HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

08.08 – Folytatódik az Amatőr Gokart Bajnokság

Újabb fordulóhoz érkezett az AutoCity Amatőr Gokartbajnokság. A mindenre elszánt játékos kedvű gokartosok ezúttal Kistarcsán lépnek pályára, hogy fej-fej melletti csatában küzdjenek meg a győzelemért.

Három évvel ezelőtt maroknyi csapat versenyezgetett egymással a Budapest környéki bérgokart-pályákon. Minden hónapban más helyszínen mérték össze tudásukat a saját maguk által kidolgozott rendszer szerint. A szabályok megalkotása nem véletlenszerűen történt: a versenysorozat kitalálói ugyanis a professzionális autósport szakértői, mindannyian versenybírók. A bajnokság híre szájhagyomány útján terjedt, egyre többen szerettek volna jó társaságban, ámde mégis profi módon szervezett keretek között gokartozni. Tavaly például már több mint 200 versenyző képviseltette magát a futamokon.

Mégis mi tette az Amatőr Gokartbajnokságot ennyire népszerűvé? A jó hangulatú versenyek, a mindenki számára azonos esélyeket biztosító szabályok, a profi lebonyolítás, no meg a változatos pályák, hiszen a bajnokság helyszíne szinte minden alkalommal más, így a résztvevők valóban minden alkalommal más helyszínen, más gokartokban mérhetik össze erejüket.

Augusztus 10-én, Kistarcsán idén 7. alkalommal gyűlik össze az amatőr pilóták lelkes hada egy kis száguldozásra. Nevezni 9 órától lehet a 30-as út mellett a Budapest táblánál található pályán (HÉV-vel a Kistarcsa Kórház megállónál kell leszállni), ahol a versenyzés mellett a Gokart Szimulátor Bajnokságban is kipróbálhatják magukat a látogatók. Azoknak is érdemes eljönni, akik eddig nem indultak a bajnokságban, hiszen minden forduló nyertesei kapnak ajándékot.

Szerző: Vida Ági

Az eredeti cikk megtalálható az a5.hu-n