HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

Juss ki a VB-re az OAGB segítségével

A tavalyi évben bebizonyosodott, hogy versenyzőink számára egy remek megmérettetés lehet az, ha elindulnak az amatőr versenyzők számára kiírt Gokart Világbajnokságon. 2011-ben 19 magyar utazott ki Eupenbe, hogy megmérettesse magát a legjobbakkal.

A 19 magyar versenyző mindegyike elindult már az Országos Amatőr Gokart Bajnokság 2001-es fennállás óta valamelyik futamunkon, és 14-en közülük bajnoki címet, vagy dobogós helyet szereztek nálunk az adott év végén.

Egyértelmű volt – látva a világbajnokság népszerűségét -, hogy lépnünk kell, és a magunk eszközeivel segítséget kell nyújtanunk a versenyzőinknek ahhoz, hogy idén is minél többen kijuthassanak, és sikereket érhessenek el.

Ezért úgy döntöttünk, hogy 2012-ben 2 versenyzőnek szeretnénk azzal segíteni a kijutásban, hogy átvállaljuk a nevezési díját.

Természetesen mi is azt szeretnénk, ha a legjobb versenyzők képviselhetnék az OAGB-t, ezért az alábbi rendszert találtuk ki a 2 legjobb versenyző megtalálásában:

– Döntőbe jutás

Korhatár: Azok a versenyzők vehetnek részt, akik 1998.12.31-e előtt születtek.

A döntőbe 12 fő juthat be az OAGB, és 3 fő az Endurance OAGB sorozatból.

OAGB: azok a versenyzők juthatnak be, akik 6 futamot követően (az 5 legjobb eredményüket figyelembe véve) dobogós helyen vannak. Ha valaki több kategóriában is dobogós helyen van, akkor a rosszabbik kategóriájában a 4. helyezett jut a döntőbe.

Endurance: a VB időpontjáig megrendezett versenyek alapján, a bajnokságot vezető csapatból 2 fő, valamint a 2. helyen álló csapatból 1 fő, azaz összesen 3 fő juthat a döntőbe.

– Döntő

A döntőbe jutott 15 pilóta a döntőben résztvevő összes gokarttal 1 kör időmérő edzést teljesít, és az összes időeredmény összevetése után alakul ki a végső sorrend, ahol az első 2 helyen végző versenyző juthat ki a világbajnokságra.

A döntőbe jutás és a döntő részletes kiírását hamarosan közzé tesszük.

A világbajnokság hivatalos oldala.