HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

09.05 – MNASZ-OAGB 9. futam – Hungaroring

Idén másodszor érkeztek Magyarország legnevesebb pályájának belsejébe az Amatőr Gokart Bajnokság versenyzői, ahol most ellenkező irányba kellett bizonyítaniuk, hogy így is megállják a helyüket. Mivel a fordított iránynak köszönhetően olyan íveket kellett használni, amelyeken normál esetben nem mennek a gépek, a pálya nagyon csúszós volt a nap kezdetén. Talán ennek is köszönhető, hogy rengeteg vitás eset alakult ki a versenyeken, és a versenybíróságnak kellett dönteni egy-egy helyezés sorsáról.

I-es kategória:

Gere Tomi rajt-cél győzelmet aratott, ám korántsem volt nyugodt versenye, hiszen mögötte keményen támadták ketten is. Ám a versenyzők rendkívül sportszerűek voltak egymással, így Bauer Krisztián megtartotta második helyét, Kandzsarov Peti pedig a harmadikat. Gál Peti lett a negyedik, Rajnai Máté az ötödik, Kovácsházi Merse pedig a hatodik helyen futott célba.

Gere Tamás – 1. hely: “A reggeli edzéseken nagyon hamar ráéreztem a pályára, saját magammal voltam harcban a legjobb köridőért. Az időmérőn ezen még sikerült javítanom, így első helyről vártam a döntőt, ahol Petihez és Krisztiánhoz képest kicsit hátrányban voltam a gépeket illetően. Tudtam, hogy ezen a gumikból kirakott pályán nehéz előzni, így zárva az íveket reménykedtem, hogy meg tudom őrizni a vezető helyemet. Krisztián sokszor támadott, nagyon korrekten versenyezve volt mögöttem. Géphátrány ide-oda, végül sikerült elsőként áthaladni a célvonalon. Kívülről izgalmas, belülről egész nyugodt döntőt zártam ma.”

Bauer Krisztián – 2. hely

„Az időmérő első felében, csak a 4. helyet sikerült megszerezni, mert a kisorsolt gokart nem igazán feküdt nekem. A második részben viszont egy kicsit összeszedtem magam és összhangban voltam a karttal is aminek az eredménye, hogy a 2. pozíciót sikerült megszereznem. G.Tomi előttem, Peti és Máté mögülem várta a rajtot. Tudtam, hogy nehéz feladat vár rám ezért, nagyon feszült voltam a rajt előtt. A rajtom nagyon jól sikerült, csak a helyszűke miatt nem tudtam Tomit megelőzni. A 20 kör vonatozással telt, a sorrend változása nélkül. Úgy kellett mennem, hogy amikor Peti beért védekező állásban vezessek, de ez azt hozta, hogy Tominak sikerült előnyhöz jutnia, ekkor fordítanom kellett a vezetési stíluson és gyors köröket kellett menni az előbbre jutás érdekében, de Tomi a jó és sportszerű védekezésének köszönhetően megérdemelten nyerte a futamot. Peti is végig sportszerű volt. Gratulálok mindkét vetélytársamnak.”

Kandzsarov Péter – 3. hely

“Sajnos továbbra sem volt szerencsém az időmérésen, megint csak a 3. helyet sikerült megszerezni Tomi és Krisztián mögött. A géphúzásnál az egyik legjobb gépet kaptam, az előtte lezajlott 3A döntőben jeleskedő Ujhelyi kolléga ugyanezzel a géppel szép lendületes előzéseket mutatott be. A versenyen szorosan egymás mögött mentünk 3-an az élen Tomival. Azonban talán egy picit túlzottan is tiszteljük egymást, ezért így minimális kontaktus nélkül nem volt lehetőség az előzésre, ezért mindenki megtartotta a helyét, ami a Tomi részéről volt szép teljesítmény a lassabb géppel.”

II-es Kategória:

Hasonlóan az I-es kategóriához, itt is rajt-cél győzelem született, és itt sem tudott sétakocsikázni Farkas Karesz, akinek a verseny végéig vissza kellett vernie Masát Marci támadásit. Herman Tibi lett a harmadik, akinek sikerült maga mögé utasítania a gyengécske gépet húzó Janecskó Adriánt. Széll Jani előzését szabálytalannak találta a versenybíróság, ezért visszasorolta őt egy hellyel, így az ötödik lett, mögötte Kalauz Sándor végzett.

Farkas Karesz – 1. hely

„Nem számítottam a pole pozícióra, de éreztem, hogy jól fogok teljesíteni. Kicsit talán az égiek is velem voltak, hogy a második időmérő alatt nem kezdett el esni. A géphúzás nem sikerült a legjobban. Ezzel együtt a rajtnál sikerült kicsit ellépnem a többiektől. Persze csak pár kör kellett ahhoz, hogy Marci utolérjen. Ettől fogva kénytelen voltam védeni az íveket, ami még jobban lelassított. Végül sikerült megtartanom az első helyet nagyobb hiba nélkül. Ehhez persze Marci korrektsége is kellett. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki futam után odajött hozzám gratulálni, nagyon jól esett.”

Masát Marci – 2. hely

„Ismét Hungaroring, szokás szerint egy kis esővel fűszerezve, ami döntően befolyásolta a kvali eredményeit. Szerintem normál irányba élvezetesebb volt a pálya, ettől függetlenül nekem így valamivel jobban feküdt. Adrián pocsék gépet húzott, néhány kör után már csak Kareszre kellett koncentrálnom. A gépem motorikusan nem volt a toppon, Karesz szépen védte az íveket, úgyhogy nem sok esélyem volt az előzésre. Gratulálok neki a győzelemhez.”

Herman Tibor – 3. hely

„Az időmérőn nem volt igazán szerencsém, mert az idő lehűlése miatt a motorok nagyon feléledtek a 2. időmérő körre, így Marci és Karesz űridőket tudtak menni. Ezért csak a 4. helyről tudtam kezdeni a futamot. A géphúzás úgy érzem nagyon jól sikerült. Viszont a rajt elrontotta az egész futamomat. Rajt közben Adrián összeért Marcival, és kicsit lelassult, ezért mellé próbáltam menni, de azonnal kapcsolt, és tiszta erőből átcsapott az én oldalamra, amitől majdnem falba kerültem. Ezt kihasználva Szél Jani azonnal megelőzött. Innetől kezdve a fél futam azzal telt el, hogy a lassú gépben ülő Adriánt, és mögötte lévő Janit próbáltam megelőzni. Végül is sikerült, de addigra Karesz és Marci már egy teljes célegyenesnyivel meglógtak. A futam 2. felében őket próbáltam beérni, de sajnos a 10 perc nagyon rövid, kb a távolság 2/3 részét tudtam ledolgozni a futam végéig. Örülök a dobogónak, de ha arra gondolok, hogy a rajtprobléma nélkül akár a 3. helyről is előzhettem volna kettőt, akkor kicsit szomorú vagyok. Mindenesetre az elmúlt két versenyen karnyújtásnyira kerültem a futamgyőzelemtől, ezért remélem nemsokára összejön egy első hely, mert nagyon vágyom már rá.”

III-as kategória

A III-as kategóriában is rajt-cél győzelem született, azonban Vajk Gabinak nyugodt versenye volt, nem igazán tudott senki sem a nyomába érni. Az egyetlen veszélyt jelentő versenyző Ujhelyi György Dénes lehetett volna, aki bár több helyet is előre tudott jönni, de nem tudott támadó pozícióba kerülni. Priblinszky Zoltán állhatott fel a dobogó harmadik fokára, amelyről több vitás esetnek is köszönhetően pár versenyző lecsúszott. Végül Mezősi György lett a negyedik, Vidó Dániel az ötödik, és Pinkert György a hatodik.

Vajk Gabi – 1. hely

„Nagyon örültem, hogy megint a pole pozícióból indulhattam, ez sokszor a futamgyőzelemhez is nagyban hozzásegíti az embert. A verseny, úgymond sima győzelemmel zárult számomra, mert amíg a többiek a hátam mögött csatázgattak, én szépen elléptem tőlük és így arra is volt időm, hogy figyeljem, mi történik mögöttem. Nagyon kellett ez a győzelem, mert így átvehettem a vezetést a bajnokságban. Egyre izgalmasabb lesz számomra minden futam, ahogy közeledünk a végéhez, és azt gyanítom, hogy a bajnokság, az utolsó versenyen fog eldőlni. Sajnálom, hogy Vízkeleti Jani nem jött már el erre a futamra és így kihullott a bajnokságért folytatott küzdelemből.”

Ujhelyi György Dénes – 2. hely

„Ezúton peches voltam az időmérőn, jó szokás szerint először mentem a jobb géppel. Így csak az 5. helyre tudtam kvalifikálni, de nagyon jó gépet húztam, és a visszafele nyomvonal szerencsére bőségesen adott előzési lehetőséget. A rajt utáni körben ugyan visszaestem a 6. helyre, de szerencsére nyugodt tudtam maradni, és körről körre tudtam előre menni. Így sikerült a 2. helyet megcsípni, ami nagyszerű lenne, ha nem Vajk Gabi nyert volna, aki így összetettben elvette tőlem a vezetést.”

Priblinszky Zoltán – 3. hely

„A második időmérőn nem sikerült annyit javítanom mint a többieknek, ezért csak a hetedik helyről tudtam rajtolni, de a második kört már negyedikként kezdtem meg. Ezután egy nem túl jól sikerült előzés következett, amit nagyon sajnálok. Üldöztem a másodikat, de a Dénes felzárkózott, és meg is előzött, majd az előttem lévő versenyző mellett is elment, akit én is azonnal lehagytam. Próbáltam megelőzni a Dénest, de nem nyílt rá lehetőség, így csak a harmadik hely megtartására törekedtem.”

Szerző: Attys

Az eredeti cikk megtalálható a hotlap.hu-n