HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

06.13 – Pályaavatás Csömörön

Félidőhöz érkezett az MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság, a hatodik futamot teljesítették a versenyzők vasárnap. Egy vadonatúj pályán került megrendezésre ez a forduló, hiszen a bajnokság versenyzői voltak az elsők, akik kipróbálhatták a néhány nappal ezelőtt elkészült aszfaltcsíkot. Az izgalmak most sem maradtak el, és a szoros időmérő edzéseken már látszott, hogy a versenyeken is nagy csatákat láthatunk majd.

I. kategória:

Gere Tomi szerezte meg az első helyet, mögötte Bauer Krisztián és Darvai Tünde várhatta a rajtot. Gere a gyengébb gépnek köszönhetően nem sokáig tudta feltartani a gyorsabb Bauert, aki kihasználta ellenfele apró hibáját, és az élre állt, amit a befutóig meg is őrzött. Tamás meg tudta őrizni a második helyét, a harmadikra pedig a 7. helyről induló Gál Péter jött fel. Darvai Tünde lett a negyedik, őt Kandzsarov Péter és Mándi Ferenc követte.

Bauer Krisztián – 1. hely:

“Végre egy jól sikerült hétvégén vagyok túl! Tetszett a pálya vonalvezetése, bár nem volt túl nehéz betanulni! Az időmérő első felében nem sikerült jó időt menni és egy kicsit el is keseredtem, nem volt aki húzzon. A második mért edzésen viszont sikerült második időt elérnem, ami bizalomra adott okot.

A versenyen úgy döntöttem, hogy rögtön az elejétől fogva támadom G.Tomit, hiszen tudtam, hogy jó kartot húztam. A rajt nem túl jól sikerült, mert Tündének majdnem sikerült megelőzni-e, de nagyon fair volt, mert nem lökött meg és így tudtam tartani a pozíciót. Ettől kezdve csak az volt a cél, hogy Tomit megelőzzem, de ez nagyon nehéz volt, hiszen jól zárta az íveket. Kb. a 8. kör környékén jártunk, amikor a célegyenes végén szélesen fordult és akkor betudtam menni mellé és így meg is előztem. Ezután már csak gyors köröket mentem és biztos előnyel sikerült ezt a futamot megnyernem. Ezzel a győzelemmel kicsit kárpótolva érzem magam az elmaradt Hangár u.-i futam miatt. Jó verseny volt.”

Gere Tamás – 2. hely:

“Az időmérőn sikerült 1. időt futnom, viszont a döntőben az egyik legrosszabb gépet húztam. Az volt a célom, hogy zárva az íveket megtartsam a helyezésemet. Egy ideig ez sikerült, majd a hosszú egyenesre ráfordító kanyarból Krisztián jól tudott kijönni, így mellém került és az egyenes végén el tudott menni a belső íven. A többiek szorosan voltak mögöttem váltakozó sorrendben. Kaptam néha 1-2 apróbb koccolást hátulról, de szerencsére nem tudtak többen megelőzni, így másodikként haladtam át a célvonalon. Kemény “védőjáték” volt a döntő, örülhetek, hogy egy ilyen kanyarban “csúszó-mászó” gokarttal sikerült ilyen eredményt elérnem.”

Gál Péter – 3. hely:

“Az idei évben először neveztem az 1-es kategóriába, gondoltam kipróbálom magam súlyok nélkül is.

Az időmérőn elért 7. helyezésemmel nem igazán voltam megelégedve, azonban a versenyre egy jó géphúzás követően már bizakodva álltam, aminek meg is lett az eredménye, hiszen négy hellyel előrébb azaz a 3. helyen tudtam végezni. Ezáltal megszereztem idei első dobogós helyezésemet is.

Az új pálya nyomvonala, minősége nagyon jóra sikeredett remélem sok izgalmas verseny fog még rajta zajlani.”

II. kategória:

Masát Marci idei első győzelmét szerezte meg, amelyet egy pillanatig sem tudott veszélyeztetni senki. Herman Tibor meg tudta előzni a második helyről induló Széll Jánost, így a dobogó második fokára állhatott fel, Széll lett a harmadik. A negyedik helyért öldöklő küzdelem alakult ki, Janecskó Adrián nagyszerűen tartotta a helyét, ám több koccanás is történt mögötte, és végül Jambrik Pál jött be negyediknek. Adrián lett az ötödik, Farkas Karesz pedig a hatodik.

Masát Marci – 1. hely:

“A hétvége első kihívását a pálya megtalálása jelentette… Érdemes volt keresni, remek pálya várt minket Csömör határában. Az aszfalt minősége kifogástalan és nekem a vonalvezetése is jobban tetszik, mint a korábbié. Úgy éreztem a szabadedzések jól mentek, így bizakodva vártam a kvalit. Széll Jani ideje nagyon erős volt az első kör után, így a másodikban mindent bele kellett adnom, hogy megszerezzen a pole-t. Tartottam a géphúzástól és utána sem nyugodtam meg igazán. A verseny első néhány körében a mögöttem kialakuló csata miatt sikerült pár másodperces előnyt szereznem. Ezután csak arra figyeltem, hogy megtartsam a Tibi és köztem lévő távolságot. A gokart meglepően jól viselkedett, így növelni is tudtam az előnyöm. Nagyon örülök idei első győzelmemnek, már várom a következő futamot.”

Herman Tibor – 2. hely:

“Nagyon szerencsés versenynapon vagyok túl, az időmérőn is jókor voltam jó helyen, és a géphúzás is érthetetlenül jól sikerült. Ráadásul az előttem és a mögöttem lévő versenyzők is kevésbé voltak sikeresek a húzást illetően. Ezért szinte már a verseny kezdete előtt nyomást tudtam gyakorolni az előlem induló Széll Janira. Azt hiszem ennek is köszönhető, hogy amikor előzéssel próbálkoztam nagyon sportszerűen viselkedett, így tudtam feljönni a 2. helyre. Ezt követően próbáltam befogni Masát Marcit, de csak úgy, mint az egész nap során, a versenyen is nagyon gyors volt, sajnos egyáltalán nem tudtam utolérni. Miután ezt beláttam már eseménytelen volt a futam, viszonylag nagy távolságból követtem Marcit, míg engem is kb. állandó távolságból követett Széll Jani. Nagyon örülök a dobogós helyezésnek, és egyúttal szeretnék gratulálni Marcinak az idei első OAGB futamgyőzelméhez!”

Széll Jani – 3. hely:

“A gokartok húzásánál a lassan hagyományos szerencsémmel a 2-es gépet sikerült megkaparintanom, ami az optimizmusomat a 2. rajtpozícióm ellenére is minimálisra csökkentette. Várakozásaim beigazolódni látszottak amikor a második körben Hermann Tibi könnyedén megelőzött, de aztán mégis felcsillant a remény mikor láttam, hogy Adrián a szintén parádés 5-ös masinával sikerrel tartja maga mögött a mezőnyt. így aztán nem támadott közvetlenül senki, úgyhogy mehettem az ideális íveken, növelhettem a távolságot a mögöttem jövőktől, és egy kényelmes és várakozáson felüli harmadik helyen fejezhettem be a versenyt. A pálya nagyon tetszik a szuper aszfaltjával, lendületes vonalvezetésével tökéletesen kialakított rázóköveivel. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy itt az ideje, és hogy a következő versenyig erre sor is kerül, hogy a szervezőbizottság tagjai leüljenek, és az eddigi tapasztalatok alapján olyan formát adjanak a szabályzatnak illetve módot találjanak annak következetes betartására ami tovább emelheti bajnokságunk színvonalát.”

III. kategória

Az első öt futamon öt különböző pilóta állhatott fel a dobogóra, ám most megtört a jég, és Ujhelyi György Dénes rajt-cél győzelmet aratva szerezte meg zsinórban második győzelmét. Mögötte hatalmas csata alakult ki, és végül a hetedik helyről rajtoló Vajk Gábor jött be másodiknak, a dobogó harmadik fokára pedig Somogyi Tamás állhatott fel. Őket Vízkeleti Jani, Pistár László és Németh Attila követte.

Ujhelyi György Dénes – 1. hely:

“Nagyon boldog vagyok hogy nyerni tudtam ezen az új pályán. Az időmérőn megpróbáltam a jobbik géppel egy nagyon jó kört összerakni. Ezután már csak jól kellett húzni, és már a futam előtt megnyugodhattam. Janinak nem volt ilyen szerencséje, kb. 0.4 tizeddel lassabb géppel jött. Körönként távolodtam tőle folyamatosan. Örülök, hogy összetettben is az élre tudtam állni.”

Vajk Gábor – 2. hely:

“Az új pálya nagyon tetszett, mint minden szabadtéri verseny. Igazi verseny hangulata van és így az sem zavart annyira, hogy még nagyon csúszós volt. Sajnos csak egyszer volt alkalmam az időmérő előtt gyakorolni, ami kissé nyugtalanított, mert nagyon szoros a bajnokság és mindenféleképpen dobogós helyen kellett végeznem, hogy ne essek vissza annyira. Az időmérő sajnos megint nem sikerült olyan jól, noha nem mentem rossz időt, de annyira szoros az eleje, hogy ez csak a 7. helyre volt elég. Nagyon bosszantott, hogy ilyen hátulról indultam, ráadásul a Vizkeleti Jani, aki az egyik legnagyobb ellenfelem a bajnokságban, a 2. helyet szerezte meg. Már csak a gokart húzásban bíztam, hogy feljebb kerülhessek a versenyen. Noha a 7. helyről jó gokarttal is nagyon nehéz dobogós helyre kerülni, az elsőre pedig szinte lehetetlen. De mivel nagyon jó gépet húztam, így nem volt számomra lehetetlen. Legalábbis fejben. És végül sikerült a 2. helyre kerülni. Nagyon örültem neki, így teljesen elégedett vagyok ezzel az eredménnyel.”

Somogyi Tamás – 3. hely:

“Egy viszonylag jó időmérő után a 4. helyről indultam és szorosan követtem Pistár Lacit, aki vétett egy kisebb hibát és sikerült megelőznöm. Ekkor már látszott, hogy UGYD nagyon elment és Vizkeleti Janit próbáltam “befogni”. Ezt a részt élveztem a legjobban. Minimális különbség volt kettőnk között, centiről-centire közeledtem. De megérkezett V.Gabi aki először engem majd V.Janit is megelőzte a “rakétával”. Ekkor már csak V.Jani pillanatnyi kihagyása kellett és elmentem mellette. Remélem még sokszor borsot törhetek a bajnok esélyesek orra alá.”

A verseny hétvégéjének szombatján, az MNASZ-OAGB betétfutamaként lett megrendezve a Hobby Cart Kupa, melyet két kategóriában írtak ki a szervezők. Végül a 75 kilónál könnyebbek mezőnyében Kovács Ádám, míg a 75 kiló felettiekében Nagy-Juhák Atilla diadalmaskodott.

Szerző: Attys

Az eredeti cikk megtalálható a hotlap.hu-n