HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

HCK 2011/01. futam – Eurocenter

A február 12-én rajtoló Hobby Cart Kupa 2011-es idénye 6 kategóriában fogadta a versenyezni vágyókat. A futam az Eurocenterben került megrendezésre.

I-es kategória:

Az I-es kategóriában Dudás Bence magabiztosan hozta a pole pozíciót, mögüle Katona Kristóf Győző és Nagy Levente indulhatott. A rajt sima volt, majd Bence szépen lassan építette ki magának a térközt, hogy bebiztosítsa vezető helyét. Az első körben máris több résztvevős csaták alakultak ki. A második helyért Kristóf és Levente egészen a futam végéig küzdött. A hármas kanyar előtti hosszú féktáv kiváló előzési pontot kínált a versenyzőknek, ezt sokan ki is használták a futam során, volt aki sikeresen, volt aki kevésbé. A futam második felében történt itt egy komolyabb ütközés, emiatt körökön keresztül sárga zászló volt érvényben. A pályát részben elfoglaló gokart miatt a pilótáknak teljesen le kellett lassítaniuk ezen a szakaszon, így ez összeszedte a mezőnyt. Miután a sárga zászlós periódus véget ért, újra teljes gázzal hajthattak tovább a versenyzők a maradék néhány körre. Ekkor került sor néhány lekörözésre, ami kicsit hátráltatta az egyes párharcokat, de komolyabb gondot nem okozott senkinek. A versenyt végül Dudás Bence kitűnő teljesítményével megnyerte és behúzta a leggyorsabb kört is. Mögötte Katona Kristóf Győző javára dőlt el a második helyért folyó harc. A harmadik Nagy Levente lett, őt Nagy Dénes, Raffay Kristóf, Miklósi Tibor, Halustyik Ferenc, Mézes Márk és Véghelyi Ádám követték.

II-es kategória:

A 75 kilogrammosaknál Gál Tamás, ha nem is nagy fölénnyel, de megnyerte az időmérő edzést, mögötte Molnár György és Dergez Bertalan várta a kockás zászlós rajtot. Gyuri kicsit beragadt a rajtnál, ezért Berci rögtön nyomást gyakorolt rá, amit mögöttük Klenovszki András figyelt, hátha el tud menni mellettük egy előzési próbálkozáskor. Néhány kör elteltével ez félig sikerült is neki. Bertalan a hármas kanyar előtti féktávon beesett Gyuri mellé, kicsit lesodródtak az ideális ívről, ezzel Bertalan feljött a második helyre és András pedig kihasználva a helyzetet, a harmadikra. Gyurit később Propszt Roland és Lámer Zoltán is maga mögé tudta egy hasonló előzés során. A mezőny a rajthoz képest rendesen felkavarodott, a futam fej-fej melletti csatákban és előzésekben gazdag volt. A Roland – Zoltán páros lassan felzárkózott az első három mögé, de a pozíciójukon már nem tudtak tovább javítani. Gál Tamás megnyerte a versenyt, övé lett a leggyorsabb kör is. Mögötte Dergez Bertalan, Klenovszki András, Propszt Roland, Lámer Zoltán, Molnár György, Váradi Rudolf, Katona Kristóf Győző, Rekettyei Tamás, Györgyey Tamás, Jókay Attila és Csizmadia Tamás végzett.

III-as kategória:

A III-as kategóriában is rendkívül szoros volt az időmérő, ezúttal Dergez Bertalan volt a leggyorsabb. A második helyről, mindössze 2 századmásodperc hátránnyal Kocsi Viktor indulhatott. A harmadik helyről Ittzés Zsigmond, majd mögüle a kettes kategóriában remekelő Gál Tamás indult. A versenyen Berényi Áron a 8. helyről a 4. helyig küzdötte fel magát, ez kiemelkedő teljesítmény. Az élen nem változott a helyzet, mindenki nagyon precízen végezte a dolgát, nem hagyva lehetőséget az ellenfélnek. Ezen a futamon is a 3-as kanyar bizonyult a legfőbb előzési pontnak, a pozícióváltások nagy része itt ment végbe. A versenyben futott leggyorsabb kör Gál Tamás nevéhez fűződik, 28,325 másodperc, ami egyben a nap legjobb köre a futamok tekintetében. Dergez Bertalan autózott elsőként a kockás zászlóig, utána érkezett Kocsi Viktor és Ittzés Zsigmond. További befutók: Berényi Áron, Lámer Zoltán, Gál Tamás, Rekettyei Tamás, Molnár György, Klenovszki András és Pejkó László.

IV-es kategória:

A legnehezebbek között a papírforma érvényesült az időmérő edzésen, Dergez Bertalan megszerezte az első helyet. Ittzés Zsigmond és Kádas Zsolt követték őt. A rajt után Berci az élen maradt, de nem sok idő kellett ahhoz, hogy Kádas Zsolt megelőzze Ittzés Zsigmondot és ezzel feljöjjön a második helyre. Eközben Rozvadszky Csaba, aki a negyedik helyről vágott neki a versenynek, csökkentette a távolságot Zsigmonddal szemben és néhány kör után sikerült bebújnia mellé, ahonnan már Zsigmond nem tudta kivédekezni őt. Csaba remek tempót diktálva faragta a hátrányát a második helyen autózó Zsolttal szemben, mindaddig még utol nem érte őt. Kivárásos taktikát alkalmazott, ami bejött, mert nem sokkal a verseny vége előtt Zsolt pontatlanul gyorsított ki a célegyenesre, és innen már nem volt menekvés. Rozvadszky Csaba nagyon gyors és látványos vezetésének köszönhetően az ezüstéremig küzdötte fel magát, Dergez Bertalan mögé, aki bezsebelte az aranyat. A harmadik a téli szünetben 12 kilót fogyott Kádas Zsolt lett, mögötte Ittzés Zsigmond, Kocsi Zsolt, Lámer Zoltán, Berényi Áron, Rekettyei Tamás, Szatory József, Mihályi Dezső és Balla Gábor végeztek. A leggyorsabb kör a győztes nevéhez fűződik.

Light kategória:

A Light kategóriában érdekesen alakult az időmérő edzés. A Sövér László – Nagy Levente – Balázs Gergő trió közel egy másodperccel verte meg a többieket, ami nagyon szép teljesítmény. A versenyzők szépen eljöttek a rajtnál, a visszafordítónál volt csak egy kis lökdösődés. A verseny során Zsigri Márton többször is szabálytalanul nekiment az előtte haladónak, valamint kék zászlónál előzött, ezért a versen szervezői az utolsó helyre sorolták vissza. Sövér László magabiztosan nyerte a futamot Nagy Levente és Balázs Gergő előtt. Ő futotta meg a verseny leggyorsabb körét is. A befutók sorrendje a negyedik helytől: Walter Gergő, Naményi Gergely, Vincze Ádám és Zsigri Márton.

Lány kategória:

A nap utolsó futama a lányoké volt, ahol Hagyáné Kriszti remekelt az időmérő edzésen. Mögüle Sas Szilvia és Fehér Viktória indulhatott. Mindössze öt lány indult a futamon, de a mezőnyt még három „B” versenyt futó fiú tarkította. Hagyáné Kriszti pontos rajtot vett, így az első előzési pontnál elegendő távolsága volt ahhoz, hogy ne tudja megtámadni őt Sas Szilvia. Nagyon izgalmas futamnak lehettünk szemtanúi, mert az első két versenyző mind a 28 körön át 2 másodpercen belül autózott egymáshoz képest. A harmadik helyért is folyt a harc Fehér Viktória és Fazekas Kitti között. A lányok példás versenyzésének eredményeként nem változott a sorrend, tehát Hagyáné Kriszti diadalmaskodott, utána Sas Szilvia, Fehér Viktória, Fazekas Kitti és Nagy Edina érkezett. A leggyorsabb kör Sas Szilvia neve mellé került.

A Hobby Cart Kupa megmérettetései a Hungarokart pályáján folytatódnak, március 5-én.

Szerző: Molnár György