HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
OAGB szabályváltozások 2020

OAGB szabályváltozások 2020

Felkerült a 2020-es OAGB szabályzat az oldalra. Az alábbiakban azokat a pontokat találjátok, ahol változás történt az előző évhez képest, ezek egy része megegyezik a HCK szabályzatban történt változásokkal. Ettől függetlenül mindenki számára a szabályzat teljes ismerete szükséges, így kérjük, hogy a futam előtt olvassátok át a teljes szabályzatot.

A változások:

1.

Költségek-díjak:

A 30 perces edzések, a 3×8 és az 5×8 perces edzések árait emeltük meg 500-500 Ft-tal. Próbáljuk az árakat minél lejjebb tartani, de sajnos sok, rajtunk kívülálló ok miatt néha korrigálnunk kell a díjakat. Ezen kívül kikerült néhány kedvezmény is.

2.

5. A nevezés korlátozása

5.1. Azok a versenyzők, akik az elmúlt 2 évben 2, vagy annál több OAGB bajnoki címet szereztek, csak a SuperGP kategóriában indulhatnak.

A bajnokság továbbra is mindenki számára nyitott, de szeretnénk, hogy a kiemelkedő versenyzők, akik rövid idő alatt több bajnoki címet is meg tudtak szerezni, egy külön kategóriában versenyezhessenek.

3.

7.8. Aki az időmérő edzésen nem éri el a kategóriájának a súlyhatárát, az ahány megkezdett kilóval könnyebb volt, annyiszor 0,2 mp időbüntetést kap.

7.9. Aki a versenyen nem éri el a kategóriájának a súlyhatárát, az ahány megkezdett kilóval könnyebb volt, annyiszor 0,2 mp szorozva a körök számával időbüntetést kap.

Módosítjuk azt a szabályt, hogy aki nem éri el a kategóriájának alsó súlyhatárát, az ne legyen azonnal a mezőny végére sorolva.

4.

9.3. SuperGP kategória: 2×15 percnek megfelelő körszám, amely tartalmazza a 2×2 felvezető és 2×1 levezető kört is (kb. 2×13,5 perc tiszta verseny).

Több tavalyi SuperGP versenyzővel egyeztetve átalakítottuk a SuperGP kategóriát. A tavalyi 1×30 perc verseny helyett 2 db 15 perces futamon tudnak megküzdeni egymással.

5.

12. A rajtprocedúra és a rajt:

A tavalyi évben már majdnem minden futamon a gördülő rajtot alkalmaztuk, most a szabályzatba is belekerült.

6.

19. SuperGP kategória

A szabályzat 19-es pontjában találjátok a SuperGP kategóriájának leírását. Az idei évtől a kategória végeredménye 2 futamon dől el. Az első futamon az időmérő edzésen elért helyezés alapján indulnak a versenyzők, a második futamon szintén az időmérő edzést vesszük alapul, de az első 6 helyezett fordított sorrendben rajtol el. Mindkét versenyen kötelező lesz az 1 boxkiállás.

A két futamot különböző pontrendszerben pontozzuk, és a pontok összességéből alakul ki a végeredmény.

A végeredmény alapján kerülnek kiosztásra a díjak az adott futamon, tehát a két futam nincs külön díjazva.

Szintén a végeredmény alapján kapnak pontokat a versenyzők, és ez a pont fog beleszámítani az év végi értékelésbe.