HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

02.13 – 3 órás verseny a G1 Kart Centerben

Február hatodikáról hetedikére virradó éjjel 3 órás versenyt rendeztek a G1 Kart Center pályán. A verseny péntek este 11-kor kezdődött és szombat hajnali 2-ig tartott.

A versenyen 8 csapat állt rajthoz, csapatonként 3 versenyzővel. A verseny a szabadedzés után az időmérő edzéssel kezdődött, amelyen minden csapat egy versenyzője vett részt egy előre sorsolt gokarttal és 3 kört teljesített. A pole pozíciót a Szántó Tamás- Csáki Zoltán- Fábián Zoltán trió szerezte meg Szántó Tamás jóvoltából, őt Nagy Bence- Oros Ferenc- Zombory István követte, Bencével a volánnál, majd Rajnai Máté szerezte meg a 3. pozíciót a Gokartmania számára Szabó Gábor és Janecskó Adrián csapattársaként. Az edzés szorosságát jellemzi, hogy ezt a 3 csapatot mindössze 0,059 ezredmásodperc választotta el egymástól.

A versenyen minden csapat minden géppel ment, 20 percenként kötelezően gokartot cseréltek a csapatok. Ám ez alatt nem állt le a verseny. A cserék úgy zajlottak, hogy a szervezők a célegyenesben bemutatták a cserére kihívott csapat rajtszámát, a versenyző kiállt és a csapattársa már be is ülhetett a cseregépbe. A cserékre 40 másodperc állt a csapatok rendelkezésére, vagyis, ha előbb is végzett valaki, csak az időkeret letelte után állhatott újra vissza a versenybe. Ennek megfelelően a verseny 9 db 20 perces etapból állt és minden csapat ugyanazzal a 9 gokarttal ment. Egy csapaton belül a versenyzők átlagsúlyának minimum 75 kilogrammnak kellett lennie. Az első és az utolsó etapot kivéve kék zászlós szabály volt érvényben, vagyis a gyorsabb versenyzőt el kellett engedni, függetlenül attól, hogy körhátrányba volt-e vagy sem. A versenyt az a csapat nyerte, aki a 3 óra alatt a legtöbb kört teljesítette, a leggyorsabban.

A győzelmet a Szabó Gábor- Rajnai Máté- Janecskó Adrián trió szerezte meg 327 kört teljesítve a 3 óra alatt. Az ő csapatuk a legtöbbekkel ellentétben óránként cserélte a versenyzőket. A verseny kiélezettségét jellemzi, hogy csupán a 8. etapban vették át a vezetést. A 2. helyezett Zsibrita Krisztián- Pavuk Patrícia- Szabó Károly alkotta Team Leader A a Verdanjan Tigran- Deák Dániel- Vass István Team Leader B-t előzte meg, ahol Tigran az utolsó etapban akaszkodott össze a tőle kört visszavenni kívánó GMA-s Kolibacs Jenővel és veszítette el a 2. helyet. A Team Leader A egyébként elég sokáig vezetett még a 8. etapban ki nem pördültek egy váratlan szituációban. A Team Leader A-nak pedig szintén vezető helyen akadt technikai problémája, a 3. etapban kapott gokartjuk motorja 2-szer leállt. Egy másfél etap erejéig pedig az első etapban az üldözőket faképnél hagyó Nagy Bence és Oros Feri is az élen álltak. A győztes Gokartmania pedig az első etapban forgott ki és az első óra után 11,5 másodperc is volt a hátrányuk, amit Rajnai Máté 7,5 mp-re dolgozott le, majd az utolsó órát teljesítő Janecskó Adrián a vezető csapat hibáját is kihasználva került az élre. A verseny leggyorsabb köre Nagy Bence nevéhez fűződik 32,386-tal, ami jobb, mint a pályacsúcs.

Az esemény színvonalát mutatja, hogy a versenyzők között ott volt az OAGB élmezőnye, illetve a legutóbbi Kottingbrunni A.I.M. (Austrian Indoor Masters) futamot a 2. helyen befejező Gokartmania és újonc versenyzők is indultak. A hangulat remek volt, a versenyzők és a nézők is jól érezték magukat, aminek köszönhetően lesz folytatás.

Végeredmény

1. Gokartmania (Szabó Gábor / Rajnai Máté / Janecskó Adrián) – 314 kör

2. Team Leader A (Zsibrita Krisztián / Pavuk Patrícia / Szabó Károly) – 313 kör

3. Team Leader B (Verdanjan Tigran / Deák Dániel / Vass István) – 313 kör

4. Szántó Tamás / Csáki Zoltán / Fábián Zoltán – 313 kör

5. Szabó Dávid / Katona Bence / Kolibács Jenő – 311 kör

6. Nagy Bence / Oros Ferenc / Zombory István – 311 kör

7. Lipka Attila / Mester Antal / Varga Norbert – 305 kör

8. Balogh János / Topor Kálmán / Nyuka Gábor – 295 kör

Leggyorsabb körök

1. Nagy Bence / Oros Ferenc / Zombory István – 32,386 s

2. Katona Bence / Kolibács Jenő – 32,438 s

3. Szántó Tamás / Csáki Zoltán / Fábián Zoltán – 32,477 s

4. Team Leader A – 32,576 s

5. Gokartmania – 32,644 s

6. Team Leader B – 32,654 s

7. Lipka Attila / Mester Antal / Varga Norbert – 33,006 s

8. Balogh János / Topor Kálmán / Nyuka Gábor – 33,499 s

Szerző: Janecskó Adrián

Az eredeti cikk megtalálható a gokartmagazin.hu-n