HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

Milyen gumikkal mennek a gokartok a Kőbánya Ringen?

A G1-es futamon már kisebb-nagyobb sikerrel kipróbáltuk a gépeken a Mojo puha versenygumiját. Ami jó volt, hogy igazi versenyzési élményt adott mindenkinek, és olyan kanyarsebességeket tapasztalhattatok meg, amit bérgokarttal még nem nagyon lehetett átélni. A G1-es addigi pályacsúcsok másodpercekkel lettek megdöntve.

Ami viszont hátrány volt, hogy a hatalmas tapadásnak, és a pálya felgumizódásának köszönhetően fizikailag nagyon megterhelő volt, és egy idő után kezdett veszélyessé is válni azok számára, akik túl nagy sebességgel estek be a kanyarokba.

A Hungaroringen ismét a kemény gumikkal mentünk, de sokak szerették volna, ha visszatérünk a puha gumikhoz.

Hétfőn kivittünk két gokartot a Hangár utcába, és két órát köröztünk úgy, hogy az egyik gokarton a puha, a másikon a kemény gumi volt fent. A tapasztalatok alapján pedig úgy döntöttünk, hogy szombaton meghagyjuk a kemény gumit, de vasárnap ismét megpróbálkozunk a Mojokkal.

A tapasztalatok alapján (és a fizika törvényeinek köszönhetően) a puha gumi sokkal jobban kopik, mint a kemény, és számításaink szerint a szombati napot nem, de a vasárnapot ki fogják bírni. Ennek ellenére a pálya rendkívül rossz minősége miatt mindkét nap elképzelhető, hogy nem várt gumicseréket kell eszközölni, emiatt türelmeteket kérjük. Mindenesetre mindent meg fogunk tenni, hogy Ti ebből minél kevesebb negatív dolgot vegyetek észre.