HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

06.11 – Újra amatőr gokartverseny

Június 15-én, vasárnap újfent elözönlik a Campona gokartpályát az amatőr gokartosok, akiknek a kánikula sem veszi el a kedvét a száguldozástól, sőt mi több, ezúttal megvadítják a budafoki aszfaltcsíkot: fordított pályán mérik össze tudásukat.

A megszokottal ellenkező menetirány komoly kihívást jelent minden versenyzőnek, hiszen ilyenkor kevesebb lehetőség áll rendelkezésre a gyakorlásra. Ezúttal a megfordított pályavonallal már szombattól kezdve ismerkedhetnek a gokartozás szerelmesei, ennek ellenére forró hangulatú futamokra számíthatunk – és ezt kivételesen nemcsak a napsütés mértéke befolyásolja majd.

A 75 kiló alattiaknál, az 1. kategóriában a bajnokság szoros állása borzolja a kedélyeket. Igaz, Bujtás Csaba két eddigi győzelmével már 88 ponttal áll az élen, azonban a 65 ponttal 2. helyen álló Varga László még mindig könnyedén beérheti. Persze csak akkor, ha nem zavarják meg a tőle csupán 7 ponttal lemaradt Schreiber László támadásai. Őt – szintén 7 ponttal lemaradva – a nem éppen gyengekezű stílusáról ismeretes Kiss Attila követi, aki a tavalyi bajnoki ezüst után bizonyára idén is szeretne felkerülni a tabella élére.

A 2. kategóriában ennél jobban szétszakadt a mezőny, igaz az év eleje óta fokozatosan egyre jobb és jobb eredményeket elérő Hoffer Karesz mindenképpen nagy csatát fog vívni a csupán 9 ponttal előtte álló Karl Gáborral. Könnyű dolga persze nem lesz, hiszen a tavalyi bajnokot kell legyőznie, ráadásul meg kell küzdenie az idén kétszer dobogós Vajk Gáborral és a tavalyi ezüstérmes Németh Attilával is.

A “nehézsúlyban” Dobrovits Zsolt továbbra is verhetetlennek tűnik, az ismeretlen pályarajz azonban ebben a kategóriában is okozhat meglepetéseket. Az idén három alkalommal dobogó Bedi Péter és az évadban már több meglepő fordulatot okozó Kiss Attila II részéről mindenképpen, nekik már nem egy alkalommal sikerült felvenniük vele a harcot. A negyedik helyen Sipos Árpád áll, aki az idei évben minden versenyen jobb eredményt tudott elérni, mint az azt megelőzőn, így már csak egy aranyérem hiányzik a gyűjteményéből, amit feltehetőleg meg is próbál beszerezni majd. Már, amennyiben az őt a ponttáblázatban követő Kispál Kristóf erre lehetőséget ad neki.

Persze ezúttal mindenki egyenlő esélyekkel indul, s akár a hátsó sorokból érkezők is beleszólhatnak az élen állók eredményeibe. Aki egy jó versenyen szeretne részt venni, netán aranyéremre pályázik, vagy egyszerűen csak a menetszéllel szeretné lehűteni magát, jól teszi, ha június 15-én vasárnap reggel 9-re eljön a Campona gokartpályára, és nevez, hiszen minden nevezőnek garantáltan vérpezsdítő élményben lesz része.

Szerző: Vida Ági

Az eredeti cikk megtalálható az a5.hu-n