HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

Ismét Kiskunlacháza, ezúttal vissza

Az elmúlt versenyhez hasonlóan ismét a kiskunlacházai pályára látogatott el az OAGB mezőnye, ám ezúttal az óramutató járásával megegyező irányba köröztek a versenyzők. A pálya ebben az irányban lendületesebb, élvezetesebb, ám a köridőket tekintve lassabb. Ezúttal az időjárás kegyeibe fogadta a résztvevőket és szervezőket egyaránt, hiszen eső sem volt és az idő is kicsit hűvösebb volt a mostanában megszokottól.

A rendezvény gyorsaságát segíti elő, hogy még egy gokartot csatasorba állítottak a szerelők, így a döntőben egyszerre már 10 versenyző csatázhatott.

1. kategória

A pótfutamon nem induló Szántó Tamás bizonyult az időmérő edzés leggyorsabbjának, ám a hungaroringi versenyhez hasonlóan, ahol legutóbb indult ezúttal is egy gyengébb gokartot húzott. Szetei Gergely idei első győzelmét aratta. Az 5. helyről indulva az első körben megelőzte Garamvölgyi Nikolettet, aki mellett a következő körben Szabó Károly is elment. Szetei eközben Mickiewicz Mátét kerülte ki. Szántó Tamást a 2. helyen Furcsa Zsolt üldözte és Tamás 6 körön keresztül tudott az élen maradni. A verseny döntő pillanata a 8. kör elején érkezett el, amikor Szabó Károly a 4. helyről féktávon nekiment a 2. Furcsa Zsoltnak, aki ettől kipördült és az utolsó helyre csúszott vissza. A következő kanyarban Szetei Gergelyt a második helyről Mickiewicz Máté az élre lökte és ő maga is elment Szántó Tamás mellett. Szántó Tamás végül a 4. lett, mert a 10. körben Garamvölgyi Nikolett is megelőzte, Szabó Károlyt pedig, bár a 4. helyen intették le, de a szabálytalanság miatt a döntő utolsó helyére rangsorolták. Kovács Balázs a leggyengébb géppel 9. Furcsa Zsolt az utolsó helyről végül 8. Sefcsik Balázs pedig Veréczi Dánielt megelőzve lett 6. Huba Patrik mögött.

1 Szetei Gergely 25

2 Mickiewicz Máté 20

3 Garamvölgyi Niki 16

4 Szántó Tamás 13

5 Huba Patrik 11

6 Sefcsik Balázs 10

7 Veréczi Dániel 9

8 Furcsa Zsolt 8

9 Kovács Balázs 7

10 Szabó Károly 6

2. kategória

A második kategóriában a legutóbbi itteni futamhoz hasonlóan Janecskó Adrián szerzett rajt cél győzelmet. Mögüle Vass István indult, akit az első körben megelőzött Riba Krisztián. Ugyanebben a körben Balogh Dávid feljött a 4. helyre, megelőzve Deák Károlyt. A legtöbb előzést Benedek Viktor mutatta be, aki a 9. helyről körről-körre hagyta le ellenfeleit, a 4. körben már 6. a 6.-ban pedig már az 5. helyre jött fel Deák Károly elé. A verseny végén még Balogh Dávid, Vass István csatát láthattunk, ahol Dávidnak sikerült megelőznie Istvánt, aki két kör múlva visszaelőzte Dávidot, ezzel idén másodszor állhatott a dobogóra. A 6. helyet pedig Deák Károlynak sikerült megvédenie Arányi Attilától és Fodor Ágitól. Molnár Tibor a verseny elején előzte meg Reich Balázst.

1 Janecskó Adrián 25

2 Riba Krisztián 20

3 Vass István 16

4 Balogh Dávid 13

5 Benedek Viktor 11

6 Deák Károly 10

7 Arányi Attila 9

8 Fodor Ági 8

9 Molnár Tibor 7

10 Reich Balázs 6

3. kategória

A 3. kategóriában Janecskó Adrián győzött, szintén a pole-ból. A 2. helyről Bakonyi Ákos indult, akitől a 2. körben Benedek Viktor vette át ezt a pozíciót. Riba Krisztiánnak is sikerült megelőznie Ákost, ám ekkor, a 3. körben Ákos visszaelőzte Krisztiánt. Ez a csata végül a 9. körben dőlt el, amikor egy kanyarkijáratnál Krisztiánnak sikerült Ákos mellé fordulnia a következő kanyarban pedig elé érni és ezzel megszerezni a 3. helyet. Ákost végül 4.-ként intették le. A verseny nem alakult szerencsésen Németh Attilának, aki a 3. helyről indult, de az első körben 3-an megelőzték. A 6. körben megelőzte Priblinszky Zoltánt, majd egy rosszul sikerült helyezkedés után Priblinszky és Bérdi Tamás is elment mellette, akik közül Bérdit sikerült visszaelőzni, így Priblinszky mögött őt intették le 6.-nak. Csáki Zoltán a 7. helyről indult és végül 9. lett.

1 Janecskó Adrián 25

2 Benedek Viktor 20

3 Riba Krisztián 16

4 Bakonyi Ákos 13

5 Priblinszky Zoltán 11

6 Németh Attila 10

7 Bérdi Tamás 9

8 Grabovszki Tamás 8

9 Csáki Zoltán 7

4. kategória

Ebben a kategóriában úgy tűnik, nem lehet legyőzni Bakonyi Ákost, legalábbis az elmúlt öt futamon ez senkinek nem sikerült az időmérőn és a versenyen egyaránt. A második helyet Németh Attila őrizte, még az 5. körben Somogyi Tamás vitatható módon meg nem előzte, Attila gépének oldalába menve a kanyarodás közben. Bérdi Tamás az első körben előzte meg az 5. helyezett Csáki Zoltánt, amit a második kör utolsó kanyarjában Nyuka Gábor is megtett. Ez a kanyar jó előzési pontnak bizonyult, hiszen Gábor ugyanitt Bérdi Tamást is kikerülte. Németh Attila ekkor a 3. helyen haladt szorosan a nyomában Topor Kálmánnal. Amikor Nyuka Gábor megelőzte Bérdi Tamást, nemcsak feljött az 5. helyre, de el is kezdett közeledni az előtte csatázó Kálmánékra. A 2-2 versenyzőből néhány kör múlva egy 4-es vonat lett. A 17. körben Topor Kálmán a második kanyarban próbált elmenni Attila mellett, de leszorította őt a pályáról, aminek következtében Gábor a 3. Tamás pedig a 4. helyre került. Kálmán visszaengedte Attilát, aki gyorsan reagálva a következő kanyarban visszaelőzte Bérdi Tamást. A négy versenyző sorrendje a befutóig már nem változott. Sódar Zoli pördült még ki ugyanekkor, így Váradi Tamás örökölte meg a 8. helyet.

1 Bakonyi Ákos 25

2 Somogyi Tamás 20

3 Nyuka Gábor 16

4 Németh Attila 13

5 Bérdi Tamás 11

6 Topor Kálmán 10

7 Csáki Zoltán 9

8 Váradi Tamás 8

9 Sódar Zoltán 7

10 Dobossy Lőrinc 6

Legközelebb augusztus 9-én rendeznek futamot, méghozzá a Hungaroringen. A gokart pályát a Forma 1 idejére szétszedik és egy, az eddigiektől eltérő nyomvonalat fognak kialakítani, így ez a pálya minden versenyzőnek új lesz.

Szerző: Janecskó Adrián