HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

11.09 – Záróra

Fordulatokkal teli pillanatokat élhettek át mindazok, akik ellátogattak vasárnap az Eurocenterbe, az AutoCity Amatőr Gokartbajnokság idei utolsó futamára. A kiélezett bajnokságnak köszönhetően minden pilóta szíve ügyének tekintette, hogy minél több pontot szerezzen.

Az 1 kategória időmérő edzésének legjobb eredményét meglepő módon nem a tabella élén állók szerezték meg, hanem Gyuricza László, aki végül a futam során mindvégig harcolva a 4. helyen fejezte be a versenyt és ezzel az 5. lett a bajnokságban.

A kategória két éllovasa, Kandzsarov Péter és Schreiber Norbert a 2., illetve az 5. helyről vághattak neki a versenynek. Kandzsarovnak néhány kör után sikerült megelőznie Gyuriczát, és jópár körön keresztül vezetnie a mezőnyt, Schreiber pedig kitartóan csatázott: hol ő támadta az előtte levőt, hol pedig őt támadták. Végül Kandzsarov a dobogó második, Schreiber a 3. fokára állhatott fel. Az aranyérmet a 4. helyről rajtoló és hátulról fokozatosan előretörő Konyha Péter szerezte meg: “Nehéz és fárasztó verseny volt. Nagy küzdelemben sikerült feljönnöm a 4.-ről az első helyre. Örülök az aranyéremnek és annak, hogy a leggyorsabb kört én futottam.”

A verseny végeredménye:

1 Konyha Péter

2 Kandzsarov Péter

3 Schreiber Norbert

4 Gyuricza László

5 Kállai Tamás

6 Herman Tibor

A 2. kategóriában is igen szorosan alakult a pontverseny, így a versenyzők mindent megtettek azért, hogy az utolsó futamon sikerüljön minél jobb helyen végezniük. A Pole-ból rajtoló Pándy Zoltán számára szinte biztos volt már a bajnoki ezüst sorsa, ám a bronzért folyó harcban két pilóta is érintett volt: Schreiber László és Janecskó Adrián, akik a 3. illetve 2. rajtkockából vágtak neki a 25 körnek. Janecskó a mezőny végére esett vissza a rajt után kevéssel, így Schreiber nyomába eredhetett Pándynak, akit kitartóan üldözött, majd egy óvatlan pillanatban meg is előzött. Alig néhány kör után sikerült elszakadnia Pándytól, így a hely visszahódítása lehetetlenné vált.

A mezőny végéről időközben előretört Janecskó is, aki végül a 3. helyen látta meg a kockás zászlót, az így megszerzett pontmennyiség azonban nem lett elég a bajnokság 3. helyére.

A bajnokságot egyébként Hoffer Karesz nyerte meg, aki ezúttal a 4. helyen végzett.

“A verseny elején még bennem volt a félsz, mert Adrián jobb időt ment, mint én, és előlem indult a rajtnál, előtte pedig csapattársam, Pándy Zoli. A gépem Adriánéval egyforma volt, így az esélyek egyenlőek voltak. Zoli gépe gyengébb volt, mind a kettőnkénél, így igazán nekem Adriánnal kellett foglalkoznom, hogy a rajt után feljöjjek a 2. helyre. Ez sikerült, így közelebb kerültem a bajnokságban a dobogós 3. helyhez, aztán éreztem, hogy gyorsabb a gépem a Zoliénál és sikerült a célegyenes végén a kanyarban bebújni neki. Innen már nem adtam ki a győzelmet a kezemből. Nagyon-nagyon happy vagyok. Gratulálok mindenkinek a bajnokságban!” – mondta el Schreiber László.

A verseny végeredménye:

1 Schreiber László

2 Pándy Zoltán

3 Janecskó Adrián

4 Hoffer Karesz

5 Kalauz Sándor

6 Farkas Károly

A 3. kategóriában meglehetősen nyitott volt a bajnokság 2-4. helyeinek a sorsa. A mindent eldöntő döntőbe a három érintettből kettőnek sikerült bekerülnie, Vajk Gábornak és Vízkeleti Jánosnak, akik a 2. és 4. helyről rajtoltak. A Pole-t a bajnokságot toronymagasan vezető Karl Gábor szerezte meg, ám Vajknak jól jött volna az első hely, így meg is próbálkozott a megszerzésével. A verseny folyamán sokáig úgy tűnt, sikeres a kísérlet, hiszen kitartó ostromlás után megelőzte Karlt, és néhány körre sikerült is valamicskét elszakadnia tőle, ám egy óvatlan pillanatban Karl Gábor visszavette az elsőséget, majd tetemes távolságot alakított ki kettőjük között: “A mai versennyel elégedett vagyok, minden sikerült, amit el lehetett érni. Pont így szeretek zárni egy szezont. Köszönöm a szervezőknek és gratulálok a Campona csapat teljesítményéhez, valamint a bajnokoknak!” – mondta el Karl Gábor.

Végül Vajk Gábor az ezüstérmet vehette át, megszerezve ezzel a bajnokság 3. helyét Vízkeleti János előtt, aki ezúttal a dobogó 3. fokára állhatott fel.

A verseny végeredménye:

1 Karl Gábor

2 Vajk Gábor

3 Vízkeleti János

4 Bálint F Gyula

5 Szilágyi Sándor

6 Bognár Péter

A Light kategória élén álló Schreiber Roli nagy feladat előtt állt: az igen fárasztó pályán kellett helytállnia úgy, hogy a bajnoki aranyérmet akkor kaphatja meg, ha ezen a versenyen legalább az első négyben végez. A bajnokság egyik legfiatalabb résztvevőjének nem okozott gondot ez a feladat, hiszen az edzésen ő érte el a legjobb időt, a versenyen pedig körről körre mind nagyobb előnyre tett szert. Hasztalan próbálta őt utolérni Rajnai Máté, aki végül mind ezen a futamon, mind a bajnokságban ezüstérmes lett. A hátsóbb sorokban akadt némi dulakodás: Miklósi Tibor próbálta befogni a 3. helyen álló Berki Attilát, ám a bronzéremért küzdő Berki nem hagyta magát, sőt az utolsó körökben Rajnai Máté 2. helyét kísérelte meg elorozni, sikertelenül.

“Jó verseny volt nagyon. Az elején izgultam, hogy az Attila vagy a Máté meg ne előzzön, később pedig azért, nehogy a falba álljak.” – mesélte el Schreiber Roli élményeit.

A verseny végeredménye:

1 Schreiber Roli

2 Rajnai Máté

3 Berki Attila

4 Sövényi Jenő

5 Miklósi Tibor

Szerző: Vida Ági