HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
Országos Amatőr Gokart Bajnokság 2013 – a szezon

Országos Amatőr Gokart Bajnokság 2013 – a szezon

Mozgalmas éven van túl az MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság mezőnye, hiszen több újdonság is bekövetkezett az elmúlt évekhez képest. Először is megérkeztek az új Sodi GT4-es gokartok, egyenesen Belgiumból, ahol többek közt 2011-ben a Teremgokart Világbajnokság (IKWC) versenyein teljesítettek szolgálatot és a korábbi Rimo EVO 4-eseket váltották le. Új kategória került bevezetésre, a Super GP, mely a világbajnokság szabályaira alapozva megnövelt versenytávval és egy kötelező kiállással várta a versenyezni vágyókat. A következő sorokban a 2013-as évet vesszük nagyító alá, a statisztikai adatok tükrében.

 

 

 

I. kategória

A bajnokság végeredménye

oagb_szezon_i

 

Az idei évben az 1-es kategória szállította a legizgalmasabb összecsapást a bajnoki címért, hiszen összesen 3 versenyző pályázott a titulusra az utolsó futamon: a címvédő Szetei Gergely, Fühl Zoltán és Antal Dávid. A bajnoki finálé drámai véget ért az utolsó futamon és egy óvás miatt végül csak hetekkel később dőlt el a cím sorsa: Szetei Gergely megóvva egy előzését végül átadni kényszerült a bajnoki címet Fühl Zoltánnak, akinek így első OAGB-s évében sikerült a csúcsra felérnie. A dolog pikantériája, hogy hármójuk közül, eldobások nélkül Antal Dávid gyűjtötte a legtöbb pontot, rászolgálva a tavalyi „Év újonc versenyzője” címre. Hármójuk közül Fühl Zoltán gyűjtötte a legszorgalmasabban a dobogós helyezéseket, hiszen összesen 9 alkalommal állhatott dobogón, melyet igazságosan osztott szét annak mindhárom fokán. Szetei Gergely 4 alkalommal aratott diadalt és összesen 8 dobogóval fejezte be a 2013-as évet, Antal Dávid pedig 3 győzelmet és 2 második valamint 2 harmadik helyet könyvelt el. A bajnoki negyedik pozícióért is izgalmas összecsapás zajlott, melyből végül a remekül hajrázó Naményi Gergely jött ki a legjobban: 3 dobogóval – melyből egy futamgyőzelem – végül biztosította helyét az összetett negyedik helyen, így Gyuris Gábort és Gaál Zsófiát előzte meg, akik egyaránt háromszor végeztek idén az első 3-ban – Gábor egy alkalommal mindenkinél előbb láthatta meg a kockászászlót. Szetei Gergely tavalyi elsőszámú kihívója, Dudás Bence idén kihagyni kényszerült az évet, de amikor ellátogatott a versenyekre, akkor nem okozott csalódást: egy második és egy harmadik hellyel írta be magát az idei év statisztikájába. A szezon második felétől távollevő Báldi Gergőnek is sikerült idén a dobogóra állnia, egy alkalommal, amikor a második helyért járó serleget vehette át Bauer Krisztiántól.

 

oagb_dobogo_i

Az időmérő edzéseken idén Szetei Gergely bizonyult a legjobbnak, aki 5 alkalommal állhatott fel a rajtrács elejére, majd a bajnok Fühl Zoltán következik 3 rajtelsőséggel és Antal Dávid 2 pole pozícióval. Az idei évben még két különböző versenyzőt láthattunk egy-egy alkalommal az első rajtkockában: Naményi Gergelyt és Gyuris Gábort.

oagb_pole_i

A kategória, versenyben futott leggyorsabb köreit idén Fühl Zoltán és Antal Dávid uralták, akik egyaránt 4-4 alkalommal tudtak mindenkinél gyorsabban teljesíteni egy kört, versenykörülmények között. A harmadik helyen döntetlen helyzet van, hiszen 4 versenyző tudta 1-1 alkalommal megfutni a verseny leggyorsabb körét: Szetei Gergely, Báldi Gergő, Szabó Károly és Dudás Bence.

 

oagb_lk_i

 

Nyilatkozatok

 

Gyuris Gábor (5. hely):

A 2013-as szezonra igazából 2 célkitűzésem volt. Az első hogy végre teljesítsem első év végén is értékelhető szezonom és legyen legalább 10 futamrészvételem. A második pedig hogy megszerezzem az első futamgyőzelmemet. Nos mindkét célt sikerült elérnem. A probléma csak annyi volt hogy a szezonnyitó versenyt sikerült megnyernem. A bajnoki címről tudtam hogy álmodozni is felesleges lenne, ez rányomta a bélyegét a szezon második felére. Az időmérőkön dekoncentrált voltam. Viszont e miatt a hátsó régiókban remek csatákat vívtam és rengeteget előztem amely élvezetessé tette a futamokat. Azt gondolom ebben az évben rengeteget tanultam, ezt jövőre szeretném kamatoztatni. Hogy lesz e jövőre az más kérdés… Annyi biztos hogy ha lesz azt már egy súlykategóriával feljebb kezdem el. Köszönöm szépen a szervezőknek és a versenyzőtársaknak az idei évet, és gratulálok a bajnokoknak.”

 

 

 

II. kategória

A bajnokság végeredménye

oagb_szezon_ii

 

A kategóriában a szezon elején még Boldizs Bence tűnt a favoritnak, azonban a szezon felétől kezdődően Szántó Tamás nagyobb sebességre kapcsolt és magabiztos teljesítmény nyújtva, már az utolsó előtti futamon bezsebelte a bajnoki címet, 5 győzelemmel és egy harmadik hellyel a neve mellett. Boldizs Bence minden igyekezete ellenére végül kénytelen volt átadni a bajnoki ezüstöt Vincze Andrásnak, aki a második félévben egy erős hajrával jött fel Szántó mögé, három első és három harmadik helyet szerezve a 2013-as szezonban. Bence ezzel szemben a dobogó mindhárom fokát megjárta: 2-2 alkalommal annak legtetején és legalján, egyszer pedig a 2. helyen. Molnár György és Antal Dávid az összetett 4. és 5. helyen fejezték be az évet, egyaránt 4-4 dobogós helyezést szerezve, melyből Györgynek sikerült egy alkalommal annak legtetejére felállnia. A címvédő Vitanov Tamás valószínűleg nem így képzelte el az idei évet, hiszen ezúttal kénytelen volt beérni a 6. hellyel, 2 második és 1 harmadik hellyel a neve mellett. A háromdobogósok táborát erősíti még a tragikus hirtelenséggel elhunyt Dévényi Zoltán, aki egy második, két harmadik és az összetettbeli 9. hellyel írta be magát az OAGB 2013. évi nagykönyvébe. Reich Balázs és Propszt Roland egyaránt kétszer állhattak a pódiumon, melyből Balázsnak egyszer sikerült annak legtetejére is felállnia – előbbi a 7., utóbbi a 8. helyen fejezte be az idei szezont. Az utolsó futamon rajthoz álló Porcs-Makkay Ákosnak sikerült még idén a kettes kategóriában a TOP3-ban végeznie: A hungarokarti szezonzárót a második helyen fejezte be.

oagb_dobogo_ii

Ami a pole pozíciókat illeti, az immáron kétszeres OAGB bajnok, Szántó Tamás magabiztosan uralja a mezőnyt, hiszen összesen 5 alkalommal állhatott fel a rajtrács legelejére, majd Vincze András következik a második helyen, 3 rajtelsőséggel a neve mellett. A harmadik helyen 4 versenyző között alakult ki holtverseny, név szerint: Boldizs Bence, Molnár György, Reich Balázs és Dévényi Zoltán.

oagb_pole_ii

A leggyorsabb körök tekintetében is változatos mezőnyt láthatunk a kettes kategóriában, ahol az első helyen Szántó Tamás és Vincze András állnak, holtversenyben, mindketten 3-3 alkalommal tudtak mindenkinél gyorsabban teljesíteni egy kört, versenykörülmények között. A harmadik helyet magányosan őrző Molnár György kétszer futotta meg a verseny leggyorsabb kört, majd Boldizs Bence, Antal Dávid, Propszt Roland és Szabó Károly következnek, kik 1-1 alkalommal vitték végbe ezt a bravúrt.

oagb_lk_ii

 

Nyilatkozatok

 

Vincze András (2. hely):

„Idén a hármas kategóriában sikerült erősen kezdenem, így fejben az volt az első számú célom, hogy Bálint mögött megszerezzem a második helyet. Aztán ahogy haladtunk előre a szezonban, HCK-n ugye a kettes kategóriában tudtam kiemelkedőt nyújtani, így szépen lassan fejben átálltam arra, hogy OAGB-n is a kettes legyen az elsőszámú kategória. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen sikerült egy erős hajrával feljönnöm a 2. helyre, ami még mindig kicsit hihetetlennek tűnik. Bár kétség kívül kedvezően alakultak számomra a feltételek az időmérőkön az egy kihagyott verseny miatt, de mégis most először érzem azt, hogy versenyképes vagyok és van mit keresnem a bajnokságban. Szóval 2014-ben egyértelműen a bajnoki cím megszerzése a célom, de ahhoz nem engedhetek meg magamnak akkora luxust, hogy úgy elbénázzam az első félévemet, mint idén, hiszen a többiek, Szántó Tomival az élen hihetetlen jó versenyzők, és ahhoz, hogy esélyem legyen ellenük, a maximumot kell nyújtanom. Gratulálok mindenkinek, Tominak a bajnoki címhez külön, valamint Bencének a 3. és endus csapattársam, Molnár Gyurinak a 4. helyhez!”

Boldizs Bence (3. hely):

„Idei cél egyértelműen az év végi dobogó volt. Szezon eleje jól sikerült vezettem is a bajnokságot kb a feléig. A szezon vége nem sikerült jól, így végül “csak” a 3. helyen végeztem, cél meglett, de úgy, hogy a bajnokságot vezettem egy pár futamon keresztül így többet szerettem volna. Gratulálok mindenkinek!”

Vitanov Tamás (6. hely):

A 2013-as szezont jóllakottan kezdtem. Zsebben a 2012-es bajnoki címmel és a téli szünetben felszedett plusz kilókkal a testemen.

Az új gokartokkal is meggyűlt a bajom, ami jó volt a Rimoval az nem volt jó a Sodival. Ennek megfelelően az időmérők nem sikerültek.

Ráadásul taktikai hibákat is elkövettem. Teltek, múltak a versenyek és érdekes módon az eredmények meg nem jöttek.

A versenyeknek voltak olyan szakaszi, ahol a bordámon lévő daganat zavart, amit orvosi javaslatra el kellett távolítani. A szezon vége felé,

ezért voltak a kihagyott futamok.  

Öt éves gokartos pályafutásomat nézve, minden tekintetben a legrosszabb évet zártam.

Gratulálok a többi versenyzőnek az elért eredményeikhez!

2014?

Attysnak már többször említettem, hogy legyen egy kategória a 40 éven felülieknek is, ahol a saját korosztályommal versenyezhetnék.

Ha lesz ilyen, akkor nevezek, ha nem, akkor nagy valószínűséggel eladó lesz a komplett gokartos cuccom! Akit érdekel hívjon a kö-

vetkező telefonszámon: 0620/4515448.

Sok sikert kívánok a 2014-es évadhoz a régi és az új arcoknak egyaránt!”

 

 

 

III. kategória

A bajnokság végeredménye

oagb_szezon_iii

 

Amilyen változatosan indult az év a hármas kategóriában a futamgyőztesek kilétét illetően, annyira szólt végül az egész szezon Lencsés Bálint egyeduralmáról, aki mindössze egy alkalommal nem tudott dobogóra állni és 7 győzelemmel a neve mellett, már 3 versennyel a szezon vége előtt bajnokként ünnepelhette hungaroringi futamgyőzelmét. A szezon végéhez közeledve úgy tűnt, hogy Vincze Andrásnak sikerül az összetett második helyet megszereznie, de végül Bernula István egy erős hajrával bizonyult a második legjobbnak a 2013-as szezonban és vehette át a díjátadón a második helyért járó trófeát, 1 győzelemmel és további 3 dobogós helyezéssel a neve mellett. András egy az egyben másolta István dobogóit és ugyancsak 1 győzelmet, valamint 3 TOP3-as eredményt tud felmutatni az idei év során, megszerezve ezzel a bajnoki bronzot. Csáki Zoltán számára kalandosan alakult az év második fele, de végül szoros csatában sikerült a 4. helyen befejeznie a szezont, 3 dobogóval a neve mellett, megjárva annak mindhárom fokát. Annak ellenére, hogy Lencsés Bálint mellett Molnár Tibor volt az egyetlen versenyző a kategóriában, aki egynél több alkalommal tudott diadalmaskodni (összesen kétszer), végül kénytelen volt beérni az év végi 5. hellyel, győzelmei mellett még egy harmadik hellyel gyarapította serlegeinek számát, mellyel Molnár Györgyöt sikerült maga mögé utasítania, aki hasonlóan Tiborhoz, 3 alkalommal végzett a TOP3-ban, abból egyszer annak második fokán. Pribilinszky Zoltán hiába gyűjtögette szorgalmasan a dobogós helyezéseket, hiszen hasonlóan Bernulához és Vinczéhez, ő is négyszer végzett a legjobb 3-ban, végül kénytelen volt beérni a 7. hellyel, mely jól mutatja, hogy milyen kiélezett csata zajlott a bajnoki pozíciókért. Az első 7 mellett további 4 versenyzőnek sikerült még a pódium valamely fokára felállnia, 1-1 alkalommal: Riba Krisztián és Schreiber Roland egyaránt egy második helyet szerzett, valamint Kocsi Viktor és Bakonyi Ákos állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

oagb_dobogo_iii

Lencsés Bálint az időmérőkön is uralta a 3-as kategória mezőnyét, hiszen 7 rajtelsőséggel a neve mellett megszerezte az idei év edzésmenője címet (Kovács György is 7 alkalommal bizonyult a leggyorsabbnak a négyes kategóriában, ám Bálint több második hellyel rendelkezett). Mögötte Molnár Tibor áll a második helyen, két pole pozícióval a neve mellett, majd Bernula István, Vincze András és Csáki Zoltán következnek, akik egyaránt egy-egy alkalommal bizonyultak a leggyorsabbnak az időmérők során.

oagb_pole_iii

A leggyorsabb körök statisztikájára pillantva is Lencsés nevével találkozunk elsőként, aki 6 alkalommal térhetett haza ezen statisztikával, miközben a második és harmadik helyen Pribilinszky Zoltán, valamint Bernula István állnak – előbbi 3, utóbbi 2 alkalommal teljesített mindenkinél gyorsabban egy kört, versenykörülmények között. A negyedik versenyző, akinek idén sikerült bevésnie nevét a leggyorsabb körök statisztikájába a 3-as kategóriában, nem más, mint Rátkai János, aki egy alkalommal bizonyult a leggyorsabbnak.

oagb_lk_iii

 

Nyilatkozatok

 

Lencsés Bálint (1. hely):

Nagyon örülök annak, hogy 2013-ban ekkora fölénnyel sikerült megvédenem a 3-as kategóriában a bajnoki címem. Az elmúlt gokartos évek során rengeteg dolgokat tanultam és sok mindenre tanított meg ez a sport. Nagyon pozitív számomra ez az eredmény, valamint az is, hogy egy szezonban 7 versenyt meg tudtam nyerni. Gratulálok a többieknek, voltak azért meglepetésfutamok!”

Bernula István (2. hely):

“Idén harmadik OAGB-s évemnek futottam neki azzal az elvárással, hogy szemben a korábbi foghíjas szereplésekkel (4-5 futam/év), idén minden futamon elinduljak, így reális képet kaphassak az erőviszonyokról és a saját helyzetemről.

A terv részben sikerült is, mivel csak két versenyt kellett kihagynom, ami a “dobós” rendszerben nem feltétlenül hátrány.

Az idei második versenyen máris nem tudtam elindulni, ami visszatekintve szerencsés helyzetet eredményezett: egész évben “farvizen” evezve leselkedtem az összetett dobogó felé. Dobások nélkül mindig tűzközelben maradtam, tehát a motiváció adott volt, abszolút számokban viszont az első mögötti nagy boly végében voltam. Mindez segített abban, hogy pszichésen is és a kvalikon is jobban szerepelhessek.

További céljaim között szerettem volna idén pole-t, OAGB-s győzelmet, adott esetben bajnoki címet szerezni, mint mindenki más. A bajnoki győzelem ebben az évben “játékon kívüli”, érinthetetlen kategória volt, viszont sikerült a pole-t, illetve ezen a versenyen az első OAGB-s győzelmet is bezsákolnom.

Összességében előrelépésként értékelem az évet, sikerélményeket gyűjtöttem, fejlődött a technikám fejben és kézben egyaránt.

Jövőre szeretném bedobni magam a mélyvízbe és végigfutni a SUPER GP kategóriát!

Gratulálok a bajnokoknak és dobogósoknak egyaránt!”

Vincze András (3. hely):

„Ígéretesen indult az év, hiszen megszereztem életem első OAGB-s győzelmét, mindezt Bálint előtt. Jó érzés volt, de tisztában voltam vele, hogy messze vagyok én még attól, hogy stabilan hozzam a jó eredményeket, így eleinte csak az volt a cél, hogy év végén a legjobb 6-ban végezzek. Aztán ahogy telt-múlt az idő, reálisnak tűnt a második hely megszerezése, de közben a figyelmem inkább a kettes kategóriára összpontosult, amivel kicsúszott a kezeim közül a bajnoki ezüst. Kár érte, szép eredmény lett volna, de egy cseppet sem bánkódom, hiszen várakozásaimon felül sikerült befejeznem az évet. Gratulálok Bálintnak a bajnoki címhez és Pistinek az erős hajrához, amivel megszerezte a második helyet, valamint a többi ellenfelemnek is! Jó év volt, már alig várom 2014 februárját… :)”

 

 

 

IV. kategória

A bajnokság végeredménye

oagb_szezon_iv

 

Az elmúlt három évben, a 4-es kategóriában az Endurance-os KartFanatics csapata házon belül mindig lerendezte a bajnoki cím sorsát: tavaly Nyuka Gábor, előtte Csáki Zoltán, 2010-ben pedig Topor Kálmán bizonyult a legjobbnak. Az egyik nagy kérdés így mindenképp az volt, hogy egyrészt Nyuka Gábornak sikerül-e megvédenie a címét, vagy valamelyik csapattársa lép elő kétszeres bajnokká, vagy, a harmadik variáció, hogy egy csapaton kívüli versenyzőé lesz a cím. A kérdésre Kovács György adott csattanós választ, hiszen 7 győzelemmel és további két dobogós helyezéssel a neve mellett, magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet a kategóriában, két futammal a szezon vége előtt. Topor Kálmán hihetetlen erős második félévet teljesítve, 4 győzelemmel és 3 második hellyel a neve mellett szerezte meg a kategória második helyét, mellyel Csáki Zoltánt és Nyuka Gábort előzte meg. Kettejük közül ugyan Gábor bizonyult a legszorgalmasabbnak, 7 TOP3-as befejezéssel a neve mellett, azonban abból a legjobb két második hely lett, miközben az 5 dobogót elkönyvelő Csáki Zoltánnak egy alkalommal sikerült a pódium legtetejére is felállnia. Somogyi Tamás 3 második hellyel az év végi 5. helyen fejezte be a szezont, Szatory József pedig egy második és egy harmadik hellyel az összetett 6. pozíciót szerezte meg a 2013-as évben. Az első 6 mellett még Riba Krisztiánt láthattunk a dobogón, aki egy második hellyel gazdagodott idén, majd Kocsi Zsolt következik egy harmadik és az összetett 7. hellyel, valamint testvére, Viktor, aki ugyancsak egy alkalommal állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

oagb_dobogo_iv

Mindössze három versenyzőnek sikerült idén a 4-es kategóriában az a bravúr, hogy elsőként vághasson bele a 20 perces versenytáv teljesítésébe, név szerint: Kovács György, Topor Kálmán és Csáki Zoltán. Kovács 7, Topor 4, Csáki pedig 1 alkalommal teljesítette mindenkinél gyorsabban valamely verseny időmérő edzését.

oagb_pole_iv

A leggyorsabb körök statisztikája egy árnyalattal változatosabb, mint a pole pozícióké, ám itt is Kovács György uralmát láthatjuk, hiszen 5 alkalommal lett az övé a versenyben futott leggyorsabb kör. Mögötte, a második helyen Topor Kálmán és Csáki Zoltán osztoznak, akik egyaránt 3-3 alkalommal szerezték meg a verseny leggyorsabb körét, majd Somogyi Tamás következik, aki egyszer érte el ezt a teljesítményt a 2013-as szezonban.

oagb_lk_iv

 

 

 

 

 

 

Super GP kategória

A bajnokság végeredménye

oagb_szezon_sgp

 

Izgalmas első évet tudhat magáénak az OAGB újdonsült kategóriája, a Super GP, ahol a minimum súlyhatár 90kg, a versenytáv 30 percnek megfelelő körszám, melynek tartalmaznia kell egy kötelező kiállást. A szezon elején Rátkai János tűnt a kategória favoritjának, azonban Lencsés Bálint a szezon közepéhez közeledve átvette a vezetést és a szezon végéig ki sem engedte a kezei közül, így az utolsó előtti futamról már bajnokként távozhatott, 4 győzelemmel és további 4 dobogós helyezéssel a neve mellett. Mindeközben Rátkai János elsőszámú kihívója Kovács György lett, kettejük párharca pedig a szezonzárón ért véget, Rátkai győzelmével, aki így bajnoki ezüsttel zárta első teljes évét az Országos Amatőr Gokart Bajnokságban, 2 győzelemmel és további 5 dobogós helyezést szerezve a 2013-as szezonban. Kovács hasonlóan 7 alkalommal végzett a legjobb 3-ban, azonban ebből csak egyszer tudta elsőként átszelni a célvonalat a verseny leintésének a pillanatában. Egy győzelemmel és két második, valamint két harmadik hellyel a neve mellett, a bajnoki negyedik pozíciót csípte meg Topor Kálmán, míg Vincze András az ötödik helyen fejezte be a szezont, 1 második és 1 harmadik helyet könyvelve el. Somogyi Tamás egy győzelemmel az összetett 6. helyet kaparintotta meg, de a dobogósok táborát erősíti még a 7. helyezett Pribilinszky Zoltán is, aki egy alkalommal a dobogó második fokára állhatott fel. Nyuka Gábor két győzelemmel a nyolcadik helyen hagyta maga mögött a Super GP 2013-as évadát, Schreiber Roland pedig egy győzelemmel és egy második hellyel gyarapította repertoárját, mindemellett Szántó Tamással találkozhattunk még a pódiumon, év elején, a harmadik pozícióban.

oagb_dobogo_sgp

Az összes kategória közül a Super GP mezőnyében láthatjuk a legváltozatosabb mezőnyt a pole pozíciók tekintetében, hiszen összesen 7 különböző versenyző állhatott fel a legelőkelőbb rajtkockába. Mindközül Rátkai János bizonyult a legjobbnak, aki 3 pole pozícióval őrzi az első helyet, mögötte pedig Kovács György, Topor Kálmán és Nyuka Gábor állnak, 2-2 rajtelsőséggel a nevük mellett. A kategória bajnoka, Lencsés Bálint 1 alkalommal indulhatott az élről, akárcsak Somogyi Tamás és Pribilinszky Zoltán.

oagb_pole_sgp

Hasonlóan a pole pozíciókhoz, a leggyorsabb körök tekintetében is a Super GP mezőnye szállítja a legváltozatosabb és legnagyobb mezőnyt, hiszen 8 versenyző iratkozott fel a kategória ezen statisztikájába. az első és a második helyen 4-4 versenyző osztozik holtversenyben, az élen Kovács György, Rátkai János, Topor Kálmán és Nyuka Gábor, 2-2 leggyorsabb körrel. A másodikon Lencsés Bálint, Somogyi Tamás, Schreiber Roland és Szántó Tamás, akik egyszer tudtak a leggyorsabban teljesíteni egy kört, versenykörülmények között.

oagb_lk_sgp

 

Nyilatkozatok

 

Lencsés Bálint (1. hely):

Ez a kategória a legösszetettebb az összes közül. Elég beszédes szám, hogy mindösszesen egyszer tudtam a pole pozícióba kerülni a szezon során, akkor sem számottevő különbséggel Gyuri előtt, a Hungaroringen. A legnagyobb meglepetésgyőzelmek itt születtek, úgy gondolom. Jó tempó, szerencse és a jó stratégia is a titkos összetevők közé sorolható ebben a kategóriában. A Hungaroring rev. versenyt emelném ki az összes közül. Erre az AGB bajnoki címre gondolok vissza idáig a legszívesebben, fantasztikus versenyek voltak. Gratulálok mindenkinek!”

Vincze András (5. hely):

„Nem igazán jöttek az eredmények ebben a kategóriában és különösebben nem is nyerte el a tetszésemet, ettől függetlenül általában jó versenyeket futottunk. Gyakorlásnak mindenképp jó volt, hogy kicsit ráálljon az agyam erre a kiállós témára, hiszen előbb-utóbb szeretném kipróbálni magamat a vb-n, de az azért még odébb van. Három versenyt kihagytam, meglepett, hogy az első 6-ban végeztem, összességében örülök az eredménynek. Gratulálok mindenkinek!”

 

 

 

Különdíjak

Lencsés Bálint

Az év legeredményesebb versenyzője

Kovács György

Az év versenyzője

Lencsés Bálint

Az év edzésmenője

Antal Dávid

Az év legtöbbet fejlődő versenyzője

Márton Balázs

Az év újonc versenyzője

Vincze András

Az év sportembere

Szetei Gergely

Az év „Fair Play” díjazottja

Somogyi Tamás

Az év „Old Timer” versenyzője

Kart Farm

Az év legnépszerűbb pályája

Hungaroring Kart Center

Az év legnépszerűbb versenye

 

 

 

A 2013-as év komoly izgalmakkal szolgált mindenki számára, így mindenképp jó előjele a 2014-es évadnak. Annyi biztos, hogy a HCK 1-es, 2-es, 3-as és 4-es kategória bajnokai már csak az OAGB futamain indulhatnak el, így ha ők rajthoz állnak, 4 versenyzővel már egész biztosan bővül a mezőny. A kérdés, hogy sikerül-e nekik, vagy a többieknek legyőzniük a bajnokokat, vagy esetleg új trónkövetelők érkeznek. Aki szeretné magát megmérettetni a februárban induló 2014-es évadban, az már most leadhatja nevezését a hungarokarti szezonnyitóra a bajnokság fórumain, vagy az info@amatorgokart.hu címen. Várunk mindenkit szeretettel!

 

Szerző: Vincze András