HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
Winter Cup 2015/16 – 3. forduló – A gyorsaság (2016.01.31)

Winter Cup 2015/16 – 3. forduló – A gyorsaság (2016.01.31)

A Winter Cup 3. futama a gyorsaságról szól. Nagyszerű lehetőség arra, hogy megnézd, hol van a jelenlegi tudásod az OAGB és a HCK résztvevőivel összehasonlítva. Ha már indultál tavaly, akkor láthatod, hogy mennyit fejlődtél, ha pedig még nem indultál ezen a típusú Winter Cup-on, akkor leteheted azt az alapot, amihez majd a jövő évben tudod hasonlítani magad.

Verseny helyszíne: G1 Kart Center

Irány:Normál (az óra járásával megegyező)

Nevezési díj: 8.000 Ft

Garantált gokartozás: 40 perc

Gokartok: az OAGB gokartjai (Sodi GT4 270)

Verseny időpontja: 2016.01.31 vasárnap

Maximális nevezőszám:52 fő

Nevezés e-mail-en keresztül az info@amatorgokart.hu címen.

Mivel a beosztáshoz elengedhetetlen a nevezők számának ismerete, ezért lehetőség szerint ne az utolsó pillanatban, hanem minél hamarabb nevezzetek! Összesen 52 hely van, és a Winter Cup 2. futamának tapasztalatai alapján hamar betelnek a helyek.

Fontos! Csak akkor nevezz, ha valóban el tudsz jönni, mert ha betelnek a helyek, és nem jössz el, akkor elvetted mástól a lehetőséget.

Időterv (52 résztvevő esetén):

6.30-7.30 Érkezés (miután mindenki megérkezett, akkor lehet a futamokat beosztani)

7.00-8.00 Szabadedzés (csak előzetes nevezéssel, 2000 Ft/8 perc)

8.00-12.00 Selejtezők

12.00-12.30 Elődöntők

12.30-13.00 Döntők

Lebonyolítás (52 résztvevő esetén):

Szabadedzések:

Aki egynél több szabadedzést megy, annak az első két szabadedzés valamelyikén menni kell.

Amennyiben betelnek az edzések, és valakinek nem marad hely, úgy a több szabadedzést foglalók közül veszünk el edzést, a fordított jelentkezési sorrend alapján.Ha nem telik meg az összes szabadedzés, akkor a későbbi edzéseket töröljük, az addigi nevezőket pedig korábbi időpontokra hozzuk.

Súlyozás:

Súlyozni mindig az adott csoport legnehezebb emberéhez kell mindenkinek úgy, hogy annak a versenyzőnek a súlya aki súlyokat használ ne legyen több, mint a csoport legnehezebb versenyzőjének súlya, de ne legyen kevesebb, mint a csoport legnehezebb versenyzőjének súlya, mínusz 2,4 kg.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben a csoport legnehezebb versenyzője 74,2 kg, akkor egy 68,7 kg-os versenyzőnek 71,8 és 74,2 kg közé kell súlyoznia magát, tehát 5 kg-ot kell beraknia.

Kivétel ez alól, ha a versenyző 30 kg súly használatával sem éri el a csoportja legnehezebb emberéhez igazított súlyát. Ebben az esetben csak a 30 kg súlyt kötelező betennie.

Amennyiben a csoport legnehezebb embere 95 kg felett van, úgy a csoport többi tagjának 95 kg-ig kell felsúlyoznia magát.

Súlyozásra csak a bajnokság által biztosított vagy engedélyezett súlyokkal van lehetőség.

Futamok időtartama:

A futamok időtartama 8 perc. Ez azt jelenti, hogy az óra akkor indul amikor az első gokart elindul a boxból, és akkor kell letelnie a 8 percnek, amikor az utolsó gokart is visszaállt a boxba. A gyakorlatban emiatt a futam leintése 7 percnél történik.

Selejtezők:

Az 52 versenyzőt 12 csoportba osztjuk. Az, hogy ki-melyik csoportban indul, a súly alapján dől el.

Egyszerre 3 csoport megy a pályán.

A 12 csoportból 8-ba 4-4 fő, 4-be pedig 5-5 fő kerül. A 4 fős csoportok 4, az 5 fős csoportok 5 gokartot kapnak.

Az 5 fős csoportok minden tagja, mind az 5 gokarttal 1 db 8 perces futamot teljesít.

A 4 fős csoportok minden tagja mind a 4 gokarttal 1 db 8 perces futamot teljesít, és azzal a gokarttal, amelyikkel először mentek, mehetnek még 1 db 8 perces futamot.

A selejtezők végeztével mindenki 5 futamot teljesített. Az 5 fős csoportoknál mind az 5 futamának az 1-1 leggyorsabb köre kerül átlagolásra, a 4 fős csoportoknál pedig annak a gokartnak az idejei közül, amelyikkel két futamot teljesített, a jobbik, valamint a másik 3 idő (tehát összesen 4 db leggyorsabb kör) kerül átlagolásra, és ez lesz az értékelés alapja.

Továbbjutók a selejtezőkből (összesen 12 fő):

– a csoportok győztesei (12 fő)

– kevesebb résztvevő esetén a csoport második helyezettjei közül azok, akik a legkisebb különbséggel maradtak le az elsőtől

Elődöntők:

Az elődöntőkbe jutott 12 fő súly alapján 4 csoportba kerül. Mind a 4 csoport kap 3-3 gokartot, a csoporton belül minden versenyző 5-5 kört megy mind a 3 gokarttal.

Az 3 futam alapján, a 3 db. leggyorsabb kör kerül átlagolásra, és az így kapott egyetlen idő lesz az értékelés alapja.

Továbbjutók az elődöntőből (összesen 4 fő):

– az elődöntő 4 csoportjából a győztesek

Döntő:

Az döntőbe jutott 4 fő kap 4 gokartot. Minden versenyző, mindegyik gokarttal 1 mért kört teljesít. Az így kapott 4 kör kerül átlagolásra, és ez alapján lesz kihirdetve a végeredmény.

Az eddigi nevezőket itt találjátok.