HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

OAGB 2011/03. futam – G1 Kart Center

Az Országos Amatőr Gokart Bajnokság harmadik fordulójához érkezett. Az összecsapásnak a G1 Kart Center adott helyet, 2011-03-27-én. Ez a pálya sokak kedvence, néhányan rendszeresen látogatják az aszfaltcsíkot a versenyeken kívül is.

Az Országos Amatőr Gokart Bajnokság – G1 Kart Center

I-es kategória

Az időmérő edzést Mihály Krisztián magabiztosan nyerte, Lencsés Bálint és Gyuris Gábor előtt. A rajtnál Bálint kicsit elbizonytalanodott, így Gyuris Gábor rögtön támadta őt, de sikerült megfelelően zárni a szögeket, ezért ez nem került pozícióba. Ezután kicsit szétszakadt a mezőny eleje, Bálint és Krisztián elhúztak a többiektől, a harmadik helyen haladó Gábort pedig Garamvölgyi Niki üldözte. A futam második felére a nyomás hatására újra közeledtek az első két versenyzőhöz. Krisztián példásan védekezett a 24 körös futam 23 körén, de az utolsó körben Bálint kiszimatolta a győzelem felé vezető út illatát és 3 kanyarral a futam leintése előtt egy szabadon hagyott belső ívet azonnal kihasznált. A sikeres előzést követően néhány másodperccel szoros befutót láthattunk, ahol Lencsés Bálint nyert, mögötte Mihály Krisztián, majd Gyuris Gábor és Garamvölgyi Niki futottak be. Ők négyen 2 másodpercen belül érkeztek. A további sorrend: Ádám Tamás, Miklósi Tibor, Túróczi Péter és Vörös Orsolya. A leggyorsabb kört a 4. helyen befutó Garamvölgyi Niki könyvelhette magának.

II-es kategória

A 75 kg-osoknál megjelent a mezőnyben Balogh Dávid, amely név csak a táblázatokban új, a versenyzők számára kevésbé. Az időmérő edzésen máris borsot tört a többiek orra alá, hiszen megszerezte a pole-pozíciót Szántó Tamás és Riba Krisztián előtt. A rajtot követően Riba Krisztián nem sokat várakozott Tamás mögött, mindjárt az első körben megelőzte. Látszott, hogy győzelmi szándékai vannak. Balogh Dávidot folyamatosan nyomás alatt tartotta, majd pár kör elteltével remek manőverrel őt is megelőzte. Innentől kezdve nem sok minden volt, ami elvehette volna tőle a győzelmet. A mezőny többi részében sem unatkoztak a pilóták, Szántó Tomi igyekezett Krisztián után, de Dávid tanult korábbi hibájából és precízen védekezett vele szemben, ami egy második helyet eredményezett neki. Mögötte szorosan Szántó Tomi futott be. A 4. helyen Boldizs Bence érkezett. A helyezések sorsa az 5. helytől még az utolsó körökben is teljesen nyitott volt, Túróczi Máté a célegyenes ráfordító kanyarban 2 körrel a verseny vége előtt veszítette el az 5. helyet, mert Csepregi Péter előzése teret nyitott a mögöttük érkező Molnár Tibornak, így ő is elment Máté mellett. A verseny leggyorsabb köre nem meglepően a győztest illeti.

III-as kategória

A hármas kategóriában az előző futamon remekelő Riba Krisztián szerezte meg a pole-t. A második és harmadik helyre Lencsés Bálint és Topor Kálmán sorakoztak fel. A rajt nagyon sima volt, Krisztián centiről centire építette az előnyét. Bálint és Kálmi egymásra találtak, de Bálinton nem lehetett fogáspontot találni. A negyedik helytől egy Nyuka Gábor – Csáki Zoltán – Vitanov Tamás hármas csata jött létre. Ők az egész futamon kergették egymást, de komolyabb előzési pontot senki sem talált a másikon, Gábor példásan védekezett az egész futamon. Riba Krisztián megnyerte a 85 kg-osok futamát is, őt követte a Lencsés Bálint – Topor Kálmán páros. Nagyon szépet versenyeztek a többiek is, de a dobogón sajnos nincs több hely. A befutók sorrendje a negyedik helytől: Nyuka Gábor, Csáki Zoltán, Vitanov Tamás és Suller Tamás. A legjobb kört Riba Krisztián futotta meg.

IV-es kategória

A nap legszorosabb időmérőjét és futamát láthattuk. A kvalifikáción az első 3 versenyző három századmásodpercen belül végzett Csáki Zoltán, Dergez Bertalan, Nyuka Gábor sorrendben. Idesorolnám még Topor Kálmánt is, aki mindössze 1 tizeddel maradt el a pole-pozíciós időtől. A rajtnál a mezőny elején nem történt változás. Az első körben Pribilinszky Zoltán maga mögé tudta az ötödik helyről rajtoló Németh Attilát, majd néhány körre később szépen bebújt Topor Kálmán mellé is. Az előzést azonban nem tudta szabályosan befejezni, ugyanis véletlenül egy kicsit ráhúzott Kálmira, aminek következtében az egy pillanatra megragadt a gumifalban. Ennek köszönhetően a mögötte pár centire lévő Attysnak fékeznie kellett, amit Sódar Zoltán azonnal kihasznált, de pár kör elteltével Németh Attila a célegyenesben visszavette tőle a 6. helyet. Pribli előzését végül szabálytalannak ítélte a verseny vezetősége, és egy hellyel hátrébb sorolta őt. A mezőny nagyon egyben maradt a futam végéig, az utolsó kör végéig maximálisan figyelnie kellett minden versenyzőnek. Az első helyen befutó Csáki Zoltán mögött alig 3-4 másodperccel futott be a 7. helyet megszerző Sódar Zoltán. A közöttük kialakult sorrend: Dergez Bertalan, Nyuka Gábor, Pribilinszky Zoltán, Topor Kálmán, Németh Attila. A verseny leggyorsabb körét Dergez Bertalan futotta. Érdekesség, hogy a versenyben futott leggyorsabb körök tekintetében a győztes Csáki Zoltán csak a hetedik helyet szerezte meg.

Az Országos Amatőr Gokart Bajnokság negyedik megmérettetése előtt 4 hét pihenés vár a versenyzőkre. A sorozat ezúttal Százhalombattára utazik a Battaring-re!

Szerző: Molnár György