HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
OAGB összefoglaló 2016.11 – Hungaroring

OAGB összefoglaló 2016.11 – Hungaroring

A 2016-os szezon utolsó előtti futamán dupla adrenalinbomba robbant: a gokartpályán az OAGB versenyzői szálltak harcba egymással, velük párhuzamosan a Hungaroringen pedig az Autós Gyorsasági OB versenyzői szolgáltatták az izgalmakat.


I. kategória

egyes1Az egyes kategóriában Bozsik Benedek szerezte meg a pole pozíciót, de első idei győzelme még mindig várat magára, azt ugyanis Nagy Marcell elvette tőle. Marcell az ötödik körben az egyik jobbos visszafordítóban vágta be gokartját Benedek mellé, szó szerint, amiért figyelmeztetést kapott. Benedek mögött Csernik Csaba ért célba, akit Papp Dávid Róbert követett, akinek volt egy kísérlete Csaba megelőzésére, de megcsúszott. Az ötödik Boda Zsombor lett, míg a hatodik Deák Gyöngyvér, aki Takács Attilát előzte meg ezért a pozícióért a kör végén található jobbos visszafordítóban.

Nyilatkozatok:

egyesNagy Marcell – 1. hely:

Az edzéseken nem nagyon éreztem, hogy jó lenne az időm, de az időmérőn egy kört sikerült összerakni nagyjából, így 2. lettem. A versenyen a rajtot nem igazán kaptam el, de Benedek sem, úgyhogy az egyenes végen már próbáltam támadni, de nem sikerült az előzés. Pár körrel később sikerült a manőver, de jelenleg még óvás alatt vagyok ezért az esetért. Nagyon örülök a győzelemnek.

Bozsik Benedek – 2. hely:

Elég rosszul indult a reggel, nem indult az autónk, valami leszívta az akksit így reggeli torna gyanánt be kellett tolni az autót. Sokáig nem volt biztos hogy kiérek-e a reggeli fél órás edzésre, de végül is 10 perc késéssel ott voltunk, 20 percre be tudtam szállni a többiek közé. Hamar ráéreztem a pályára miután üzemi hőmérsékleten voltak a gumik, illetve a motor is, és az edzés végére meg is volt a legjobb idő, ami egy bíztató kezdésnek bizonyult. A szabadedzéseken is éreztem a pályát, jó időket mentem. Az időmérőn Csabi kezdett, de nem ment túlságosan jó időt hozzánk képest, valószínűleg azért, mert utána kezdett el kisütni a Nap, persze senki idejét nem tudtuk egy jó darabig, míg Attys vissza nem ért a tankolásból. Az én időmérőm végére ért vissza, mire kimentem megnézni az időket, már lehetett izgulni, ugyanakkor nagy meglepődésemre több mint 2 tizeddel sikerült Marci előtt végezni, Csabi “csak” a harmadik helyet érte el az időmérőn, ez is meglepett, ahogyan PDR sem idei legjobbját nyújtotta. A verseny kicsit keményebbre sikeredett. Olyan gépet húztam, ami az előző futamon nem ment, így elég hideg volt, ez érződött a felvezető körökön is. Próbáltam a lehető legjobban felmelegőteni ennek ellenére a rajtnál befulladt, aztán erőt vett magán és elindult. Egy ideig sikerült tartani a Csabi által támadott Marcit, de az egyik jobbosban beszúrt és megelőzött. Csabi egyszer tudott előzéssel próbálkozni a továbbiakban, de ezt szerencsésen sikerült kivédenem, így a dobogó második fokára felállhattam, egyenlőre 20 pontot begyűjtve. Gratulálok a többieknek, és nagyon várom az utolsó hideg futamot!


II. kategória

kettes1A kettes kategória versenye az egyesnél jóval izgalmasabbnak bizonyult. Csernik Csaba indult a pole pozícióból, és szerezte meg idei második futamgyőzelmét, az ő versenye sima volt. A második helyen Dömötör Patrik tartotta maga mögött Fühl Zoltánt. A verseny döntő pillanata az volt, amikor a célegyenes utáni egyenes végén Zoltán megpróbálta megelőzni Patrikot, aminek következtében megpördült. Patrik elindult befelé, Zoltán pedig minden bizonnyal el akarta kerülni az ütközést, ezért túl erősen fékezett, és keresztbe állt. Szabó Martin kívülről kerülte ki Zoltánt, de eközben Reich Balázs megelőzte őt. Martinnak több próbálkozás után az utolsó körben a kör végi jobb visszafordítóban sikerült kifékeznie Balázst, és megszerezni a harmadik helyet Csernik Csaba és Dömötör Patrik mögött. Dudás Bence lett az ötödik, míg a 9. helyről rajtoló Szabó Gábor Borivoj jött fel a 6. helyre, a verseny végén előzve meg Fühl Zoltánt.

Nyilatkozatok:

kettesCsernik Csaba – 1. hely:

A kettes kategóriában nem is reménykedhettem volna kedvezőbb forgatókönyvben. A pole pozícióba kvalifikáltam magam, és egy jó rajt után elkezdhettem kiépíteni az előnyömet. Ebben segítettek a mögöttem zajló csaták, így viszonylag nyugodt futam után, kényelmesen értem célba az első helyen.

 


III. kategória

harmas1A hármas kategóriában Molnár György indult a pole pozícióból és szerezte meg a futamgyőzelmet is – ebben a kategóriában idén először. Ezzel fontos lépést tett a Lencsés Bálint mögötti bajnoki második hely megszerzése felé. A második helyet Kovács György szerezte meg, aki ebből a pozícióból is indult. Kosztolányi Ádám lett a harmadik. A negyedik helyet az a Berényi Ádám szerezte meg, aki a nyár folyamán jó néhány futamot kihagyott, és most tért vissza. Mögötte vonatozott a mezőny, Gyuris Gábor és Kővári Viktor értek célba az 5. és 6. helyeken. A verseny során az egyetlen előzést Alpár Gábor mutatta be Veréczi Dániel ellen a 11. helyért, méghozzá a bokszkijárat utáni első kanyarban fékezett később. Egy szép, összeérésmentes előzést láthattunk.


IV. kategória

negyes1A négyes kategóriában Gaál András szerezte meg a pole pozíciót és a győzelmet is, azonban nem volt sima versenye, Kocsi Viktor szinte végig a nyomában volt. A rajt utáni első féktávon Molnár György a negyedik helyről indulva átvette a harmadik helyet, megelőzve Újfalusi Ákost, majd Kocsi Viktort üldözte. Az élen a három versenyző együtt tudott maradni, majd a vége előtt három körrel Molnár Györgynek sikerült megelőznie Kocsi Viktort, aki túl szűk, védekező ívről kezdte a kör végi jobb visszafordítót, majd túlságosan átesett a bal oldalra, emiatt túl szűkről kezdte a balost, ami után szélesen jött ki, és Molnár György egyszerűen be tudott fordulni mellé, így az utolsó két kanyarban megszerezte a második pozíciót. Kocsi Viktor mögött a negyedik Újfalusi Ákos lett, az ötödik Lind Zsolt előtt. A hatodik helyre Pataki Gábor jött fel, aki az Újfalusi- Lindt-Csáki harcot kihasználva előzte meg Csáki Zoltánt.

Nyilatkozatok:

negyesGaál András – 1. hely:

Az időmérő nagyon jól sikerült, megszereztem a pole pozíciót. A verseny előtt egy picit aggódtam mert nem húztam túl jó gépet. A motorja erős volt de nagyon csúszott így óvatosan kellett fékeznem és kanyarodnom nehogy keresztbe álljak. Ez látszott a tempómon is mivel a mögöttem lévők jóval gyorsabbak voltak nálam. A szerencsém az volt hogy a mögöttem lévőnek is kellet figyelnie hátra felé így nem nagyon tudott engem támadni. Jó kis menekülős futam volt,  gratulálok mindenkinek!

Kocsi Viktor – 3. hely:

A 4-es kategóriában már biztos volt a bajnoki 2. hely. Matematikai esély még volt a változásra, de kicsi volt erre az esély a nagy pontszám különbségek miatt. Ezért nem is kellett nagyon hajtanom az időmérőn. Végül sikerült egy 2. rajtpozíciót behúzni. Andris lett az első, szokás szerint nagyon megvert minket. Mögülem Gyuri indulhatott. Hármunk közül Andris húzta a legrosszabb gépet, nem volt tapadása. A második legrosszabbat én kaptam, nekem a végsebesség volt kisebb a többiékénél. Ezért egész versenyen védekezésre kényszerültem. Andris gépe annyira csúszott, hogy védekeztem és így sem tudott elhúzni tőlünk. Párszor adódott lehetőség nekem  a támadásra, de előzés nem lett belőle. Kb. az utolsó előtti körben egy lekörözésnél a célegyenes előtti kanyarban nem védekeztem és helyet hagytam Gyurinak. Meg is előzött, leintésig már nem változott semmi, a dobogó harmadik fokára állhattam. Gratulálok Andrisnak a bajnoki címhez.


SuperGP

supergp1A SuperGP-ben Kocsi Viktor indult az első helyről, és szerezte meg a győzelmet. A bokszkiállással is tarkított verseny során mindössze egyetlen pozíciócsere történt, ám az a dobogós helyeken.  Szabó Martin indult a második helyről, őt Molnár György üldözte, aki, mivel a pályán addig nem sikerült, egy korábbi kiállással próbálta megelőzni Martint a verseny egyharmadánál. Mindez nem sikerült, György után egy körrel Martin is kiállt, és maradt az eredeti sorrend. Györgynek a pályán kellett dűlőre vinni az előzést, és három perccel kiállásuk után sikerült is a kör elejei jobbosban, ahol maradt egy kis hely számára a belső íven, ahová be tudta tenni gokartját. A futamot tehát Kocsi Viktor nyerte Molnár György és Szabó Martin előtt. A további sorrend Kosztolányi Ádám, Márton Balázs, Csáki Zoltán, Deák Gyöngyvér lett.

Nyilatkozatok:

supergpKocsi Viktor – 1. hely:

Ez a verseny nagyon fontos volt a SGP kategóriában. Ezen derült ki, hogy bebiztosítom e a bajnoki címemet, vagy Gyurival még versenyben leszek. Csak annyit kellett tennem, hogy Gyuri előtt érjek célba és bajnok vagyok. Az időmérőn nagyon koncentráltam, sikerült jó köröket összerakni. Meg lett a pole. Meg tudtam verni Gyurit, sőt még Martin is bejött közénk. Időmérő pipa, már csak a versenyen kellett jól teljesíteni. Rajt után el tudtam húzni a többiektől, csatáztak mögöttem ezért a távolság egyre jobban növekedett. A szokásos első helyes taktikát alkalmaztam, ha nem támad senki, szabadon tudok menni, akkor csak a végén kell boxba kimenni. Nem is történt semmi, tehát kihúztam a végéig a boxkiállással. Meg is tartottam az első helyet leintéskor és nagy előnnyel megnyertem a versenyt. Gyurinak sikerült feljönni a második helyre, de ez nem volt elég ahhoz, hogy versenyben maradjon a bajnoki címért. Így a következő versenyre nyugodtan, bajnokként mehetek. Gratulálok a többieknek az egész éves szereplésükhöz. Gyurival végig versenyben voltunk a bajnoki címért.

 

A szezont a Budaringen búcsúztatja a mezőny november 6-án.