HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

Ismét elrajtol az Amatőr Gokart Bajnokság és a Hobby Cart Kupa!

A közel 3 hónapos téli szünet után újra felbőgnek a motorok, ezúttal az Eurocenter fogadja a bajnokság résztvevőit, méghozzá február 12-én és 13-án.

A versenynek otthont adó pályát nem mondhatni, hogy jól ismeri minden résztvevő, mivel tavaly nem volt része a versenynaptárnak. A versenyzők kiélezett csatára számítanak a szezonnyitón, hiszen mindenki a legjobb formában akarja kezdeni az új évadot.

Néhány szót a pályáról: A 440 méter hosszú Gokart Ring aljzata viakolor mely teljes mértékben tökéletes a gokart pálya csúszásmentes és ideális ívének megtartására. Rendkívül élvezetes egyeneseken nyomhatjuk padlóig a gázpedált, valamint 11 különbözően technikás kanyart találunk, amelyek még a tapasztalt versenyzőknek is kihívást jelentenek.

Jelentős szabályváltozás nem lesz, a kategóriák súlyhatárai változatlanok, a versenynapok lebonyolítása is a tavalyihoz hasonlóan fog történni:

Reggel 7:45-ig lehet leadni a nevezéseket a helyszínen, a szoros időtervnek köszönhetően nagyon fontos a pontosság. Ezt követően, 8 órától jönnek a szabadedzések, a déli órákban az időmérők, majd kora délután pedig a versenyek.

Nagy változás, hogy néhány élversenyző elbúcsúzik a HCK-tól, név szerint: Vitanov Tamás, Nyuka Gábor, Topor Kálmán, Lencsés Bálint. Ők ezen túl csak az AGB-ben csapnak a lovak közé.

Aki nem hallott még a bajnokságról, annak érdemes tudni, hogy bárki részt vehet a versenyeken, aki már gokartozott néhányszor, egyenletes köridőket tud futni és vezetés közben oda tud figyelni versenytársaira. A résztvevők a bajnokság saját, 270 köbcentis gokartjait használják.

Az időjárás előrejelzések alapján száraz pályára és lámpafényes napra számíthatunk.

Tehát bukósisakot fel, majd irány az Eurocenter, 2011. február 12-én és 13-án!

Élményekben gazdag és izgalmas versenyt kívánunk minden résztvevőnek!

Szerző: Molnár György