HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
Endurance OAGB 2. futam összefoglaló – Hungaroring rev.

Endurance OAGB 2. futam összefoglaló – Hungaroring rev.

AZ OAGB Endurance sorozatának 2. futamát április utolsó vasárnapján rendezték meg, amelynek a Hungaroring Kart Center adott otthont. Összesen 8 csapat nevezett a 2. futamra. A bajnokságot az 1. futam után a Loosers vezeti, mögöttük a Scuderia Prokart a 2. helyen, a Kartfanatics pedig a harmadikon.

tundi_4943_stdAZ időmérő edzést a Loosers hármasa nyerte meg alig 2 századdal a KartOn Team előtt. A harmadik helyre pedig a Team 24 jött be. A Scuderia Prokart nem vett részt ezen a futamon és a Kartfanatics pedig csak az 5. helyre tudta kvalifikálni magát. Erre a hétvégére a Topor-Nyuka kettőst nevezte a csapat. A rajt után Roli az élen folyamatosan szakadt el az őket üldözőktől. Az első cserék megkezdése előtt kicsit több mint 14 másodperc előnyük volt a Csepregi-Reich páros előtt. Nem kezdődött viszont jól a Kartfanaticsnak a verseny. Az első etapba kör hátrányba kerültek. A mezőny talán egyik leglassabb gépével kezdték meg a 3 órás versenyt. Nyuka Gaba az első csere előtt már körhátrányba volt. Ez a hátrány viszont nem szegte kedvüket és felküzdették magukat egészen az első helyig, amit 2 etapon át tartottak is. A 230. kör után visszavette a vezetést a Loosers csapat és a leintésig nem is adták ki a kezük közül a győzelmet. Kicsit több mint 13 másodperc hátrányban ért be mögöttük a Kartfanatics duója. Őket a 3. helyen követte a Formula Racing Club párosa. Reich Balázsnak nem lehet oka panaszra, hiszen a 3. hely mellett megfutotta a verseny leggyorsabb körét, ideje 29,075 volt. Kicsit jobb eredményre számított a KartOn Team akik az időmérőn elért 2. helyük után kénytelenek voltak beérni a 4. hellyel. Az 5. helyen az MGE, míg a 6. helyen a Team 24 csapata ért célba. A Weekend Warriors lett végül a 7. és a 8. utolsó helyen zárt a Safety Car csapata. Ezzel a futamgyőzelemmel a Loosers 100%os eddig ebben az évben míg a Kartfanatics hozta a 2. helyet és így a bajnokságban is felugrottak a 2. helyre. A verseny után megkérdeztük a top 2 csapatot, hogyan értékelik a Hungaroringen rendezett versenyt.

Nyilatkozatok:

tundi_5071_std1. helyezett – Loosers(Szűcs-Schreiber-Rátkai):

„Már a G1-ben sikerült megmutatnunk, hogy idénre egy elég erős csapatot hoztunk össze, mely esélyes lehet a bajnoki címre. Ebből kifolyólag a Ringre győzelmi szándékkal érkeztünk. Sajnálattal fogadtuk a hírt, hogy a Prokartból kivált Kovács Gyuri, valamint, hogy a Prokart nem indul a futamon, de reméljük a későbbiekben visszatérnek a versenybe. A 3 óra során sikerült jó időket mennünk és megnyerni az endurance-t, bár vétettünk kisebb hibákat (pl. bója meglökése), amiket a jövőben szeretnénk kiküszöbölni. Csömörön nehezebb versenyre számítunk, hiszen a Kartfanatics igen erős idén, és a pálya is fekszik nekik. Elég csak a tavalyi győzelmükre gondolni.”

2. helyezett – Kartfanatics(Nyuka-Topor):

„Az elmúlt hétvégén rendezték a 2014-es Endurance OAGB II.fordulóját, a Hungaroringen, fordított arányban. A balszerencsés időmérő-géphúzás után, az 5.helyről várhatta a rajtot a Kartfanatics csapata. A Topor-Nyuka páros a rossz gépválasztásnak köszönhetően az első etapban a 8.helyre csúszott vissza. Innen szép lassan,de megkezdte a felzárkózást,majd a verseny fél távjánál rövid időre még a vezetést is átvette,de a végén a 2.helyen ért célba, 15 másodperc hátránnyal a versenyt megnyerő Szűcs-Rátkai-Schreiber trió mögött illetve 3 körrel a 3.helyen célba érő Reich-Csepregi páros előtt! Következő verseny a Csömörön található KartFarm lesz, fordított irányban, május 18-án! Hajrá KartFanatics!”

Szerző: Rátkai János