HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

HCK 8. futam – Hungaroring rev.

A 2012-es esztendő nyolcadik futamához érkezett a Hobby Cart Kupa. A versenyeknek a Hungaroring gokartpályája adott otthont. A versenyzők idén már körözhettek ezen a pályán, de pontosan ellenkező irányban. Az óramutató járásával ellentétes menetirány kihívást jelentett mindenkinek. Nagy hőség fogadott mindenkit a szombati napon, de szerencsére gördülékeny volt a szervezés, így az időtervnek megfelelően haladtak a programok.

Hobby Cart Kupa 2012 / 8. forduló – Hungaroring

 

Light kategória

Nem volt túl népes a Light kategória, mindössze hat nevező szerepelt a listán. Ennek ellenére az időmérő edzés izgalmasan alakult. Naményi Gergely szerezte meg az első pozíciót, 13 ezreddel verve Balázs Geryt. A harmadik helyen Fühl Zoli 22 ezredes lemaradással sorakozott fel a rajtrácsra. Mögéjük Halász Péter, Vincze Balázs és Zsigri Márton kvalifikáltak. A rajtnál nem történt változás az eredeti sorrendhez képest. Néhány körön át közvetlenül egymás mögött autóztak a srácok, majd szétszakadt a mezőny. Az első hármas együtt maradt, mert Naményi Gergely kicsit lassabb köröket produkált, mint a mögötte haladó Gery és Zoli. A verseny nagy részében ezt a képet láthattuk. A mezőny másik felében annyi változás történt, hogy Zsigri Marci előrébb lépett egy pozíciót. Egészen a futam végéig úgy tűnt, hogy Naményi Gergely meg tudja tartani a vezető helyét, ám pár körrel a vége előtt Balázs Gery megelőzte a célegyenesre ráfordító kanyarban. Nem sokkal később Fühl Zoli is meg tudta előzni, ezzel előrelépve a második helyre. Próbált támadásba lendülni a győzelemért, de erre nem igazán maradt ideje. A versenyt így Balázs Gery megnyerte Fühl Zoli előtt, a dobogó harmadik fokára pedig Naményi Gergely állhatott fel. A negyedik helyen Halász Peti ért célba, Zsigri Marci és Vincze Balázs előtt. A leggyorsabb kört Fühl Zoli futotta.

Dobogósok, nyilatkozatok:

1. helyezett – Balázs Gergő

2. helyezett – Fühl Zoltán

3. helyezett – Naményi Gergely

 

Lány kategória

Gaál Zsófia magabiztosan nyerte meg a lányok időmérő edzését, Bencze Tündi előtt. A második sorból Ungi Anette és Sotus Ágnes rajtoltak, a harmadikból György Anett és Fehér Viktória. Sima rajtot követően nem történtek nagy változások a lányok mezőnyében, Gaál Zsófia vezette a vonatot, majd a futam második felében ő és Tünde el tudtak húzni kicsit a többiektől. Zsófinak nem volt nyugodt futama, de ettől függetlenül amilyen magabiztosan nyerte az időmérőt, úgy húzta be a futamgyőzelmet is Bencze Tünde előtt, aki remekül tartotta vele a tempót. A harmadik helyet Ungi Anette szerezte meg. A mögötte érkezők sorrendje sem sokat változott, hiszen Sotus Ágnes lett a negyedik, Fehér Viktória előrelépett egyet az ötödik helyre, majd őt György Anett követte a hatodik helyen. A verseny leggyorsabb körét Bencze Tünde futotta.

Dobogósok, nyilatkozatok:

1. helyezett – Gaál Zsófia

2. helyezett – Bencze Tünde

3. helyezett – Ungi Anette

 

I-es kategória

Szoros időmérőt produkált az egyes kategória. Naményi Gergely egy ezreddel verte meg Fühl Zolit, aki mögött Vincze Balázs két százados hátrányban állt a harmadik helyen. A bajnokság éllovasa, Balázs Gergő csak a negyedik rajtkockát szerezte meg. Az első helyről kiválóan rajtolt Naményi Gergely, de Fühl Zolitól elszakadni mégsem tudott. Mögöttük minimális hátránnyal körözgetett Vincze Balázs, aki húzta maga mögött a többieket. Balázs Gery követte őt szorosan, próbálkozva az előzéssel. Őt Miklósi Tibi követte, így nehezen tudott kísérletezgetni az előzési pontokkal. A versenytáv felét elhagyva Vincze Balázs a célegyenes végén túlzottan behúzódott a védekező íven, Gery pedig az ideális ívről könnyedén be tudott bújni mellé a következő kanyarig, így el tudott menni. Megérkezett Tibi is, de ekkor már Balázs autózott az ideális íven, ezért ő már nem tudott elmenni mellette. Gery ezután Zoli nyomába eredt a második helyért, ám nem maradt túl sok ideje a támadásra, így a sorrend már nem változott a verseny végéig. Naményi Gergely a verseny második felében kiépített előnyét meg tudta tartani, így megnyerte az egyes kategória versenyét. A dobogó második fokára Fühl Zoli, a harmadikra pedig Balázs Gery állhatott fel. A negyedik helyet Vincze Balázs szerezte meg Miklósi Tibi (5) előtt. A befutók további sorrendje: Csóka Ferenc (6), Zsigri Márton (7), Bozzai Dávid (8) és Kovács Botond (9). A versenyben futott leggyorsabb kör Balázs Gergő neve mellé került.

Dobogósok, nyilatkozatok:

1. helyezett – Naményi Gergely

2. helyezett – Fühl Zoltán

3. helyezett – Balázs Gergő

 

II-es kategória

Miklósi Tibor űridővel nyerte meg a 75 kg-os kategória időmérő edzését, Porcs-Makkay Ákos előtt. A második sorból Klenovszki András és Balogh Hungit István vághattak neki a harminc körös megmérettetésnek. A rajtnál Molnár Tibor tudott nyerni egy pozíciót a nagy forgalom miatt. Az első kör végére fellazult a mezőny közepe. Elöl Tibit támadta Ákos, a többiek egymás mögött autóztak. Molnár Gyuri támadott vissza a sikán előtt Molnár Tibinek, de nem járt sikerrel, ráadásul meg is pördült. Pár kör elteltével Miklósi Tibi némi előnyhöz jutott az élen. Nagyobb akciók inkább csak a mezőny második felében alakultak ki, itt történek is helycserék. Fehér Tamás tudta megelőzni Vincze Andrást, Kovács Péter pedig Halustyik Ferenc juniort. Később miután Molnár Gyuri visszaelőzte Molnár Tibit, megelőzte mindkettejüket. A verseny felét elhagyva Porcs-Makkay Ákos felzárkózott Miklósi Tibire, harcba szállva az első helyért. Egészen a leintés pillanatáig keményen támadta, de Tibit nem olyan fából faragták, hogy csak úgy hagyja, hogy megelőzzék. A versenyt tehát meg is nyerte, ezzel bezsebelve a huszonöt pontot. A második helyet Porcs-Makkay Ákos szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig Klenovszki András állhatott fel, aki hősiesen tartotta harmadik helyét. Mögötte Balogh Hungit István érkezett a negyedik helyen. Az őket követők sorrendje: Fehér Tamás (5), Vincze András (6), Molnár György (7), Kovács Péter (8), Halustyik Ferenc junior (9) és Molnár Tibor (10). A verseny leggyorsabb körét Porcs-Makkay Ákos futotta. A „B” döntőt Zsigri Marci (11) nyerte Katona Kristóf Győző (12) és Fehér András (13) előtt.

Dobogósok, nyilatkozatok:

1. helyezett – Miklósi Tibor

2. helyezett – Porcs-Makkay Ákos

3. helyezett – Klenovszki András

 

III-as kategória

Kocsi Viktor szerezte meg a hármas kategória rajtelsőségét Porcs-Makkay Ákos előtt. A második sorból Kovács Péter és Nagy Koppány rajtoltak. Az első körökben együtt körözött a mezőny, majd az ötödik helyen haladó Molnár Gyuri mögött akadt meg kicsit a második szakasz. Sokáig úgy tűnt, hogy az élen haladó Kocsi Viktor el tud húzni a többiektől, majd a verseny harmadához érve Ákos szépen lassan újból utolérte őt. Eközben Balogh Hungit István mutatott be a nézőknek egy előzést. A verseny feléhez érve Ákos előzési kísérletbe kezdett Viktorral szemben, de balul sült el, így még Kovács Petinek is sikerült elé ugrania. Ákos nem sokat várt mögötte, amint utolérte, el is ment mellette. Talán Peti kicsit figyelmetlen is lehetett. Ezt követően megérkezett Viktor mögé ismételten, majd Kovács Peti is megjött mögéjük. Nem sokkal később ugyanezzel a manőverrel Viktort is megelőzte, ezzel átvette a vezetést a versenyben. A futam végéig nem is változott a helyzet, így Porcs-Makkay Ákos egy értékes győzelmet zsebelt be, amivel átvette a bajnokságban a vezető pozíciót. A második helyet Kocsi Viktor szerezte meg, a harmadik helyen Kovács Péter ért célba. A negyedik Balogh Hungit István lett, Nagy Koppány (5) és Molnár György (6) előtt. A további sorrend: Vincze András (7), Klenovszki András (8), Kocsi Zsolt (9), Takács József (10) és a „B” döntős Stenger Zsolt (11). A verseny legjobb körét Porcs-Makkay Ákos futotta.

Dobogósok, nyilatkozatok:

1. helyezett – Porcs-Makkay Ákos

2. helyezett – Kocsi Viktor

3. helyezett – Kovács Péter

 

IV-es kategória

A legnehezebbek időmérőjén Rozvadszky Csaba bizonyult a leggyorsabbnak. A második rajtkockát Nagy Koppány szerezte meg, ő most indult először ebben a kategóriában. A harmadik helyről Kocsi Viktor vágott neki a harminc körös futamnak. A fegyelmezett rajtot követő körök nem voltak túl izgalmasak, úgy tűnt, hogy mindenki belenyugszik, hogy ott ér célba, ahol elindult. A verseny negyedéhez érve mutatkozott meg, hogy ez mégsem így lesz. Három részre szakadt a mezőny. Az első szakaszt Csabi vezette az élen, a másodikat Kocsi Viktor a harmadik helyen, a harmadikat pedig Balla Gábor az ötödik helyen. Előre haladva a versenyben Rozvadszky Csabi előnyt tudott kiépíteni magának Koppánnyal szemben, így már elég korai fázisban eldőlni látszott az első két hely sorsa. Rövid idő elteltével Kocsi Viktor is légüres térben autózhatott a harmadik helyen. Balogh Hungit István volt az első, akinek keményen kellett küzdenie a helyéért. A verseny egyetlen helycseréje Balla Gábor és Szatory Józsi között történt, az ötödik és hatodik helyen. A futamot Rozvadszky Csabi megnyerte Nagy Koppány előtt. A dobogó harmadik fokára Kocsi Viktor állhatott fel, aki stabil teljesítményének köszönhetően vezeti a bajnokságot. A negyedik helyet Balogh Hungit István szerezte meg Szatory József (5) és Balla Gábor (6) előtt. A többiek sorrendje: Kádas Zsolt (7), Nyitrai Béla (8), Kocsi Zsolt (9) és György Gábor (10). A „B” döntőt Stenger Zsolt (11) nyerte Ivanov Iván (12) és Kulcsár Sándor (13) előtt. A leggyorsabb kört Balogh Hungit István futotta.

Dobogósok, nyilatkozatok:

1. helyezett – Rozvadszky Csaba

2. helyezett – Nagy Koppány

3. helyezett – Kocsi Viktor

 

Az idei évad kilencedik futamának a Battaring ad otthont, három hetes szünetet követően.

 

Szerző: Molnár György