HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

OAGB 2011/02. futam – Hungarokart

Az Országos Amatőr Gokart Bajnokság és a Hobby Cart Kupa 2011-es idényének második futama a Hungarokartnál került megrendezésre március 5-én és 6-án. A pálya egyedülálló a versenynaptárban, a legtöbb versenyző szerint az egyik legcsúszósabb pálya, ezért feladja a leckét még a tapasztaltabbaknak is. A reggeli tapadáshiány folyamatosan megszűnt, így a versenyeknek már ideális körülmények között vághattak neki a pilóták.

Az Országos Amatőr Gokart Bajnokság futamai – Hungarokart

I-es kategória

Az I-es kategóriában ezúttal Lencsés Bálint várhatta a rajtot az első kockából, mögüle pedig az előző futamon diadalmaskodó Mihály Krisztián indult. Bálint a rajt után rögtön el tudott szakadni a mezőnytől, esélyt sem adva a többieknek a győzelemre. A második helyért nagyban folyt a harc Vörös Orsi és Mihály Krisztián között. Néhány kör elteltével Orsi fogást talált Krisztiánon és egy nem teljesen tiszta manőverrel megelőzte őt. A futam végén visszasorolták a harmadik helyre. A mezőny második felében is voltak csaták, de a befutó sorrendje megegyezik a rajtsorrenddel. Lencsés Bálint magabiztos győzelmet aratott, ő futotta a verseny leggyorsabb körét is. A második hely Mihály Krisztiáné. Őket követték: Vörös Orsolya, Gyuris Gábor, Ádám Tamás, Túróczi Péter, Burghardt Ádám. Bálint revánsának köszönhetően pontegyenlőség alakult ki az élen.

II-es kategória:

A II-es kategóriában Szántó Tamás továbbra sem talált legyőzőre. Ha minimális különbséggel is, de legyőzte Reich Balázst és Boldizs Bencét is. A verseny elég izgalmasnak mutatkozott, Riba Krisztián az 5. helyről rajtolva megpróbált átgázolni a mezőnyön, ami nagy részben sikerült is neki. Az első komolyabb fejtörést Boldizs Bence okozta neki, majd Reich Balázs következett. Az ámokfutás a második helyig tartott, tehát a futamot a 75 kg-osoknál ismét Szántó Tamás nyerte, ezzel növelve az előnyét a bajnokságban. Utána Riba Krisztián, majd a harmadik helyen Reich Balázs futott be. Molnár Tibor két helyett ugrott előre, az ötödik helyen végzett Boldizs Bence mögött. További sorrend a 6. helytől: Csepregi Péter, Pap Zoltán, Fröhlich György és Túróczi Máté. A verseny leggyorsabb köre Riba Krisztián nevéhez fűződik.

III-as kategória:

A III-as kategóriában Nyuka Gábor, Csáki Zoltán, Dömötör Patrik rajtsorrend alakult ki. A rajt nem volt mindennapi, a mezőny eleje simán eljött, viszont hátul Riba Krisztián, a 8. helyről rajtolva bemutatott néhány remek előzési mutatványt, de sajnos nem tudta megtartani a pozíciót, mert hibázott. Lencsés Bálint és Vitanov Tamás egy-egy helyet javítottak a rajthoz képest. Az első két helyen Nyuka Gábor és Csáki Zoltán tisztes távolságot tartva egymás között körözgettek egészen a kockás zászlóig. Dömötör Patrik futott be a harmadik helyen. További sorrend: Lencsés Bálint, Mihály Krisztián, Vitanov Tamás, Topor Kálmán, Riba Krisztián, Hargitai Viktor. A verseny leggyorsabb körét Nyuka Gábor futotta meg. A III-as kategória pontversenyében nagyon szoros négyes alakult ki két futam után.

IV-es kategória:

A IV-es kategóriában a századmásodpercek Csáki Zoltán javára kedveztek, ő vághatott neki a versenynek a legelőkelőbb pozícióból. Mögötte Topor Kálmán, Nyuka Gábor sorrend alakult ki. Chucky a verseny kezdetétől apró ütemben építette ki magának a biztonságos előnyt, mögötte pedig dúltak a harcok a dobogós helyekért. A Topor Kálmán – Nyuka Gábor – Pribilinszky Zoltán hármas folyamatosan nagyon közel autózott egymáshoz, de mindhárman nagyon precízen végezték a dolgukat, ezért helycsere nem történt. A mezőny másik felében Oros Ferenc zavartalanul közlekedett, nem sokkal lemaradva pedig Németh Attila – Sódar Zoltán párharcot figyelhettünk. Egy ilyen csúszós pályán nagyon nehéz hibátlanul teljesíteni egy verseny, de a fiúknak ez sikerült, ezért nem történtek nagy változások a rajthoz képest. Legjobb kör tekintetében Nyuka Gábor nyert, övé lett a vasárnap futott leggyorsabb versenykör is, 22,671 másodperces időeredménnyel. A futamon Csáki Zoltán rajt-cél győzelmet aratott Topor Kálmán és Nyuka Gábor előtt. A negyedik helytől a sorrend: Pribilinszky Zoltán, Oros Ferenc, Németh Attila és Sódar Zoltán.

Az Országos Amatőr Gokart Bajnokság következő futama 3 hét szünet után a G1 Kart Center-ben lesz, 2011. március 27-én!

Szerző: Molnár György