HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
Endurance OAGB szabályváltozások 2014

Endurance OAGB szabályváltozások 2014

Frissült az Endurance Országos Amatőr Gokart Bajnokság szabályzata is. Jelentős változás nincs benne, a tavalyi évben tapasztalt problémák megoldása lett meghatározva, írásban. Mint tudjátok, egy futamon 11 csapat vehet részt, amikor viszont ennél több csapat nevez, megoldást kellett találni arra, hogy ki indulhasson el a versenyen. A megoldás az lett, hogy az indulhat, aki komolyan gondolja a nevezési szándékát, és befizeti az előleget.

A változás/pontosítás:

Előleg befizetése:

Azoknak a csapatoknak van elfogadva a nevezése, akik befizették a nevezési díj 1/3-ad részét, az előleget. Az előleg befizetése nem kötelező, de ennek elmaradása esetén elképzelhető, hogy az adott csapat nem tud elindulni a versenyen. Ez akkor fordulhat elő, amennyiben az adott csapat nem fizetett előleget, de a többi nevező csapat közül mind a 11 megtette ezt.

Amennyiben egy csapat befizette az előleget, utána ez az összeg nem jár vissza semmilyen formában akkor sem, ha a csapat nem tud elindulni a versenyen. Kivétel ez alól, ha a futam, a visszalépés ellenére teljes létszámmal, azaz 11 csapattal tud lezajlani.