HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
HCK szabályváltozások 2024

HCK szabályváltozások 2024

Hamarosan felkerül a 2024-es HCK szabályzat az oldalra. Az alábbiakban azokat a pontokat találjátok, ahol változás történt az előző évhez képest. Ettől függetlenül mindenki számára a szabályzat teljes ismerete szükséges, így kérjük, hogy a futam előtt olvassátok át a teljes szabályzatot. Ha valakinek van bármilyen ötlete, ami bekerülhet a szabályzatba, vagy módosítást igényel, akkor írjon nyugodtan az info@amatorgokart.hu címre, az első futamig még tudunk rajta módosítani.

A változások:

1.  2023-ban átlagosan 17,6 %-kal nőttek a fogyasztói árak Magyarországon. Ennek köszönhetően kénytelenek voltunk átlagosan 10%-kal emelni az árakat.

Költségek-díjak

Nevezési díj 1 kategóriába: 14.000Ft
Nevezési díj 2 kategóriába: 27.000 Ft
Nevezési díj minden további kategóriába, kategóriánként: 14.000 Ft

Regisztrációs díj 1 versenynapra: 2.000 Ft
Regisztrációs díj egész évre: 5.000 Ft

30 perces edzőfutam: 10.000 Ft

Szabadedzés 1×8 perc 4.000 Ft
Szabadedzés 2×8 perc 7.000 Ft
Szabadedzés 3×8 perc 10.000 Ft
Szabadedzés 4×8 perc 12.500 Ft
Szabadedzés 5×8 perc 15.000 Ft
Szabadedzés 6×8 perc 18.000 Ft
Szabadedzés 7×8 perc 21.000 Ft
Szabadedzés 8×8 perc 24.000 Ft

 

2. Aki szeretné, a versenyre magával vitt kamerát is használhatja a mérlegelésnél. A kamerák automatikusan levételre kerülnek a mérlegelés előtt, csak külön kérésre adjuk vissza annak a versenyzőnek, aki jelzi ezt az igényét.

7.01. A mérlegelésnél a versenyző testsúlya kerül ellenőrzésre a magával vitt, súlyozásra alkalmas eszközökkel együtt. Ezek lehetnek: a teljes menetfelszerelés a sisakkal, ülésbetét, a bajnokság által biztosított súlyok, a nevezésnél engedélyezett saját súlyok, kamera. (A kamerát a szervezők a mérlegelés előtt leveszik a versenyzőkről, így aki azzal szeretne mérlegelni, annak ezt külön jeleznie kell)

3. Sajnos rendszeres, hogy versenyzők nem jelennek meg a mérlegelésnél. Mivel nincs rálátásunk, hogy az utólagos mérlegelés előtt a versenyző felvett-e valamit magára, vagy fogyasztott-e folyadékot, ezért hoztuk az alábbi szabályt. 

7.06. Aki nem jelenik meg a mérlegelésnél közvetlenül az időmérő edzés vagy a verseny után, annak az utólagos mérlegelésnél a kategóriájának minimum súlyánál 1 kg-al nehezebbnek kell lennie.

4. Sokszor van olyan, hogy egy versenyző rendszeresen indul egy kategóriában, de év közben elkezd egy másik kategóriát. Az eddigi gyakorlat az volt, hogy ilyenkor az új kategória végéről időmérőzhet. Ez változik most meg az elábbiak szerint.

12.03. Ha valaki az adott kategóriában először indul az idényben, de másik kategóriában már van eredménye, akkor a másik kategória/kategóriák közül az a helyezés alapján lesz besorolva, ahol a legjobban áll a bajnokságban.

5. Az óvásokkal kapcsolatban került bele a szabályzatba egy új rész. Szeretnénk megszüntetni a teljesen felesleges, napokig tartó, értelmetlen vitákat. Amennyiben egy versenyzőnek el lesz utasítva az óvása, vagy meg lesz büntetve egy óvás miatt, akkor amennyiben nem fogadja el a döntést, úgy egy darab e-mailt írhat ezzel kapcsolatban. Megvizsgáljuk az észrevételét és ezután hozzunk meg a végleges döntést, ami után semmilyen lehetőség nincs sem a vélemény kifejezésére, sem bármilyen kommunikációra a döntésről.

A döntés ellen fellebbezni csak e-mail-en lehet. A szervezők szintén e-mailben válaszolnak a fellebbezésre, ez a válasz tartalmazza azt a döntést, ami véglegesnek tekinthető. További észrevételt ezzel kapcsolatban nem lehet tenni.