HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
Ariel atom teszt – 1. felvonás

Ariel atom teszt – 1. felvonás

2013.06.09-én került sor az év elején meghirdetett Ariel Atom tesztvezetésre, ahol négy versenyző próbálhatta ki magát egy 300 LE-s vadállat kormánya mögött.

Érdekesség, hogy a négy nyertes (Rátkai Jani, Antal Dávid, Boldizs Bence és Halász Peti) egyike sem rendelkezik még jogosítvánnyal. Ennek ellenére hárman bevállalták a vezetést, Halász Peti pedig úgy döntött, hogy az oktatóra bízza magát, így jóval többet tapasztalhat meg az autó erejéből, mintha ő ülne a volánnál.

Nem volt véletlen, hogy akik eljöttek a tesztre, nagyon hamar hozzá szoktak az autóhoz, és pár kör után már igazi tempót tudtak diktálni a bójákból kirakott pályán.

Az első próbálkozó Rátkai Jani volt.

IMG_3401“Hogy milyen érzés volt beülni egy 420 kilogramm, 300 Lóerős Ariel Atomba? LEÍRHATATLAN, de azért megpróbálom 2,9 másodperc alatt van 100-on… lehet ennél többet nem is kell mondanom róla. Kormányzásban nem volt sok különbség a gokartéhoz képest. Először csak 2 gyakorló kört mentünk ahol az oktató mondta a tanácsokat, ötleteket mit hogy kell. Majd utamra engedett. Rögtön megforogtam és még csak 200 lóerőre volt állítva a gép. Azt az instrukciót kaptam hogy érezzem a gépet. Majd ismét utamra engedett. Utána nem volt gond, hatalmas élmény volta a bója pályán száguldani. Fél távnál úgy érezte belejöttem és felkapcsolt 300 lóerőre. Itt jött még egy megforgás, majd utána vissza álltam a pályára és onnantól kezdve nem volt gond. A szemtanúk szerint kintről nagyon élvezetes volt nézni, és ezt az oktató is megerősítette. Eddig gokarton kívül nem igazán vezettem ilyen erős autót, ez volt az első alkalom. Picit fel bátorodtam és eddig nem gondoltam, de most már tudom hogy meg állnám a helyem nagyobb kategóriákban hasonló erősségű gépekben, vagy gyengébben. Persze ez a teszt nem jöhetett volna létre a Vezess.hu , az OAGB és Lencsés Bálint nélkül. Nekik köszönhetek mindent. Bálintnak különösképp hiszen szombat este úgy döntött nem vesz részt a teszten ami őt illette volna, és mivel a Csáki Zoli sem vállalta, én kerültem sorra.”

Antal Dávid:

IMG_3402“Nagyon nagy élmény volt vezetni, hihetetlen, hogy mire képes ez az autó. A váltással egyszer-kétszer volt gondom, de ezzel együtt is élveztem. Oda ment ahova az ember akarta, majd az egyenesben alig érsz hozzá a gázhoz és már fönt van 100-on. Örök emlék marad, köszönjük a lehetőséget!”

 

 

 

Boldizs Bence:

IMG_4869“Nagyon vártam ezt a napot hisz végre egy jóval erősebb géppel is kipróbálhattam magam. Az első két körben az oktató azt mondta, hogy menjek lassan memorizáljam a pályát. Ezután elengedett, nyomhattam neki. Egy pár forgással ugyan, de sikerült jó néhány kört abszolválni a 200 lóerős beállítással.

Ezután jött a 300 paci. Elképesztő különbséget éreztem, és jókat driftelgettem. Néha szépen kiadta, de azért volt itt is egy-két forgás. Nagyon sajnáltam, hogy vége lett szerintem még egy órácskát eltöltöttem volna ebben az “állatban”.

Köszönöm a Vezesd.hu-nak és az OAGB-nek a lehetőséget, hihetetlen élmény volt.”

Halász Péter:

IMG_4885“A teszt előtt már nézegettem videókat az autóról, már ott is látszott a gyorsulása, sebessége, így azt hittem, hogy már fel vagyok készülve arra, ami várni fog. Hát nagyon tévedtem! Mivel még nem tudok váltani, így csak utas voltam, de a pilóta így is megmutatta az autó erejét. Hihetetlen az a gyorsulás, amit tud, az egyenesben úgy tapadtam az ülésbe, mintha repülőben ültem volna. Maradandó élményt kaptam, köszönöm a lehetőséget!”

Összefoglaló: