HÍREK

HÍREK-INFORMÁCIÓK

09.09 – Izgalom a Hangár utcában

Hatalmas összecsapásoknak lehettünk tanúi az AutoCity Amatőr Gokartbajnokság 7. futamán a Hangár utcában. Noha a fődíj sorsa két héttel ezelőtt egy külön futamon már eldőlt, a versenyzők lelkesedése változatlan maradt.

Mivel a gépek sorsolásának köszönhetően az időmérő edzések számos meglepetéssel szolgáltak, igazi adrenalinnövelő futamokra lehetett számítani.

A 75 kg alattiak kategóriájában Varga László indult a Pole-ból, aki azonban csak az 5. helyen tudta befejezni a versenyt. Feljött viszont az élre Karl Gábor, aki -miután folyamatosan sikerült maga mögött tartani a leggyorsabb kört megszerzett Bujtás Csabát- megnyerte a versenyt. A harmadik helyen Lichtenberger Zsolt ért célba. Karl Gábornak sikerült tehát megszereznie idei 4. győzelmét, így összesítettben is ő áll az élen, Bujtás Csaba és Varga László előtt.

Hasonlóan alakult a végeredmény a 2. kategóriában is. Itt, az idén már 5 aranyat begyűjtött, Kiss Attila indult az élről, ám a verseny során a gokart hibája miatt visszaszorult a 8. helyre, miközben hamar átvette a vezetést Vízkeleti János, és meg is őrizte helyét a verseny végéig. Mögötte Zima György és Somogyi Tamás végeztek. Érdekesség, hogy a jobb helyekért vívott harcban a leggyorsabb kört az 5. helyen célba ért Pándi Zoltán tudta autózni.

Az összetettben tehát Vízkeleti továbbra is vezet Kiss Attila előtt, akit Zima György követ a sorban.

Legizgalmasabbnak a 85. kg feletti kategória versenye ígérkezett. Már a rajtnál nagy küzdelem alakult ki, amelyből a 7. helyről rajtoló Németh Attila szenzációs előzéssel került az élre. A látványos bravúr után az összesített 3. helyéért harcoló pilóta messzire lehagyta a mezőnyt, és fölényes győzelmet aratott, megszerezve ezzel idei 2. győzelmét. Németh Attila ezzel a tabellán előrelépett a 3. helyre, miközben az élen a tegnap a Pole pozicióból a kocsi hibája miatt 9. helyre visszacsúszott Dobrovits Zsolt áll, kettőjük közé pedig a Hangár utcai ezüstöt elhozó Izinger János ékelődik be.

A következő futamra október 6-án kerül sor a Pesti úti pályán, előtte azonban még egy nagy megmérettetés vár a mezőny legjobbjaira: a Vácon megtartott zárt körű verseny győztese Dobrovits Zsolt, valamint Kiss Attila és Németh Attila szeptember 15-én a profik között is kipróbálhatják magukat a Keszthelyen megrendezendő OB futamon.

Szerző: Vida Ági