HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

05.15 – Roncsderby gokarttal

Szorgalmasan látogatták a gumifalat a vasárnapi amatőr gokartbajnoki futam versenyzői Vácot. A nagy csatákban, és látványos kicsúszásokban bővelkedő versenyeken számos meglepő és kevésbé meglepő eredmény született.

A meglepetések már az 1. kategória időmérő edzésén megkezdődtek, ahol egy új, ifjú pilóta, Szeklencei Zsolt, a 2. helyet tudta megszerezni, megelőzve olyan tapasztalt versenyzőket, mint Varga László, Kandzsarov Péter, Lichtenberger Zsolt, Schreiber Norbert, Sípos Éva és Schreiber László. A Pole-t azonban nem sikerült elhódítania Bujtás Csaba elől, aki így az élről vághatott neki a versenynek. Az ezúttal – a hagyományoktól eltérően – 8 indulóból álló mezőnyben Szeklencei a futam elejétől kezdve folyamatosan Bujtás nyomában volt, majd sikeresen átvette a vezetést. Nem lehetett kettőjük csatájába beleszólása a 3. helyről rajtoló Varga Lászlónak, aki szerencsétlenségére a leggyengébb gokartot húzta ki a sorsolásnál, ezért mindvégig pozíciója megtartásáért küzdött, sikerrel. Ehhez az is hozzájárult, hogy a 8. helyről induló Schreiber László alaposan megindult hátulról, sorra megvívott az előtte állókkal, különösen Lichtenberger Zsolttal, akit végül nem sikerült legyőznie, így Lichtenberger a 4., Schreiber az 5. helyen fejezte be a versenyt. A Schreiber család ifjabbik képviselője, Norbi a 8. lett. Úgy tűnik Sípos Évának jót tettek a profi gokartos leckék: a 7. rajtkockából indulva megszerezte idei legjobb helyezését, a 10 bajnoki ponttal járó 6. helyet, Kandzsarov Péter előtt.

A 2. kategóriában ezúttal is Karl Gábor indulhatott az élről, nyomában Hoffer Karesszel, akivel ezúttal is alaposan meggyűlt a baja: Hoffer minden adandó alkalommal megpróbált bebújni mellé, egészen az utolsó körökig támadta Karlt. Öt körrel a vége előtt sikerült megelőznie, így idei 2. aranyérmét is megszerezte. A legutóbbi győztes, Janecskó Adrián a 3. rajtkockából vághatott neki a versenynek, neki nem sikerült azonban feltartania a helyére áhítozókat, így a 8. helyen látta meg a kockás zászlót. A dobogó 3. fokára Vajk Gábor állhatott fel, akit sem a 7. helyről a 4.-ig előretörő Jakob Kiss Barnabásnak, sem a 8. helyről rajtoló Bálint F. Gyulának nem sikerült megelőznie. Jakob és Bálint ügyes taktikázásának köszönhetően Pándi Zoltán és Vízkeleti János egy-egy helyet hátracsúszva a 6.-7. helyen fejezték be a versenyt.

A legnagyobb harcot ezúttal is a 3. kategóriában láthattuk, ahol vérre menő küzdelmet vívtak egymással a versenyzők. Az első rajtkockát Sípos Árpád szerezte meg, mögötte a Kiss Attila II. és a Dobrovits Zsolt alkotta páros sorakozott fel. Ebből sejthető volt, hogy a bajnoki pontverseny élén álló duó nagy csatába kezd majd egymással. Ehhez hozzájárult az 5. helyről rajtoló Bedi Péter is, aki szisztematikusan előrejutva egészen a mezőny éléig jutott, és végül megnyerte a versenyt. A csata hevében Kiss Attila II. két alkalommal is a gumifalnak ütközött: elsőként még ütőképes pozícióba tudott visszatérni, másodszor azonban már csak a sor végére tudott beállni, így mind a 8. helyről indult Szeklencei Tamás, mind a Tölgyesi Ádám – Klárik Ádám alkotta kettős előrébb tudott jutni, sőt Szeklencei a futam végére egészen a 4. helyig jutott. A puskaporos verseny másik vesztese Djuresz Imre, aki a felfordulásnak köszönhetően a 4.-ről a 6. helyre esett vissza.

A lányok versenyét ezúttal Sípos Éva nyerte, aki az idei évad legjobb női eredményét szerezte meg Seregi Bernadett előtt. A csapatok versenyében ismét a Bedi Péter – Dobrovits Zsolt alkotta Biturbó Team diadalmaskodott. A második helyet Hoffer Karesz győzelmével, Németh Attila közreműködésével az AutoCity csapatnak sikerült megszereznie, miközben a 3. helyen a Karl Gábor-Pándi Zoltán kettős alkotta Campona II. csapat végzett.

Az AutoCity Amatőr Gokartbajnokság következő fordulójára 2003. június 15-én, a Budaringen kerül sor.

Szerző: Vida Ági

Az eredeti cikk megtalálható az a5.hu-n