol Molnár Tibit kellett magam mögött tartanom. Tibi szépen elhúzott, nagyon szép győzelmet aratott! Gratulálok Minden Résztvevőnek! Találkozunk Csömörön!”

3. helyezett – Molnár Tibor

„Időmérőn sikerült az 5. helyet megcsípnem. Nem volt nagy különbség az idők között, így tényleg csak egy hajszál döntött. A rajtnál sikerült megelőznöm Viktor, így feljöttem a 4.helyre, de egy rossz előzési kísérlet miatt a Bercinek sikerült megelőznie engem, majd pár körrel később Berci próbált ugyanott előzni ahol én, de neki sem sikerült, viszont én mind a kettejük mellett el bírtam menni. Ezután próbáltam a Zolit megelőzni, de remekül védekezett így be kellett érnem a 3. hellyel. Nagyon jó, izgalmas és fair verseny volt!”

4. helyezett – Klenovszki András

„Mindkét kategóriámban jól sikerült az időmérő, itt ez a 3. rajtpozícióra volt elég. Ezt a rajt után sikerült megtartanom és támadtam Zolit a 2. helyért. Nem volt hajlandó hibázni így nem tudtam kihasználni, hogy jobb volt a gépem. Viszont összeszedtük a mezőny magunk mögött és ezt sokszor éreztem a gokarton. Aztán az egyik koccolás nagyobbra sikerült és megcsúsztam a visszafordítóban. Végül a kettővel mögöttem jövő Tibi lett a nevető harmadik és elcsente a 3. helyet. Mivel ezután már nem volt pozíciócsere, lecsúsztam a dobogóról.”

 

IV-es kategória

Időmérő: Miután Dergez Berci bezsebelte a legnehezebbek bajnoki címét, nem indult a kategóriában. A bajnokságban mögötte álló Rozvadszky Csaba megszerezte az első rajthelyet, Kocsi Zsolt és Mihályi Dezső előtt. A negyedik helyről Szatory Józsi indulhatott.

Futam: A rajtnál simán eljöttek a versenyzők. Kádas Zsolt nyert egy pozíciót Balogh Hungit Istvánnal szemben. Már a verseny elején látszott, hogy Rozvadszky Csabának nem lesz sima versenye, köszönhetően a mögüle induló Kocsi Zsoltnak. Zsolt már az első kanyartól kezdve folyamatos nyomás alatt tartotta Csabit, akinek viszont nem csak a sütés-főzéshez van jó keze. Kiválóan védekezett Zsolt ellen minden egyes kanyarban, ahol erre szükség volt. A remek rajtot követően nem volt egyszerű versenye Kádas Zsoltnak. Ritka alkalom volt számára, ha nem volt benne egy szendvicsben, és nem kellett küzdenie egyszerre a mögötte és az előtte haladóval is. A bajnoki második helyért harcoló Szatory Józsinak sem volt könnyű versenye. Az élen Kocsi Zsolt továbbra is centikre követte Rozvadszky Csabit, de úgy tűnik tőle aznap csak örökölni lehetett pozíciót. A versenyt tehát Csabi megnyerte, Kocsi Zsolt a második lett. Mihályi Dezső állhatott fel melléjük a dobogó harmadik fokára. Balogh Hungit István lett a negyedik, Szatory József az ötödik, majd László Attila (6), Kádas Zsolt (7), Fodor József (8), Vásárhelyi Botond (9) és Stenger Zsolt futottak be a célba. A versenyen futott leggyorsabb kör László Attila nevéhez fűződik. A bajnokság második helye továbbra sem dőlt el, de Rozvadszky Csabi jó esélyekkel pályázik rá.

Nyilatkozatok:

1. helyezett – Rozvadszky Csaba

„Egyik kedvencem a “ring”-en lévő pálya. Így, hogy Berci nem indult, a többeknek is megcsillant a remény, hogy lehet keresni valónk. Már az edzések alatt is nagyon jól éreztem a dolgokat magamban. Kicsit tartottam attól, hogy elsőnek megyek az időmérőn, de bele kellett törődni. A kilences géppel mentem már az edzésen, úgyhogy kicsit örültem, hogy azt kaptuk. Bár akkor sikerült 29 alá menni. Ez az időmérőn csak majdnem sikerült. 29 nagyon elejét futottam és még vagy kilenc időmérőt végigizgultam, nehogy valaki elém tudjon jönni. Hál’ istennek csak megközelíteni tudták ezt az időt. De mindenki elég közel volt ahhoz, hogy ne legyek nyugodt. Aztán átgondoltam a stratégiámat és nagyjából kitaláltam a vonalat, ami mentén terveztem az autózást. Kocsi Zsolti elég jó géppel indult mögülem, tehát az első pillanattól kezdve nem volt kétséges, hogy végig kell védekeznem az egész futamot. Ez így is volt. Zsolti nagyon sportszerűen követett végig. Egy szavam nem lehet rá!!! Pár kör után láttam, hogy elszakadtunk a többiektől, tehát sokszoros támadásra nem kellett számítanom.

Abszolút a biztonságos, hibamentes körökre koncentrálva sikerült végig magam mögött tartanom a Zsoltit. Végül is számomra egy tökéletes nap volt. Mind az időmérő, mind a verseny tekintetében. Sütöttünk is versenyeztünk is jól éreztük magunkat. Már várom a következő csömöri megmérettetést. Biztos ott is óriási küzdelem lesz mindenki részéről. Köszönöm a gratulációkat mindenkinek.”

2. helyezett – Kocsi Zsolt – Hamarosan…

3. helyezett – Mihályi Dezső

“Azt hiszem nem lehet okom panaszra a versenynappal kapcsolatban. Nagyon jó volt az idő, összegyűltünk jó sokan, naplementében versenyezhettünk, és ami a legfontosabb végre sikerült felállnom a dobogóra, még ha csak képzeletbeli is volt az a dobogó.

Az időmérőn végre elértem azt az állapotot, hogy nem idegesítettem magam és nem nézegettem az időket, hogy ki mit futott épp, csak az én köröm után néztem rá, hogy mi az állás, akkor épp ketten voltak előttem és ketten mögöttem. Az időmérő végén meglepődve láttam, hogy az utánam jövők közül végül senki sem jött be elém, aminek nagyon örültem. Ez után már csak az a feladat maradt, hogy ezt a pozíciót meg is tartsam, amit eddig jó párszor sikerült elszúrnom, de most valahogy végre sikerült koncentrálnom.

Az érdekes az volt számomra, hogy a verseny első harmadában teljesen együtt tudtam menni Zsoltiékkal, támadni nem tudtam, de tartottam őket, aztán úgy 10 kör után elkezdtem leszakadni, amit nem értettem, mert ugyanúgy mentem, ekkor kezdődött a nehezebb része a versenynek számomra: védekezni kellett, mert Józsi sokszor feljött rám. A naplemente miatt annyi vicces volt a védekezésben, hogy két olyan kanyar is volt ahova csak emlékezetből lehetett bemenni, mert látni a szembesütő nap miatt semmit nem lehetett, de ez most a védekezőknek kedvezett inkább. Végül hátul is kialakult valami csata így Józsit támadásaitól sikerült megmenekülnöm és nagy megkönnyebbülésemre sikerült megtartanom a 3. helyemet, így végre HCK-ban is van kupám. Remélem, ez egy jó széria kezdetét jelenti!”

 

A Hobby Cart Kupa résztvevői legközelebb Csömörön, a Kart Farmon küzdenek meg egymással, október első napján.

 

Szerző: Molnár György