HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK
Elhunyt Frank Tamás

Elhunyt Frank Tamás

2012. június 5-én, kedden elhunyt Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség általános alelnöke, az Országos Amatőr Gokart Bajnokság Tiszteletbeli elnöke. Ezúton szeretnénk tisztelegni munkássága és elhivatottsága előtt, amit nem csak a magyar, hanem a nemzetközi autósportért tett. Nevéhez fűződik Magyarország eddig egyetlen Forma-1-es versenyzőjének, Baumgartner Zsoltnak a királykategóriába juttatása, vagy az egykori, magyar színeket képviselő Forma-1-es tesztpilóta, Chanoch Nissany menedzselése. Az elmúlt években ő szervezte a női versenyzőket szerepeltető Lotus Ladies Cupot. 2006-ban pedig megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét.

Segítségével került be 2006-ban az MNASZ égisze alá az akkor még AGB néven futó versenysorozatunk és személyesen intézte Michael Schumacher édesapjával, hogy megkapjuk az első saját gépparkunkat. Eltökélt szándéka volt, hogy az amatőr versenysorozatokat támogatja és hivatalossá teszi őket. Az első versenyeket még napi szinten felügyelte, és segített bármiben, ami a bajnokságot előre viheti. Nagy szerepe volt abban, hogy az OAGB, HCK és Endurance versenysorozatok elérték a mai napig is tapasztalható népszerűségüket. Segítségével versenyzőink nagy része ki tudott jutni a Forma-1-es Magyar Nagydíjra, ami sokaknak felejthetetlen élmény maradt.

Természetesen ugyanabban a szellemben, ahogy Frank Tamás elindított minket, tovább folyik a versenyek lebonyolítása, eddigi társa, Oláh Gyárfás átveszi a helyét a promócióban és a szervezők is töretlen lelkesedéssel folytatják az eddigi munkát. Idei 5. futamunkon, amit Battaringen a hétvégén rendezünk, a versenyzői eligazítások előtt 1 perces néma csenddel adózunk emlékének.

Frank Tamás 65 éves volt.