HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

05.07 – Gokartverseny Vácon

Május 11-én, Vácon újfent a volán mögé ülhetnek a lelkes amatőr gokartpilóták. A profik hétvégén a szlovákiai Dunaszerdahelyen mérik össze tudásukat.

Negyedik fordulójához érkezett a 2003. évi AutoCity Amatőr Gokartbajnokság, ahol azonban továbbra is érdemes versenybe szállni nemcsak a dicsőség és a fődíj, hanem a versenyzés öröme miatt is. A bajnokság továbbra is nyílt, bárki nevezhet, aki ellátogat a verseny helyszínére, és elfogadja a szabályokat. A nevezés május 11-én vasárnap reggel 9-10 óra között történik, ezt követően két időmérő és egy versenyfutamon vehetnek részt a nevezők súlykategóriánkénti elosztásban.

S hogy milyen versenyekre számíthatunk? Az erős élmezőnyben várhatóan nagy csatákat látunk majd, hiszen az első három versenyen senkinek sem sikerült behozhatatlan pontelőnyre szert tennie. Az 1. kategóriában jelenleg Bujtás Csaba vezet, ám feltehetőleg mind Varga László, mind Kiss Attila megpróbálja majd megszerezni tőle a bajnoki aranyat.

A 2. kategóriában Karl Gábor áll az élen, azonban versenyről versenyre erősödni látszik Hoffer Karesz – megszorongathatja a tavalyi bajnokot. A dobogó további várományosai Vajk Gábor és Németh Attila.

A “nehézsúlyúaknál”, a 3. kategóriában Dobrovits Zsolt legutóbbi két győzelmével már 72 pontot gyűjtött be, azonban Kiss Attila II folyamatosan a nyomában van, feltehetően Vácon is nagyot vívnak majd. Az eredményen pedig a bajnoki bronzérem esélyese, Bedi Péter is változtathat.

Vasárnap délelőtt várunk tehát minden “gokartfant” Vácon, a 2-es út 32. kilométerénél fekvő pályán.

Szerző: Vida Ági

Az eredeti cikk megtalálható az origo.hu-n