HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

05.02 – MNASZ OAGB 4. futam – Százhalombatta

Tartani lehetett tőle, hogy az eső elmossa az idény negyedik futamát, ám az égiek kegyesek voltak a versenyzőkhöz, és száraz körülmények között lehetett megrendezni a versenyt. Az előzetes latolgatások szerint nagyon fontos szerepe volt az időmérő edzésnek, hiszen a szűk pályán nagyon nehéz előzni. Ennek ellenére többen megpróbálták, és sokan sikerrel hajtották végre.

I. kategória

Sikerült megtörni Gere Tomi idei sikersorozatát, és új győztest avattak az I-es kategóriában. Kandzsarov Péter megszerezte a pole pozíciót, és rajt-cél győzelmet aratott az eddig 100%-os teljesítményt nyújtó Gere Tamás előtt. A harmadik helyen Rajnai Máté végzett, akinek most sem volt könnyű dolga, de végül meg tudta őrizni a dobogót. Őt Darvai Tünde, Kovácsházi Merse és Kreisz Gábor követte.

Kandzsarov Péter – 1. hely:

“Idén először sikerült nyernem, méghozzá pole-ból, úgyhogy mindenképpen elégedett vagyok. A szabadedzések alatt már éreztem, hogy ezúttal van esélyem a Gere Tomi ellen, és ez sikerült is végül. A versenyen végig szorosan egymás mögött mentünk, de kb. egyforma gépekkel így sikerült megtartani az első helyet. A továbbiakban ettől függetlenül nagyon nehéz lesz hosszú távon megverni a Tomit, de majd meglátjuk hogy alakul.”

Gere Tamás – 2. hely:

“Az időmérőn 0,03 másodperccel maradtam el Kandzsarov Petitől, így a 2. kockából vártam a rajtot. Petivel szinte teljesen egyforma gépet húztunk. A döntő első pár körében elhúztunk a többiektől, Peti mögött autóztam folyamatosan, néha sikerült egész jól megközelíteni, de a rövid és szűk pályának, valamint az egyforma gépeknek köszönhetően nem tudtam megelőzni. Annak ellenére, hogy második lettem izgalmas és jó verseny volt belülről. Pozitívum még az is, hogy tegnap jártam életemben először ezen a pályán, így jónak tudhatom be az időmérőn elért eredményemet, illetve egy újabb lehetőséget nyertem versenygokart tesztelésre.”

Rajnai Máté – 3. hely:

“Egy elég szoros időmérő után a harmadik helyről – az előző versenyhez hasonlóan – Krisztián elől rajtoltam. A verseny nagy részében védekeztem, melyben hónapról hónapra egyre nagyobb gyakorlatom van. Mivel a Peti és a Tomi elhúzott, meg kellett elégednem a harmadik hellyel.”

II. kategória:

Hatalmas csata alakult ki a bajnokságot vezető Janecskó Adrián, és Széll Jani között, melyet végül Adrián nyert meg, ezzel harmadik győzelmét aratta az idén. A második helyre a szintén remekül versenyző Herman Tibor jött be, a dobogó harmadik fokára pedig Masát Márton állhatott fel. Őt Széll János, Farkas Károly és Kalauz Sándor követte.

Janecskó Adrián – 1. hely:

“Az időmérő edzésen legyőzött a Széll Jani, aki nagyon jól ment. A géphúzást igazságosnak éreztem, mindketten azt a gépet húztuk, amivel az időmérőn gyengébbek voltunk. Én már a rajtnál szerettem volna átvenni a vezetést, de a Jani is nagyon jól rajtolt. Az elején kissé taktikusan mentem, először kicsit le akartam hagyni az üldözőket, majd miután ez sikerült arra koncentráltam, hogy Janit megelőzzem. Nem igazán találtam fogást rajta, de úgy éreztem, hogy az utolsó kanyarban lehet rá halovány esélyem. Mikor egyszer elég közel bírtam maradni a hídról lejövet már akkor eldöntöttem, hogy az egyenes végén mindenképpen megpróbálom. Ez egy elég bátor és kockázatos manőver volt. Később fékeztem, mint előtte, ráadásul még csak mellette sem voltam. Messziről vetődtem be így ezt nem lehetett kivédeni, nem számított rá. Jól jött, hogy kissé összeakadtak Marcival, így jobban tudtam kigyorsítani. Így utólag örülök, hogy nem én indultam előlről, mert így egy nagyszerűt csatázhattunk. Ma Széll Jani volt a legnagyobb ellenfelem, úgy érzem Ő volt az egyetlen aki legyőzhetett volna ezért gratulálok neki.”

Herman Tibor – 2. hely:

“Az időmérőn mindkét edzés elég gyengécskén sikerült, sajnos az egész versenynap során sem tudtam igazán ráérezni a pályára. De a gépsorsolásnál a szerencse mellém szegődött, olyan gépet húztam, amivel versenyképes tudtam maradni. Elsősorban ennek köszönhetem, hogy sikerült a rajthelyemhez képest négy pozíciót javítanom. Mivel a 2. helyért történ előzésem – mely során a Masát Marcival ketten tudtunk eljönni – szabályosságával kapcsolatban kérdések merültek fel, ezért a szervezők tanácsára Széll Jani – aki így a 4. helyen végzett – utólag óvást nyújtott be. A szervezők a videó felvételek elemzését követően “100%-ik szabályosnak” találták a manőveremet. Ennek szívből örülök, mert számomra nagyon fontos, hogy a sportszerűségem ne adjon okot vitára. Összességében nagyon elégedett vagyok, hiszen a szerencse végtelenül kegyes volt hozzám. Az utóbbi két futam során már eddig is kimondottan izgalmas csatákban volt részem, melyekben – úgy érzem – több mindent sikerült jól csinálnom, mint rosszul. Örülök, hogy ezt az érzésemet végre az eredmény is igazolni látszik. Szeretném megköszönni versenyzőtársaimnak a mostani, és az elmúlt két verseny remek csatáit, a szervezőknek és lebonyolító csapatnak pedig hálás köszönet az egyre javuló munkájukért!”

III. kategória

Az időmérő edzések alapján a 3-as kategória mondható a bajnokság legszorosabb kategóriájának. Az időmérő edzésen az első 7 pilótát mindössze 87 ezredmásodperc választotta el egymástól. Ezen kívül az eddigi négy futamon négy különböző győztest avathattunk. Most Ujhelyi György Dénes volt a “szerencsés”, aki megszerezte a pole pozíciót, és remek versenyzéssel meg is tudta azt tartani az Őt támadó Vízkeleti Jani, és Nagy Zsolt előtt. Az első hatba még Somogyi Tamás, Németh Attila és Vajk Gábor fért be.

Ujhelyi György Dénes – 1. hely:

“Örülök a győzelemnek. Az időmérőn pont elkaptunk egy napsütéses periódust, ez szerencse volt. Pechem volt a géphúzásnál, viszont szerencsém, hogy Vízkeleti Janit hátulról befogták, így nem tudott megmarni. Egész futam alatt csak arra kellett figyelnem, hogy Jani mikor kerül viszonylag közelebb. A gépem magasabb fordulatnál magához tért, így az egyetlen előzési pontnál nem volt félnivalóm. Kellett a győzelem, mert a pontversenyben így újra tudtam éleszteni a reményeket. Kezdtem visszaesni a középmezőnybe, mivel az első három versenyből kettőben balesetbe keveredtem.”

Vízkeleti János – 2. hely:

“Összegezve egy eredményes versenyen vagyok túl, hiszen az egyetlen célomat, hogy a Vajk Gabit magam mögött tudjam tartani, sikerült megvalósítanom. A rajt előtt kicsit tartottam tőle, hogy az UGYD megpróbál feltartani, hogy a mögöttem induló Vajk Gabi. fel tudjon zárkózni, és inkább csak hátrafelé kelljen figyelnem, de indulás után közvetlen a Nagy Zsolti be tudott bújni mögöttem. Ezzel lehetőségem nyílt az UGYD- re figyelni és egyszer kétszer be is szúrtam neki. A mögöttem haladó Zsolt. viszont egy erős gépet húzott, amely következtében könnyedén felzárkózott ránk. Fontosabbnak tartottam a 2. helyemet, minthogy megkockáztassak egy nem 100%-os előzést, így inkább csak a mögöttem lévőt próbáltam magam mögött tartani. Nekem a 2. hely kiváló eredmény, mert sok pontot hoztam a bajnokságban vezetőhöz képest.”

Nagy Zsolt – 3. hely:

“Az időmérők után tudtam, hogy jó eredményt érhetek el. Az első 7 helyezett egy tizeden belül volt, így szoros versenyt vártam. A rajtnál kihasználtam, hogy előttem ketten összekoccantak, így meg tudtam előzni a Vajk Gabit és feljöttem a 3. helyre. Mögöttem nagy volt a harc, így a pozícióm megtartásával nem kellett törődnöm, előre koncentrálhattam. Néhány körön át néztem, hogy a Vízkeleti Jani mire képes az UGYD ellen, de láttam, hogy kevés az esélye annak, hogy kiütik egymást. Féltávnál megpróbáltam megelőzni a Janit, de jól zárta a szögeket, egy előzési kísérletnél meg lemaradtam. Az utolsó körökben ismét beértem, de megelőzni már nem tudtam. Örülök, hogy felállhattam a dobogóra, legalább ilyen jó szereplést várok a következő versenyektől. Minden egyes versennyel erősebb leszek. A célom egyértelműen a győzelem, amire még idén reális esélyem van.”

Szerző: Attys

Az eredeti cikk megtalálható a hotlap.hu-n